Hur blir man en ignorant?

Det finns olika forum om solceller och byggande. Experterna där är mycket snabbt överens om att jag bara skriver nonsens.
  Hur blir man en Ignorrant?


Jag fick en länk till en video. Jag var ganska stressad vid den tidpunkten, med programvaruutveckling, konfiguratorn för huset. Så jag tittade bara på videon tills jag trodde att jag visste allt om den.

Det stod snabbt klart att problemet var temperaturkoefficienten för solceller. Jag har känt honom sedan 1992! Jag kan till och med bevisa det med sida 27 i min första bok! Så jag tänkte snabbt att jag vet allt om den här videon!

Några dagar senare ringde jag till den person som skickat mig länken. Så jag tittade på resten av videon. Det är inte bara den nuvarande effektiviteten utan även nedbrytningen av en solcellsanläggning som beror på temperaturen. Det har jag på något sätt missat under de senaste 31 åren.

Videon handlade om små fläktar som kyler solcellerna. Plötsligt fanns det två argument: högre effektivitet och, för mig, mindre nedbrytning. Detta innebär att även om den el som används för kylning motsvarar den extra avkastningen, så kvarstår den längre livslängden.

På taket på GEMINI-huset finns det ganska stora fläktar i värmepumpen. Lönsamhetsberäkningar måste göras. Kanske inte här och nu, men så snart de första husen åker till mycket soligare länder.

Om solcellerna inte byts ut 3 gånger på 100 år, utan bara 2 gånger?

  De värsta ignoranterna


Det finns olika forum om solceller och byggande. Experterna där är snabbt överens om att jag bara skriver struntprat. Det är meningslöst att argumentera eftersom de vet allting bättre. På vissa av dessa forum är jag redan under falskt namn eftersom jag är blockerad som Roland Mösl. I solcellsforumet raderade de till exempel mitt konto efter en diskussion om behovsorienterad nätinmatning. Några månader senare registrerade jag mig under ett annat namn. Återigen handlade det om de batterier som behövs för en efterfrågeorienterad nätinmatning. Diskussionen flyttades då till labbhörnan. Precis när jag skulle bevisa detta med en länk upptäckte jag att diskussionen hade raderats under tiden.

Sedan finns det en fastighetsmäklare från Düsseldorf som jag har känt sedan 1994. Han förstod inte det första GEMINI-projektet 1994. Nästa försök 2020 och 2022: "Jag förstår inte projektet, vi tillverkar redan hus med solceller". Hur förklarar man för honom att det är ungefär lika stor skillnad som mellan en Peugeot 106 Elektro och en Tesla S? Kanske ett test som innebär att vi i december bor i hans och min variant utan elanslutning? Det finns gott om kyla i hans variant, men fortfarande tillräckligt för att ladda elbilen i min variant.

Klimatskyddsförespråkare vet precis att det bara hjälper att spara, begränsa och göra utan. Inlägg om GEMINI-huset uppfattas nästan alltid som provokation eller ignoreras.

Vi lever i en värld av okunniga, vi måste lära oss att hantera det, särskilt efter att jag upptäckt hur snabbt jag kan bli en okunnig.

En av tolkningarna av ordet religions ursprung är det latinska ordet "relegere": "Att tänka om och om igen på en viktig sak". På något sätt en uppmaning "var inte okunnig".

  Bli aktieägare från 200 €


En ny aktieägare sa "Jag med min mycket blygsamma investering", men 4 000 gånger 1 000 euro är också 4 miljoner euro för alla investeringar fram till öppnandet av bosättningen i Unken som utgångspunkt för en världsomspännande expansion.

Endast bolagsstämman kan besluta om stora kapitalökningar, men här är vad styrelsen och tillsynsstyrelsen kan besluta om. Det nya aktiekapitalet tjänar till att fullborda dokumenten för de större planerade kapitalökningarna.

Här är detaljerna.
          Hur blir man en ignorant?: Det finns olika forum om solceller och byggande. Experterna där är mycket snabbt överens om att jag bara skriver nonsens. https://2023.pege.org/01-15/swedish.htm