EFH a murit, trăiască noul EFH!

Dar de ce este totul concentrat atât de aproape de linia 0? Este un eșec datorat unei setări greșite a țintei. Accentul a fost pus doar pe reducerea cererii de încălzire a spațiilor.  Eșecul prin stabilirea greșită a obiectivelor
Indicatorul de energie primară conform Codului de construcții din Salzburg arată consumul de energie pentru materialele de construcție și 30 de ani de electricitate, încălzire și apă caldă menajeră și 30 de ani de producție de energie. Conform estimărilor expertului care a conceput acest indicator de energie primară, casele unifamiliale între 1960 și 1969 aveau probabil între 300 și 500 de acolo. La acea vreme, 2.000 de litri de ulei de încălzire pe an erau tipice și numai acest lucru este suficient pentru o valoare extrem de ridicată.

Astăzi, totul se întâmplă chiar înainte de linia 0. Indicatorul energiei primare trebuie să fie sub 40 pentru o autorizație de construcție. Încă 8.000 de locuințe subvenționate dacă acesta este sub 13. Aceasta este o obligație de-facto a fotovoltaicelor, deoarece majoritatea clădirilor fără fotovoltaice nu ajung sub 40.

Nici măcar case pasive! Acestea se concentrează doar pe cererea de încălzire a spațiului în kWh de căldură, dar nu acordă atenție cererii de energie electrică pentru a genera această căldură. Am fost îngrozit să văd elemente de încălzire a energiei electrice în sistemul de ventilație când am înghețat ore întregi într-o casă pasivă în ianuarie 2020.

Dar de ce este totul concentrat atât de aproape de linia 0? Este un eșec datorat unei setări greșite a țintei. Accentul a fost pus doar pe reducerea cererii de încălzire a spațiilor. Obiectivul ar fi trebuit să fie opusul unei case vechi, de a genera la fel de multă energie cât consumă o casă veche. Desigur, trebuie să mergem mult mai departe de nevoia de încălzire a spațiilor: mobilitatea! Revoluția diesel a fost abia mai târziu, în 1973, cu Golf I. În 1960, motoarele diesel erau folosite aproape exclusiv de taximetriști. 27 de secunde de la 0 la 100 era argumentul împotriva dieselului. La pornirea mașinii, minutul comemorativ Rudolf Diesel pentru preîncălzire. Astfel, la cei 2.000 de litri de benzină se adăugau 2.000 de litri de ulei de încălzire pentru aproximativ 20.000 km pe an. Cum se poate importa atât de mult petrol? Prin exportul multor bunuri care sunt produse tot cu un aport energetic ridicat.

Aceasta era o societate care depindea de importurile de energie ieftină. Diferența de preț dintre importurile de energie și produsele realizate cu această energie ieftină pentru export. Aceasta a fost o societate care a comis cele mai incredibile crime pentru energie ieftină, cum ar fi înlăturarea unui președinte ales în mod democratic, educat în Occident, orientat spre Occident, doar pentru că a vrut să crească prețul petrolului, Operațiunea AJAX.

Definiția exactă a indicatorului de energie primară există abia din 2016, dar în trecut era posibil să se calculeze cu kWh și kg de emisii de CO2. Astfel, în loc de obiectivul 0, ar fi fost rezonabil să se treacă de la 400 la -400. Semnele plus și minus arată de la sine confuzia abordării: De ce indicatorul de energie primară are semnul inversat? Așadar, trebuie să subliniem întotdeauna că, cu cât mai mic, cu atât mai bine.

  75 de puncte de îmbunătățire


În septembrie 2019, a fost realizat primul certificat energetic preliminar pentru casa de generație următoare GEMINI: a fost obținut -262. Aceasta ar putea fi îmbunătățită la -337 până în octombrie 2022.

  EFH a murit, trăiască noul EFH!


Opusul unui risipitor de energie este un producător de energie. Nu ne mai putem permite risipitori de energie! De îndată ce sunt incluse mobilitatea și energia pentru producție, practic toate casele de astăzi sunt risipitoare de energie. Pe de altă parte, avem nevoie de o mulțime de producători de energie pentru o tranziție energetică funcțională.

  Prețurile ridicate la energie fac mai accesibilă proprietatea asupra locuinței


Cum se implementează noul standard de construcție KlimaSchutzÜberlegenheitsHaus reduce costurile prin vânzarea de energie electrică pe piața la vedere.

Această conferință este disponibilă la Târgul de construcții din Salzburg, pe 5 februarie, între orele 14:30 și 15:00, fiind posibilă datorită BauundEnergie.info.

Imaginea de mai sus prezintă o parte din prelegere.

  Deveniți acționar de la 200 EUR


Un nou acționar a spus: "Eu, cu investiția mea foarte modestă", dar 4.000 ori 1.000 de euro înseamnă 4 milioane de euro pentru toate investițiile până la deschiderea așezării din Unken ca punct de plecare pentru extinderea la nivel mondial.

Numai Adunarea Generală Anuală poate decide cu privire la marile majorări de capital, dar iată ce pot decide Consiliul de Administrație și Consiliul de Supraveghere. Noul capital social servește la perfectarea documentelor pentru majorările de capital mai mari planificate.

Iată care sunt detaliile.
          EFH a murit, trăiască noul EFH!: Dar de ce este totul concentrat atât de aproape de linia 0? Este un eșec datorat unei setări greșite a țintei. Accentul a fost pus doar pe reducerea cererii de încălzire a spațiilor. https://2023.pege.org/01-29/romanian.htm