Τα ηλεκτρικά καύσιμα δεν είναι ουδέτερα ως προς το CO2

Αισιοδοξία για τα ηλεκτρονικά καύσιμα με τη μελλοντική τελειοποιημένη παραγωγή: 17 kWh ανά λίτρο βενζίνης 19 kWh ανά λίτρο ντίζελ


Ονομάζεται τεχνολογικό άνοιγμα όταν ο ξεκάθαρα χαμένος είναι να συνεχίσει να λαμβάνει χρηματοδότηση για την έρευνα και να σπαταλούνται χρήματα σε έργα που δεν έχουν καμία τύχη. Ο Αυστριακός καγκελάριος Nehammer μόλις εκφώνησε μια ομιλία: όχι απαγόρευση της μηχανής εσωτερικής καύσης, αλλά των ηλεκτρονικών καυσίμων. Μεγάλη αγανάκτηση εκ μέρους του εταίρου των Πρασίνων στον συνασπισμό, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα επιχείρημα για τα γένια του αυτοκράτορα, διότι τα ηλεκτρονικά καύσιμα δεν έχουν καμία τύχη στην οδική κυκλοφορία. Αυτό ήταν ένα ρητό στην αυτοκρατορική Αυστρία, όταν οι άνθρωποι διαφωνούσαν για τα γένια του αυτοκράτορα.

Η E-Fuels αισιοδοξεί για τη μελλοντική τελειοποιημένη παραγωγή:
  • 17 kWh ανά λίτρο βενζίνης
  • 19 kWh ανά λίτρο ντίζελ


Αυτό προκύπτει από την απόδοση της ηλεκτρόλυσης. Επιπλέον, υπάρχει η προμήθεια του άνθρακα. 1,5 kWh ηλεκτρικής ενέργειας για να φιλτραριστεί 1 kg CO2 από την ατμόσφαιρα, αλλά εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του οξυγόνου. Έτσι, έχετε 5,25 kWh ηλεκτρικής ενέργειας για να προμηθευτείτε αρκετό CO2 μέσω DAC - Direct Air Capture - για να εξαγάγετε 1 kg άνθρακα από αυτό.

Σίγουρα είμαι ένας εξαιρετικά οικονομικός οδηγός, αλλά για 4,36 λίτρα ντίζελ θα χρειάζονταν 83 kWh ηλεκτρικής ενέργειας. Ας υποθέσουμε 350 GW παγκόσμιας παραγωγής φωτοβολταϊκών για το 2023. Ας υποθέσουμε επίσης ότι η μέση απόδοση είναι 1300 kWh/a ανά W peak, επειδή συνήθως εγκαθίστανται σε πιο ηλιόλουστες περιοχές. Το σύνολο των νεοεγκατεστημένων φωτοβολταϊκών το 2023 θα μπορούσε έτσι να παράγει 455 TWh ηλεκτρικής ενέργειας. Αλλά δυστυχώς, για τα ηλεκτρονικά καύσιμα πρέπει να το διαιρέσουμε αυτό με 18 kWh - 50 iesel με 19 kWh, 50 enzin με 17 kWh - και μας μένουν 25 δισεκατομμύρια λίτρα καυσίμου. Είναι πολλά; Όχι, μόνο η Γερμανία χρειάζεται 65 δισεκατομμύρια λίτρα.

Έτσι, τώρα έχουμε χρησιμοποιήσει ολόκληρη την παγκόσμια παραγωγή φωτοβολταϊκών το 2023 μόνο για τα ηλεκτρονικά καύσιμα και δεν προμηθεύεται ούτε η Γερμανία. Αλλά αυτό δεν είναι όλο το κόστος! Πώς θα το κάνουμε αυτό με τα DACs CO2 και τα εργοστάσια ηλεκτρόλυσης; Υπάρχουν 2 παραλλαγές:
  • Κατασκευάστε τόσα πολλά εργοστάσια DAC και ηλεκτρόλυσης CO2 ώστε να χρησιμοποιούν άμεσα την ηλιακή ενέργεια. 455 GW * 0,2 € ανά watt το κόστος του συστήματος είναι 91 δισεκατομμύρια €.
  • Κατασκευάστε μόνο 150 GW μονάδων DAC και ηλεκτρόλυσης CO2 και αξιοποιήστε τα πολύ καλύτερα μέσω 1.300 GWh επαναφορτιζόμενων μπαταριών.
Ουπς, η δεύτερη παραλλαγή δεν είναι συμβατή με το σημερινό κόστος των μπαταριών και την παγκόσμια παραγωγή μπαταριών.

  Σίγουρα θα μπορούσε, αλλά πολύ αργά


Βέβαια, η παραγωγή φωτοβολταϊκών αυξάνεται, η παραγωγή μπαταριών αυξάνεται, αλλά τα ηλεκτρονικά καύσιμα δεν μπορούν να σώσουν τα σημερινά αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης, διότι μέχρι να υπάρξουν επαρκείς ποσότητες, θα έχουν προ πολλού διαλυθεί και ανακυκλωθεί.

  Εντελώς νέες πραγματικές τιμές


Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πολύ ακριβά για όλους. Η VW πιστεύει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα παραμείνουν ακριβά. Η BYD λανσάρει αρκετά χρηστικά αυτοκίνητα με τιμή μόλις 9.000 δολάρια ΗΠΑ. Σε 2 χρόνια, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναμένεται να είναι φθηνότερα από τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

  3 Διαίρεση της αγοράς αυτοκινήτων


Θέλετε να πάτε από το Μόναχο στο Βερολίνο με 150 χλμ/ώρα χωρίς διάλειμμα; Φυσικά και είναι εφικτό, η τελευταία μπαταρία ιόντων λιθίου έχει 375 Wh ανά κιλό. Αλλά έχει σημαντική τιμή ανά kWh, και με μια μπαταρία 180 kWh είναι εφικτό. Αυτή είναι η ανώτερη κατηγορία.

Πολύ ακριβό; Εντάξει, με μια παύση φόρτισης και 120 χλμ/ώρα, αρκούν 70 kWh από τις πολύ φθηνότερες μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου λιθίου. Έχουν μόνο 240 Wh/kg. Αυτή είναι η μεσαία τάξη.

2 παύσεις φόρτισης είναι επίσης εντάξει, το κύριο πράγμα είναι φθηνό; Μπαταρίες νατρίου με μόνο 160 Wh/kg, αλλά πολύ χαμηλή τιμή. Αυτό θα είναι σύντομα η κατώτερη κατηγορία αυτοκινήτων.

Ο μετακινούμενος που θέλει μόνο να πηγαίνει φτηνά στη δουλειά του θα βρει σίγουρα στο μέλλον ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με λιγότερο από 10.000 ευρώ. Ο πατριωτισμός αποκλείεται, οι κατασκευαστές της ΕΕ δεν θα μπορέσουν να το κάνουν αυτό. Δεν το λέω εγώ αυτό, το λέει η Volkswagen. Η οδήγηση 600 χιλιομέτρων με 150 χλμ/ώρα θα είναι εφικτή στην πολυτελή κατηγορία, αλλά θα κοστίζει κάτι. Στην καθημερινή ζωή, όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι εξίσου γρήγορα- μόνο στα μακρινά ταξίδια η τιμή αγοράς θα καθορίζει τον αριθμό και τη διάρκεια των διαλειμμάτων φόρτισης. Θα μπορείτε επίσης να πάτε διακοπές στην Ισπανία με ένα BYD Seagull με λιγότερο από 10.000 ευρώ, απλώς θα χρειάζεστε περισσότερα διαλείμματα φόρτισης.

Πού βρίσκεται η αγορά για τα ηλεκτρονικά καύσιμα; Είχα κάποτε έναν πελάτη που σχεδίαζε ιστοσελίδες, ο οποίος μου μίλησε για ένα επαγγελματικό ταξίδι άνω των 1000 χιλιομέτρων σε 6 ώρες για μια συνάντηση, με μια βελτιωμένη BMW 6 series. Αυτό δεν θα είναι εφικτό με μπαταρίες, αλλά πόσο μεγάλη είναι αυτή η εξειδικευμένη αγορά, 1% ή 0,1 οδηγοί; Θα υπάρξουν σταθμοί ανεφοδιασμού με ηλεκτρονικό καύσιμο γι' αυτούς;

Είναι μια πλήρης ψευδαίσθηση ότι τα ηλεκτρονικά καύσιμα είναι για τον φτωχό μετακινούμενο, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να οδηγεί το παλιό του ντίζελ. Ο φτωχός μετακινούμενος θα μεταπηδήσει σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Τα φτηνά πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα έχουν ήδη εξαφανιστεί από την αγορά νέων αυτοκινήτων λόγω των ολοένα και αυστηρότερων προτύπων εκπομπών ρύπων. Η Porsche είναι ο μεγαλύτερος λομπίστας για τα ηλεκτρονικά καύσιμα. Ο πρώην πελάτης μου με 1.000 χιλιόμετρα σε 6 ώρες δείχνει γιατί, αυτή είναι η ομάδα-στόχος για τα ηλεκτρονικά καύσιμα.

  Το παραμύθι του κλιματικά ουδέτερου ηλεκτρονικού καυσίμου


Τα ηλεκτρικά καύσιμα είναι κλιματικά ουδέτερα. Αλλά αυτό είναι ένα παραμύθι. Ας συγκρίνουμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 18 kWh ηλεκτρικής ενέργειας/100 χλμ. με ένα ντίζελ με 6 l/100 χλμ. Και τα δύο οδηγούν 20.000 χλμ. το χρόνο. Το ένα χρειάζεται 3.600 kWh ηλεκτρικής ενέργειας, το άλλο 1.200 λίτρα ντίζελ που παράγονται με 22.800 kWh ηλεκτρικής ενέργειας. Δηλαδή 19.200 kWh πρόσθετης κατανάλωσης, με τις οποίες θα μπορούσαν να έχουν φιλτραριστεί 3,2 τόνοι CO2 από την ατμόσφαιρα και να έχουν διασπαστεί σε C και O. Αντιστοιχεί σε 160 g CO2/km.

  Αεροσκάφη και πλοία


Με τις καλύτερες και ακριβότερες μπαταρίες, η εμβέλεια των αεροσκαφών θα πρέπει να ανέρχεται σε 1.500 έως 2.000 χιλιόμετρα. Αυτή είναι η πραγματική αγορά για τα ηλεκτρονικά καύσιμα. Για αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Σε πολλές διαδρομές, τα φορτηγά πλοία ανταγωνίζονται τον σιδηρόδρομο. Με μια σήραγγα κάτω από τον Βερίγγειο Πορθμό, θα ήταν επίσης δυνατό να ταξιδέψει κανείς από την Κίνα στη Νότια Αμερική. Το ηλεκτρονικό καύσιμο αντί για το φθηνότερο βαρύ πετρέλαιο καθιστά τη ναυτιλία ακριβότερη, άρα περισσότερες σιδηροδρομικές μεταφορές.

Εάν τοποθετήσετε 30.000 τόνους μπαταριών νατρίου σε ένα κρουαζιερόπλοιο, αυτό αντιστοιχεί σε 4,8 GWh. Λίγο πιο οικονομικό με 40 MW που οδηγούνται για 4 ημέρες.

  Λιγότερη δουλειά, περισσότερη ζωή


Η σημερινή νεολαία αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό τις 40 ώρες εβδομαδιαίας εργασίας πλήρους απασχόλησης. Εάν εργάζονται και οι δύο, ένα οικογενειακό εισόδημα 2.500 ευρώ θα πρέπει να είναι εφικτό ακόμη και με 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα. Τα 40 από αυτά είναι μια δόση δανείου ύψους 1.000 ευρώ, οπότε θα πρέπει να είναι δυνατή η αγορά ενός σπιτιού επόμενης γενιάς GEMINI με ένα φτηνό οικόπεδο.

  Γίνετε μέτοχος από € 200


Ένας νέος μέτοχος είπε "Εγώ με την πολύ μικρή μου επένδυση", αλλά 4.000 επί 1.000 € είναι επίσης 4 εκατομμύρια για όλες τις επενδύσεις μέχρι το άνοιγμα του οικισμού στο Unken ως αφετηρία για παγκόσμια επέκταση.

Μόνο η Ετήσια Γενική Συνέλευση μπορεί να αποφασίσει για τις μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίου, αλλά το Εκτελεστικό Συμβούλιο και το Εποπτικό Συμβούλιο μπορούν να αποφασίσουν τα εξής. Το νέο μετοχικό κεφάλαιο χρησιμεύει για την τελειοποίηση των εγγράφων για τις μεγαλύτερες προγραμματισμένες αυξήσεις κεφαλαίου.

Ακολουθούν οι λεπτομέρειες.
          Τα ηλεκτρικά καύσιμα δεν είναι ουδέτερα ως προς το CO2: Αισιοδοξία για τα ηλεκτρονικά καύσιμα με τη μελλοντική τελειοποιημένη παραγωγή: 17 kWh α https://2023.pege.org/03-12/greek.htm