Carburanții electrici nu sunt neutri din punct de vedere al emisiilor de CO2

Carburanții electrici sunt optimiști în ceea ce privește producția viitoare perfecționată: 17 kWh pe litru de benzină 19 kWh pe litru de motorină


Se numește deschidere tehnologică atunci când cel care pierde în mod clar va continua să primească finanțare pentru cercetare și se vor risipi bani pe proiecte care nu au nicio șansă. Cancelarul austriac Nehammer tocmai a ținut un discurs: nu interzicerea motorului cu combustie, ci a combustibililor electronici. O mare indignare din partea partenerului de coaliție al Verzilor, dar este de fapt un argument despre barba împăratului, pentru că e-combustibilii nu au nicio șansă în traficul rutier. Aceasta era o zicală din Austria imperială, când oamenii se certau pe tema bărbii împăratului.

E-Fuels este optimist în ceea ce privește viitoarea producție perfecționată:
  • 17 kWh pe litru de benzină
  • 19 kWh pe litru de motorină


Acest lucru rezultă din eficiența electrolizei. În plus, există și procurarea carbonului. 1,5 kWh de energie electrică pentru a filtra 1 kg de CO2 din atmosferă, dar acolo se află cea mai mare parte a oxigenului. Astfel, se obțin 5,25 kWh de energie electrică pentru a procura suficient CO2 prin DAC - captarea directă a aerului - pentru a extrage 1 kg de carbon din el.

Sunt cu siguranță un șofer extrem de econom, dar pentru 4,36 l de motorină ar fi nevoie de 83 kWh de energie electrică. Să presupunem o producție mondială de 350 GW de energie fotovoltaică pentru 2023. Să presupunem, de asemenea, că randamentul mediu este de 1300 kWh/a pe W de vârf, deoarece acestea sunt de obicei instalate în zonele mai însorite. Astfel, totalul instalațiilor fotovoltaice nou instalate în 2023 ar putea genera 455 TWh de energie electrică. Dar, din păcate, pentru e-carburanți, trebuie să împărțim această cantitate la 18 kWh - 50 de iesel cu 19 kWh, 50 de enzin cu 17 kWh - și rămânem cu 25 de miliarde de litri de combustibil. Este mult? Nu, numai Germania are nevoie de 65 de miliarde de litri.

Așadar, acum am folosit întreaga producție mondială de energie fotovoltaică în 2023 doar pentru e-combustibili și nici măcar Germania nu este aprovizionată. Dar asta nu înseamnă toate costurile! Cum vom face asta cu DAC-uri de CO2 și instalații de electroliză? Există 2 variante:
  • Construiți atât de multe instalații de DAC și de electroliză a CO2 încât acestea să utilizeze direct energia solară. 455 GW * 0,2 euro pe watt costul sistemului este de 91 miliarde de euro
  • Construirea a doar 150 GW de instalații de DAC și de electroliză a CO2 și utilizarea mult mai bună a acestora prin intermediul a 1 300 GWh de baterii reîncărcabile.
Oops, a doua variantă nu este compatibilă cu costurile actuale ale bateriilor și cu producția mondială de baterii.

  Sigur că ar putea, dar mult prea târziu


Desigur, producția de energie fotovoltaică este în creștere, producția de baterii este în creștere, dar combustibilii electronici nu pot salva mașinile cu combustie de astăzi, deoarece, până când vor exista cantități suficiente, acestea vor fi demult casate și reciclate.

  Realități de preț complet noi


Cei mai mulți cred că mașinile electrice sunt prea scumpe pentru toată lumea. VW crede că mașinile electrice vor rămâne scumpe. BYD lansează unele destul de ușor de utilizat la un preț de doar 9.000 USD. În 2 ani, se așteaptă ca mașinile electrice să fie mai ieftine decât cele cu motoare cu combustie.

  3 Divizarea pieței auto


Vrei să mergi de la Munchen la Berlin cu 150 km/h fără pauză? Bineînțeles că este posibil, cea mai recentă baterie litiu-ion are 375 Wh per kg. Dar are un preț considerabil pe kWh, iar cu o baterie de 180 kWh este posibil. Aceasta este clasa superioară.

Prea scump? Bine, cu o pauză de încărcare și 120 km/h, 70 kWh din bateriile mult mai ieftine cu fosfat de litiu și fier sunt suficiente. Acestea au doar 240 Wh/kg. Asta înseamnă clasa de mijloc.

2 pauze de încărcare sunt, de asemenea, în regulă, principalul lucru este ieftin? Bateriile cu sodiu cu doar 160 Wh/kg, dar cu un preț foarte mic. Aceasta va fi în curând clasa inferioară a mașinilor.

Navetistul care vrea doar să ajungă la serviciu la un preț redus va găsi cu siguranță în viitor o mașină electrică la un preț mai mic de 10.000 de euro. Patriotismul iese din discuție, producătorii din UE nu vor putea face acest lucru. Nu eu spun acest lucru, ci Volkswagen. Parcurgerea a 600 km cu 150 km/h va fi posibilă în clasa de lux, dar va costa ceva. În viața de zi cu zi, toate mașinile electrice vor fi la fel de rapide; doar în cazul călătoriilor lungi, prețul de achiziție va determina numărul și durata pauzelor de încărcare. De asemenea, veți putea pleca în vacanță în Spania cu un BYD Seagull pentru mai puțin de 10.000 de euro, veți avea nevoie doar de mai multe pauze de încărcare.

Unde se află piața pentru e-carburanți? Am avut odată un client de web design care mi-a povestit despre o călătorie de afaceri de peste 1000 km în 6 ore până la o întâlnire, într-un BMW seria 6 tunat. Acest lucru nu va fi posibil cu baterii, dar cât de mare este această piață de nișă, 1% sau 0,1 șoferi? Vor exista stații de alimentare cu combustibil electronic pentru ei?

Este o iluzie totală faptul că e-combustibilii sunt pentru bietul navetist, astfel încât acesta să poată continua să conducă vechea sa mașină diesel. Navetistul sărac va trece la o mașină electrică. Mașinile diesel ieftine au dispărut deja de pe piața autoturismelor noi din cauza standardelor de emisii tot mai stricte. Porsche este cel mai mare lobbyist pentru combustibilii electrici. Fostul meu client care a parcurs 1 000 km în 6 ore arată de ce, acesta este grupul țintă pentru combustibilii electrici.

  Povestea basmului despre combustibilul electronic neutru din punct de vedere climatic


Carburanții electrici sunt neutri din punct de vedere climatic. Dar acesta este un basm. Să punem față în față o mașină electrică cu 18 kWh de energie electrică/100 km și o mașină diesel cu 6 l/100 km. Ambele parcurg 20 000 km pe an. Una are nevoie de 3 600 kWh de energie electrică, cealaltă de 1 200 de litri de motorină produsă cu 22 800 kWh de energie electrică. Adică 19.200 kWh de consum suplimentar, cu care ar fi putut fi filtrate din atmosferă 3,2 t de CO2, care ar fi putut fi împărțite în C și O. Ceea ce corespunde la 160 g CO2/km.

  Aeronave și nave


Cu cele mai bune baterii, dar și cu cele mai scumpe, ar trebui să fie posibilă o autonomie de 1.500-2.000 km pentru aeronave. Aceasta este adevărata piață pentru combustibilii electronici. Pentru aeronavele de cursă lungă, nu există alternativă. Pe multe rute, navele de marfă concurează cu căile ferate. Cu un tunel pe sub strâmtoarea Bering, ar fi posibil să se călătorească și din China în America de Sud. E-carburantul în locul celui mai ieftin petrol greu face ca transportul maritim să fie mai scump, deci mai mult transport feroviar.

Dacă se pun 30.000 t de baterii de sodiu pe o navă de croazieră, se ajunge la 4,8 GWh. Un pic mai economic cu 40 de MW acționați timp de 4 zile.

  Mai puțină muncă, mai multă viață


Tinerii din ziua de azi sunt sceptici cu privire la 40 de ore pe săptămână de muncă cu normă întreagă. Dacă ambii lucrează, un venit de 2 500 de euro ar trebui să fie realizabil chiar și cu 40 de ore de muncă pe săptămână. 40 de euro din această sumă reprezintă o rată de împrumut de 1.000 de euro, astfel încât ar trebui să fie posibil să se cumpere o casă GEMINI de generație următoare cu un teren ieftin.

  Deveniți acționar de la 200 EUR


Un nou acționar a spus: "Eu, cu investiția mea foarte modestă", dar 4.000 ori 1.000 de euro înseamnă 4 milioane de euro pentru toate investițiile până la deschiderea așezării din Unken ca punct de plecare pentru extinderea la nivel mondial.

Numai Adunarea Generală Anuală poate decide cu privire la marile majorări de capital, dar iată ce pot decide Consiliul de Administrație și Consiliul de Supraveghere. Noul capital social servește la perfectarea documentelor pentru majorările de capital mai mari planificate.

Iată care sunt detaliile.
          Carburanții electrici nu sunt neutri din punct de vedere al emisiilor de CO2: Carburanții electrici sunt optimiști în ceea ce privește producția viitoare perfecționată: 17 kWh pe litru de benzină 19 kWh pe litru de motorină https://2023.pege.org/03-12/romanian.htm