Skrajno neznanstveni zaščitniki podnebja

Predlagani ukrepi morajo biti sprejemljivi za prebivalstvo. Upoštevati je treba tehnične in ekonomske možnosti.
  Primer odnosa med zdravnikom in pacientom


Preden se posvetimo podnebju, si oglejmo odnos med zdravnikom in pacientom. Zdravnik postavi diagnozo bolezni in bolniku predlaga terapijo. Bolnik se nato odloči, ali bo terapijo uporabil. Na primer:
  • Zdravnik: Postavil sem vam diagnozo raka v tretjem stadiju. Predlagam vam termoterapijo, ki premaga raka 100 . Vaše telo bo segreto na 62°.
  • Pacient: Mislil sem, da umrete nad 42°?
  • Zdravnik: Prav, vendar bo vaše truplo 100-odstotno brez raka!
Spominja na "50 % manj emisij do leta 2030" in stari rek "operacija je uspela, pacient je umrl".
  • Zdravnik: Terapija je zelo boleča in izjemno draga, vendar bi ji z 250.000 EUR lahko podaljšali življenje za tri mesece.
  • Pacient: Resno?


  Primer naftne krize 2008


Zato ti sovražniki znanosti zahtevajo "nobenih novih vrtin za nafto in plin". Toda te nove vrtine za nafto in plin naj bi v bistvu nadomestile stare vrtine, ki usihajo. Od jeseni 2007 do poletja 2008 smo lahko opazovali, kaj se zgodi, če v dnevni proizvodnji manjka le 3,5 milijona sodov nafte: cena nafte se je s 70 USD dvignila na 147 USD in sledila je svetovna gospodarska kriza. Ubogi ameriški graditelj stanovanj, ki je gradil daleč stran od dragih območij v poceni soseski, se je nenadoma znašel pred odločitvijo, ali bo plačal bencin za pot v službo ali hipoteko. Dve z državo povezani hipotekarni banki Fannie Mae in Freddie Mac sta zato leta 2008 prejeli reševalno posojilo v višini 187 milijard dolarjev.

Toda kriza cen nafte se lahko hitro spremeni v krizo lakote, če si revni kmetje ne morejo privoščiti dizla za namakalne črpalke. Seveda bi bil namakalni sistem s fotovoltaiko boljši, vendar vsega tega ne moreš nadomestiti v enem letu. Svetovna proizvodnja fotovoltaike je trenutno le 40 vatov na leto in prebivalca.

  Merila za znanstveno varstvo podnebja


Predlagani ukrepi morajo biti sprejemljivi za prebivalstvo. Upoštevati je treba tehnične in ekonomske možnosti. Upoštevati je treba posledice vseh ukrepov. Najpomembneje je, da je treba doseči cilj vrnitve na 350 ppm CO2. Trenutno smo 70 ppm oddaljeni od cilja 350 ppm in se gibljemo 2 ppm na leto v napačno smer.

Trenutno so vsi samooklicani "podnebni zaščitniki" neuspešni pri vprašanju, kako se vrniti na 350 ppm.

  Tako je videti znanstveno pravilno varstvo podnebja


Želite višji življenjski standard? Želite svetovno blaginjo? Le redki mazohisti bodo temu rekli ne. To je v popolnem nasprotju z nenehnim pridiganjem samozvanih neznanstvenih "zaščitnikov podnebja", ki se sklicujejo na "zmanjšati, zmanjšati". To "podnebni zaščitniki" pridigajo že več kot tri desetletja in še vedno nočejo, da bi opazili, da to ne prinaša ničesar. Kako pozabljiv je lahko človek?

Jasno je tudi, da se z rastlinami ne morete vrniti na 350 ppm CO2. "Potrebujemo dva planeta" je tipičen rek, ki opisuje te okoliščine. Kaj nam torej preostane? DAC - neposredno zajemanje CO2 v zraku in njegova delitev na ogljik in kisik. Stroški so približno 6 kWh električne energije na kilogram CO2. En ppm CO2 pomeni 7,8 Gt ali 7 800 000 000 000 000 kg. Filtriranje in delitev za en ppm stane 46 800 TWh.

Šele januarja sem obiskal profesorja na Tehnični univerzi na Dunaju, ki raziskuje to tehnologijo. Potrebuje le ogromne količine električne energije, ki jo je mogoče pridobiti le s fotovoltaiko. Za to mora fotovoltaična industrija še zrasti za skoraj dva reda velikosti. Ali je to mogoče? Seveda, od leta 1990 je fotovoltaična industrija zrasla za skoraj štiri velikostne rede, kar pomeni približno 6000-krat večjo proizvodnjo. Toda za to je predpogoj svetovna blaginja, torej nasprotno od tega, k čemur pozivajo fanatiki degresije in odrekanja varčevanju in omejevanju.

  3 merila: Cilj, sprejemljivost, izvedljivost


Jaz sem v popolnem nasprotju s tem:
  • Cilj Čiščenje planeta nazaj na 350 ppm CO2.
  • Sprejemanje globalne blaginje s strani velike večine.
  • Rešimo več problemov naenkrat


  Zato je to objavljeno na domači strani generalnega državnega tožilca.


GEMINI naslednje generacije AG

Z vrhunskimi hišami za zaščito podnebja izboljšujemo svet. Naše poslanstvo: čiščenje planeta nazaj na 350 ppm CO2, prispevamo hišo za hišo.

Združujemo čim bolj udobno in cenovno dostopno bivanje z najboljšim možnim prispevkom k funkcionalnemu energetskemu prehodu in boju proti podnebnim spremembam. GEMINI - latinska beseda za dvojčka - pomeni dvojno uporabo.

  Postanite delničar od 200 € dalje


Novi delničar je rekel: "Jaz s svojo zelo skromno naložbo." Toda 4.000 krat 1.000 EUR je tudi 4 milijone za vse naložbe do odprtja naselja v Unkenu kot izhodišča za širitev po vsem svetu.

O velikih povečanjih kapitala lahko odloča le letna skupščina delničarjev, vendar lahko o tem odločata tudi upravni odbor in nadzorni svet. Novi osnovni kapital je namenjen izpopolnitvi dokumentov za večja načrtovana povečanja kapitala.

Tole so podrobnosti.
          Skrajno neznanstveni zaščitniki podnebja: Predlagani ukrepi morajo biti sprejemljivi za prebivalstvo. Upoštevati je treba tehnične in ekonomske možnosti. https://2023.pege.org/03-19/slovenian.htm