Industria auto consacrată nu are voința de a supraviețui

Un tur a evidențiat foarte clar noua atitudine a producătorilor de automobile din UE și Japonia: "Cumpărați numai produse premium" și "Sărăcia voastră mă enervează".
  Impresii de la E-Xpo Salzburg


Am avut ocazia să prezint videoclipul produsului nostru și construcția pereților la standul BauundEnergie.info și să particip la un panel de discuții despre energie.

Copiii au fost entuziasmați de videoclipul produsului nostru și l-au vizionat de mai multe ori.

  Industria auto în UE și Japonia


În paralel cu E-XPO, a avut loc târgul auto de la Salzburg. Acolo expun dealerii auto regionali. Dacia Spring ar trebui să coste în jur de 18.000 de euro. De ce este listată pe site-ul Dacia România la 9.990 €? Asta strigă import direct! Acest lucru este important și pentru finanțarea la domiciliu. Bancherul calculează venitul familiei, rata creditului nu trebuie să depășească 40% din venit, dar restul trebuie să fie suficient pentru a trăi. Apoi, sunt asumate și costurile lunare cu mașina.

9.990 € finanțat cu 120 € rată de leasing, sistemul energetic al casei furnizează energia electrică, 40 € asigurare și apoi 8 € pe lună uzura anvelopelor. Un criteriu foarte important că finanțarea casei se amortizează.

Un tur al salonului a arătat în mod clar noua atitudine a producătorilor de automobile din UE și Japonia: "Cumpărați numai produse premium" și "Sărăcia voastră mă enervează". La prima vedere, mașina electrică MG station wagon de aproximativ 33.000 € mi s-a părut destul de scumpă, dar după tur mi s-a părut foarte ieftină. Mă gândeam că noii furnizori chinezi ar trebui să fie mult mai ieftini pentru a intra pe piață. Nu, prețurile de acum 3 ani sunt suficiente. Producătorii auto din UE par să vrea să faciliteze intrarea pe piață a chinezilor prin creșteri nebunești de prețuri. O creștere a prețurilor de 10% numai de anul trecut.

Sora mea mai mare conduce un Smart de zeci de ani. La fiecare 8 ani, cheltuiește 10-11 mii de euro pe unul nou. Cât ar costa astăzi un Smart nou? 25 770 € - 28 664 €! Nu, sora mea cu siguranță nu va plăti atât. Zeci de ani de loialitate față de marcă, visul oricărui producător, dar Smart a decis să alunge acest client fidel cu o ofertă care nu poate fi decât refuzată.

Care va fi următoarea ta mașină peste câțiva ani? Dacia Spring import direct din România? Pescărușul BYD? O altă mașină mică chinezească? Probabil că va cheltui din nou 10-11 mii de euro, ca de obicei. Poate chiar mai puțin.

  Piața mondială a automobilelor se va mai mult decât dubla


Limita producției de petrol a scăzut. Sodiul este disponibil ca sarea din mare, materia primă pentru bateriile de sodiu. Siliciul este ca nisipul din deșert, energie solară ieftină pentru mașinile electrice. Piața mondială a automobilelor va crește enorm. Dar producătorii de automobile consacrați se vor micșora sau vor dispărea. Asistăm la o nouă Kodak, la o nouă Nokia, dar de data aceasta este vorba de întreaga industrie auto consacrată care nu mai are voința de a supraviețui.

  Companii de construcții de case fără voința de a supraviețui


Din 2010, am susținut conceptul de "land for energy", transformând pășunile din jurul orașelor scumpe în terenuri pentru construcții, dar chiria trebuie plătită în energie electrică. Aceasta ar putea fi de 50 kWh pe an pe m² de teren construibil. Pentru acest concept, am contactat mai multe companii de case prefabricate și Asociația producătorilor de case prefabricate. Ei știu că piața este din ce în ce mai strânsă, dar nu sunt dispuși să facă ceva nou.

The Standard tocmai a scris un obituar pentru casa familiei din această cauză.

Când vine vorba de mașini, putem spune: mașina cu combustie a murit, trăiască noua mașină electrică! În cazul locuințelor unifamiliale, putem spune: Casa unifamilială a murit, trăiască noua casă unifamilială!

  Deveniți acționar de la 200 EUR


Un nou acționar a spus: "Eu, cu investiția mea foarte modestă", dar 4.000 ori 1.000 de euro înseamnă 4 milioane de euro pentru toate investițiile până la deschiderea așezării din Unken ca punct de plecare pentru extinderea la nivel mondial.

Numai Adunarea Generală Anuală poate decide cu privire la marile majorări de capital, dar iată ce pot decide Consiliul de Administrație și Consiliul de Supraveghere. Noul capital social servește la perfectarea documentelor pentru majorările de capital mai mari planificate.

Iată care sunt detaliile.
          Industria auto consacrată nu are voința de a supraviețui: Un tur a evidențiat foarte clar noua atitudine a producătorilor de automobile din UE și Japonia: "Cumpărați numai produse premium" și "Sărăcia voastră mă enervează". https://2023.pege.org/03-26/romanian.htm