Den etablerade bilindustrin har ingen vilja att överleva

En rundtur visade tydligt den nya attityden hos biltillverkarna i EU och Japan: "Köp bara premium" och "Er fattigdom gör mig förbannad".
  Intryck från E-Xpo Salzburg


Jag kunde visa vår produktvideo och vår väggkonstruktion i montern BauundEnergie.info och delta i en diskussionspanel om energi.

Barnen var entusiastiska över vår produktvideo och tittade på den flera gånger.

  Bilindustrin i EU och Japan


Parallellt med E-XPO hölls bilmässan i Salzburg. Där ställer regionala bilhandlare ut. Dacia Spring bör kosta omkring 18 000 euro. Varför står den på den rumänska Dacia-webbplatsen till 9 990 euro? Det är en direktimport! Detta är också viktigt för hemfinansieringen. Bankmannen beräknar hushållets inkomst, låneavgiften får inte överstiga 40 % av inkomsten, men resten måste räcka för att leva på. Man utgår då också från månatliga bilkostnader.

9 990 euro finansierat med 120 euro i leasingavgift, husets energisystem levererar elen, 40 euro i försäkring och 8 euro per månad i däckslitage. Ett mycket viktigt kriterium att husfinansieringen lönar sig.

En rundvandring på mässan visade tydligt den nya attityden hos biltillverkare i EU och Japan: "Köp bara premiumbilar" och "Er fattigdom gör mig förbannad". Vid första anblicken verkade elbilen MG Station Wagon på 33 000 euro ganska dyr för mig, men efter rundturen verkade den mycket billig. Jag brukade tro att nya kinesiska leverantörer måste vara mycket billigare för att komma in på marknaden. Nej, det räcker med priser från för tre år sedan. Biltillverkarna i EU verkar vilja göra det lättare för kineserna att komma in på marknaden genom galna prishöjningar. En prishöjning på 10 procent bara sedan förra året.

Min äldre syster har kört en Smart i årtionden. Vart åttonde år lägger hon 10-11 000 euro på en ny. Vad skulle en ny Smart kosta i dag? 25 770-28 664 euro! Nej, min syster kommer definitivt inte att betala det. Decennier av varumärkeslojalitet, varje tillverkares dröm, men Smart har beslutat att driva bort denna lojala kund med ett erbjudande som bara kan avvisas.

Vad kommer din nästa bil att vara om några år? Dacia Spring direktimport från Rumänien? BYD Seagull? En annan kinesisk småbil? Hon kommer förmodligen att spendera 10-11 000 euro igen, som vanligt. Kanske till och med mindre.

  Världsmarknaden för bilar kommer att mer än fördubblas


Gränsen för oljeproduktionen har sjunkit. Natrium finns som salt i havet, råvaran för natriumbatterier. Kisel finns som sand i öknen, billig solkraft för elbilar. Världsmarknaden för bilar kommer att växa enormt. Men de etablerade biltillverkarna kommer att krympa eller försvinna. Vi ser ett nytt Kodak, vi ser ett nytt Nokia, men den här gången är det hela den etablerade bilindustrin som inte har någon vilja att överleva.

  Husbyggnadsföretag utan vilja att överleva


Sedan 2010 har jag förespråkat konceptet "mark för energi", som innebär att gräsmarker runt dyra städer omvandlas till byggnadsmark, men hyran måste betalas i form av elektricitet. Detta kan vara 50 kWh per år och m² byggnadsmark. För detta koncept kontaktade jag flera prefabricerade husföretag och föreningen för tillverkare av prefabricerade hus. De vet att marknaden blir allt snävare och snävare, men de är inte villiga att göra något nytt.

The Standard skrev just en obituary för familjehemmet på grund av detta.

När det gäller bilar kan vi säga: förbränningsbilen är död, länge leve den nya elbilen! När det gäller enfamiljshus kan vi säga: enfamiljshuset är dött, länge leve det nya enfamiljshuset!

  Bli aktieägare från 200 €


En ny aktieägare sa "Jag med min mycket blygsamma investering", men 4 000 gånger 1 000 euro är också 4 miljoner euro för alla investeringar fram till öppnandet av bosättningen i Unken som utgångspunkt för en världsomspännande expansion.

Endast bolagsstämman kan besluta om stora kapitalökningar, men här är vad styrelsen och tillsynsstyrelsen kan besluta om. Det nya aktiekapitalet tjänar till att fullborda dokumenten för de större planerade kapitalökningarna.

Här är detaljerna.
          Den etablerade bilindustrin har ingen vilja att överleva: En rundtur visade tydligt den nya attityden hos biltillverkarna i EU och Japan: "Köp bara premium" och "Er fattigdom gör mig förbannad". https://2023.pege.org/03-26/swedish.htm