40 W фотоволтаици на жител и година

Мащабът на развитието на слънчевата енергия: какво може да направи едно четиричленно семейство в малко по-слънчева страна с определено количество фотоволтаици?
  40 W фотоволтаици на жител и година


320 GW от световното производство звучи като огромно количество. Но разделено на 8 милиарда души, то е само 40 W годишно на жител.

Когато започнах да пиша първата си книга "Възход към слънчевата ера", естествено се появи статистика за световното производство на фотоволтаици. То е било 50 MW през 1990 г., или 0,01 вата на жител. По-малко фотоволтаична площ от нокътя от малкия ви пръст. Достатъчно слънчева енергия, за да може всеки човек да зарежда един от простите мобилни телефони, разпространени няколко години по-късно, 2 пъти годишно. Или пък би била достатъчна за 2200 слънчеви електроцентрали, подходящи за обитаване в ГЕМИНИ.

Междувременно човечеството се размножи, а фотоволтаичната индустрия нарасна експоненциално. Тази година тя вече е 40 W на жител. С всички предишни години това е около 200 вата на човек.

  Мащабът на развитието на слънчевата енергия


Какво може да направи едно четиричленно семейство в малко по-слънчева страна с определено количество фотоволтаици?

  10 W: Светлина и комуникация


Първото нещо е комуникацията и светлината. Това започва с панел с мощност 10 W за зареждане на смартфон. Малко светлина вечер. Благодарение на светодиодните лампи количеството електроенергия, необходимо за осветление, е намаляло драстично.

  50 W: Образование и работа онлайн


С 50 W фотоволтаици един преносим компютър може да се използва много часове на ден за обучение и работа онлайн. Потреблението на енергия от преносимите компютри също е намаляло драстично.

  250 W: Хладилникът


С 250 W фотоволтаици е възможно да се постави допълнителен хладилник. Това значително подобрява състоянието на храната, защото се разваля много по-малко.

  1 200 W: Електрическо готвене и електрически скутер


Без електрическо готвене човек е зависим от дървата за огрев. Ако има твърде много хора, които се нуждаят от дърва за огрев, това води до прекомерна експлоатация на горите. Електрическият скутер намалява нуждата от храна. Ходенето пеша или карането на велосипед на дълги разстояния води до по-голяма нужда от храна.

Ежедневното изминаване на 30 км с велосипед увеличава хранителните нужди с 50%.

  6,000 W: Климатик и електрически автомобил


Ако хората можеха да работят нормално дори при 35°, компаниите със сигурност нямаше да климатизират офисите си, тъй като това би било излишен разход. Оптималните условия за учене и работа изискват климатизация и удобно и безопасно придвижване.

Това обаче не включва енергията, необходима за производството, и се отнася за топли и слънчеви страни, където балансът между лятото и зимата е значително по-лесен. Независимо от това, ние вече разполагаме с почти 8 пъти повече фотоволтаици, отколкото са налични в момента.

  30,000 W: Глобален просперитет


Всички примери се отнасят за семейство от 4 души. Така че това е 7500 W на жител, което би означавало 60 000 GW фотоволтаици с около 75 000 TWh годишно производство.

Това би обхванало и производството на всички стоки, баланса между лятото и зимата далеч от екватора, електронните горива за самолетите, но все още има нещо, твърде високото съдържание на CO2 в атмосферата.

Тук вече има 37 пъти повече фотоволтаици, отколкото са налични в момента.

  150,000 W: Цялостно рециклиране, почистване на планетата


6 kWh електроенергия за филтриране на един килограм CO2 от атмосферата и разделянето му на въглерод и кислород. Умножаването на тази стойност по огромни количества изисква гигантски количества енергия.

Само спирането на последните 6 атомни електроцентрали през 2022 и 2023 г. ще увеличи емисиите с 1 000 000 000 кг през следващите 20 години. Почистването на това безумно действие ще струва 6 000 TWh електроенергия. Това е 10 пъти повече от сегашното годишно потребление на Германия.

Само стабилна икономика може да направи възможно необходимото разширяване на производството на фотоволтаици и батерии.

  Дълбоко антинаучните така наречени "защитници на климата"


Тези, които отправят искания и се наричат научни, трябва да прилагат научни критерии към своите искания. Това включва цел, съответстваща на ситуацията, приемане и осъществимост с всички произтичащи от това последствия.

Така наречените "защитници на климата" отговарят на въпроса как да се върнем към 350 ppm CO2 с молитвено повтаряне на тяхното верую, за което твърдят, че е всепризнатата доктрина за спасението. В него има цел за 1,5°, непостижима чрез яростно изискваните методи, но абсолютно нищо за цел за 350 ppm CO2. Това може да се квалифицира като религия, но не и като наука. Ето защо Грета Тунберг получава почетна докторска степен по теология.

  Станете акционер от € 200


Като акционер, служител или купувач на жилище вие също така ставате част от движението срещу много негативни тенденции в нашето общество, които са в ущърб на оцеляването ни.

Един нов акционер казва: "Аз с моята много скромна инвестиция", но 4000 пъти по 1000 евро са също 4 милиона за всички инвестиции до откриването на селището в Ункен като отправна точка за разширяване на дейността в световен мащаб.

Само годишното общо събрание на акционерите може да вземе решение за големи увеличения на капитала, но ето какво могат да решат Изпълнителният и Надзорният съвет. Новият акционерен капитал служи за усъвършенстване на документите за по-големите планирани увеличения на капитала.

Ето какви са подробностите.
          40 W фотоволтаици на жител и година: Мащабът на развитието на слънчевата енергия: какво може да направи едно четиричленно семейство в малко п https://2023.pege.org/04-09/bulgarian.htm