40 W solcelleanlæg pr. indbygger og år

Omfanget af udviklingen af solenergi: Hvad kan en familie på 4 personer i et lidt mere solrigt land gøre med en vis mængde solceller?
  40 W solcelleanlæg pr. indbygger og år


320 GW global produktion lyder som en enorm mængde. Men fordelt på 8 milliarder mennesker er det kun 40 W pr. år og indbygger.

Da jeg begyndte på min første bog, Rise to te Solar Age, kom der naturligt nok en statistik ind om verdens produktion af solceller. Den var på 50 MW i 1990, eller 0,01 watt pr. indbygger. Mindre solcelleareal end neglen fra din lillefinger. Nok solenergi til, at hver person kunne have opladet en af de enkle mobiltelefoner, der var almindelige et par år senere, 2 gange om året. Eller det ville have været nok til 2.200 GEMINI beboelige solkraftværker.

I mellemtiden er menneskeheden vokset, og solcelleindustrien er vokset eksponentielt. I år er den allerede på 40 W pr. indbygger. Med alle de tidligere år er det omkring 200 watt pr. person.

  Omfanget af udviklingen af solenergi


Hvad kan en familie på 4 personer i et lidt mere solrigt land gøre med en vis mængde solceller?

  10 W: Lys og kommunikation


Den første ting er kommunikation og lys. Det starter med et 10 W-panel til at oplade en smartphone. Lidt lys om aftenen. Takket være LED-lamper er den mængde elektricitet, der er nødvendig til belysning, faldet drastisk.

  50 W: Uddannelse og online-arbejde


Med 50 W solceller kan en bærbar computer bruges i mange timer om dagen til undervisning og onlinearbejde. Strømbehovet for bærbare computere er også faldet drastisk.

  250 W: Køleskabet


Med 250 W solceller er det muligt at installere et ekstra køleskab. Dette forbedrer mad situationen dramatisk, fordi meget mindre fordærves.

  1.200 W: Elektrisk madlavning og elektrisk scooter


Uden elektrisk madlavning er man afhængig af brænde. Hvis der er for mange mennesker i forhold til behovet for brænde, fører det til overudnyttelse af skoven. Den elektriske scooter reducerer behovet for mad. At gå eller cykle lange distancer medfører et større behov for mad.

Hvis man cykler 30 km hver dag, stiger næringsbehovet med 50 %.

  6.000 W: klimaanlæg og elbil


Hvis folk kunne arbejde ordentligt selv ved 35° C, ville virksomhederne helt sikkert ikke klimatisere deres kontorer, da det ville være unødvendige udgifter. Optimale betingelser for læring og arbejde kræver aircondition og behagelig og sikker mobilitet.

Dette omfatter dog ikke den energi, der er nødvendig til produktion, og det henviser til varme, solrige lande, hvor sommer- og vinterbalancen er betydeligt lettere. Ikke desto mindre er vi allerede næsten 8 gange så mange solceller, som der i øjeblikket er til rådighed.

  30.000 W: global velstand


Alle eksemplerne vedrørte en familie på 4 personer. Det er altså 7 500 W pr. indbygger, hvilket svarer til 60 000 GW solcelleanlæg med en årlig produktion på ca. 75 000 TWh.

Dette ville også dække produktionen af alle varer, sommer/vinter-balancen langt fra ækvator, e-brændstof til fly, men der var stadig noget, nemlig det for høje CO2 -indhold i atmosfæren.

Her er der allerede 37 gange mere solceller, end der i øjeblikket er til rådighed.

  150.000 W: Omfattende genbrug, planetarisk oprydning


6 kWh elektricitet til at filtrere et kg CO2 fra atmosfæren og opdele det i kulstof og ilt. Hvis det skal ganges med enorme mængder, kræver det gigantiske mængder energi.

Alene lukningen af de sidste 6 atomkraftværker i 2022 og 2023 vil øge emissionerne med 1 000 000 000 kg i løbet af de næste 20 år. Denne vanvittige handling vil koste 6.000 TWh elektricitet at rydde op. Det er 10 gange Tysklands nuværende årlige behov.

Kun en stabil økonomi kan gøre den nødvendige udvidelse af solcelle- og batteriproduktionen mulig.

  De dybt anti-videnskabelige såkaldte "klimabeskyttere"


De, der stiller krav og kalder sig videnskabelige, må også anvende videnskabelige kriterier på deres krav. Dette omfatter en målsætning, der er tilpasset situationen, accept og gennemførlighed med alle dens konsekvenser.

Såkaldte "klimabeskyttere" besvarer spørgsmålet om, hvordan vi skal komme tilbage til 350 ppm CO2 med bønnende gentagelser af deres trosbekendelse, som hævdes at være den alt gyldige frelseslære. I den er der et 1,5°-mål, der er uopnåeligt med de heftigt krævede metoder, men absolut intet om et 350 ppm CO2-mål. Det kan betegnes som religion, men ikke som videnskab. Det er derfor, Greta Thunberg får en æresdoktortitel i teologi.

  Bliv aktionær fra 200 €


Som aktionær, medarbejder eller boligkøber bliver du også en del af modbevægelsen mod mange negative udviklinger i vores samfund, som er skadelige for vores overlevelse.

En ny aktionær sagde: "Mig med min meget beskedne investering", men 4.000 gange 1.000 euro er også 4 millioner euro for alle investeringer indtil åbningen af bosættelsen i Unken som udgangspunkt for en verdensomspændende ekspansion.

Det er kun generalforsamlingen, der kan træffe beslutning om de store kapitalforhøjelser, men her er, hvad direktionen og tilsynsrådet kan beslutte. Den nye aktiekapital tjener til at færdiggøre dokumenterne for de større planlagte kapitalforhøjelser.

Her er detaljerne.
          40 W solcelleanlæg pr. indbygger og år: Omfanget af udviklingen af solenergi: Hvad kan en familie på 4 personer i et lidt mere solrigt land gøre med en vis mængde solceller? https://2023.pege.org/04-09/danish.htm