40 W φωτοβολταϊκά ανά κάτοικο και έτος

Η κλίμακα της ανάπτυξης της ηλιακής ενέργειας: Τι μπορεί να κάνει μια τετραμελής οικογένεια σε μια κάπως πιο ηλιόλουστη χώρα με μια ορισμένη ποσότητα φωτοβολταϊκών;
  40 W φωτοβολταϊκά ανά κάτοικο και έτος


320 GW παγκόσμιας παραγωγής ακούγεται σαν ένα τεράστιο ποσό. Αλλά διαιρεμένο με 8 δισεκατομμύρια ανθρώπους, είναι μόνο 40 W ανά έτος και κάτοικο.

Όταν ξεκίνησα το πρώτο μου βιβλίο, Rise to the Solar Age, ήρθε φυσικά μια στατιστική σχετικά με την παγκόσμια παραγωγή φωτοβολταϊκών. Αυτή ήταν 50 MW το 1990, ή 0,01 Watt ανά κάτοικο. Λιγότερη φωτοβολταϊκή επιφάνεια από το νύχι από το μικρό σας δάχτυλο. Αρκετή ηλιακή ενέργεια ώστε κάθε άνθρωπος να μπορούσε να φορτίζει ένα από τα απλά κινητά τηλέφωνα που ήταν κοινά λίγα χρόνια αργότερα 2 φορές το χρόνο. Ή θα ήταν αρκετό για 2.200 κατοικήσιμους ηλιακούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας GEMINI.

Εν τω μεταξύ, η ανθρωπότητα έχει πολλαπλασιαστεί και η βιομηχανία φωτοβολταϊκών έχει αναπτυχθεί εκθετικά. Φέτος είναι ήδη 40 W ανά κάτοικο. Με όλα τα προηγούμενα χρόνια, αυτό είναι περίπου 200 Watt ανά άτομο.

  Η κλίμακα ανάπτυξης της ηλιακής ενέργειας


Τι μπορεί να κάνει μια τετραμελής οικογένεια σε μια κάπως πιο ηλιόλουστη χώρα με μια ορισμένη ποσότητα φωτοβολταϊκών;

  10 W: Φως και επικοινωνία


Το πρώτο πράγμα είναι η επικοινωνία και το φως. Αυτό ξεκινά με ένα πάνελ 10 W για τη φόρτιση ενός smartphone. Λίγο φως το βράδυ. Χάρη στους λαμπτήρες LED, η ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για το φωτισμό έχει μειωθεί δραματικά.

  50 W: Εκπαίδευση και ηλεκτρονική εργασία


Με φωτοβολταϊκά 50 W, ένας φορητός υπολογιστής μπορεί να χρησιμοποιείται για πολλές ώρες την ημέρα για εκπαίδευση και διαδικτυακή εργασία. Η ζήτηση ισχύος των φορητών υπολογιστών έχει επίσης μειωθεί δραστικά.

  250 W: Το ψυγείο


Με φωτοβολταϊκά 250 W, είναι δυνατή η τοποθέτηση ενός επιπλέον ψυγείου. Αυτό βελτιώνει δραματικά την κατάσταση των τροφίμων, επειδή χαλάει πολύ λιγότερο.

  1.200 W: Ηλεκτρικό μαγείρεμα και ηλεκτρικό σκούτερ


Χωρίς ηλεκτρικό μαγείρεμα, κάποιος εξαρτάται από τα καυσόξυλα. Εάν υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι για την ανάγκη σε καυσόξυλα, αυτό οδηγεί σε υπερεκμετάλλευση του δάσους. Το ηλεκτρικό σκούτερ μειώνει την ανάγκη για φαγητό. Το περπάτημα ή η ποδηλασία σε μεγάλες αποστάσεις οδηγεί σε μεγαλύτερη ζήτηση τροφίμων.

Η ποδηλασία 30 χιλιομέτρων κάθε μέρα αυξάνει τις διατροφικές απαιτήσεις κατά 50%.

  6.000 W: Κλιματισμός και ηλεκτρικό αυτοκίνητο


Αν οι άνθρωποι μπορούσαν να εργάζονται σωστά ακόμη και στους 35°, οι εταιρείες δεν θα κλιμάτιζαν σίγουρα τα γραφεία τους, καθώς αυτό θα ήταν περιττή δαπάνη. Οι βέλτιστες συνθήκες μάθησης και εργασίας απαιτούν κλιματισμό και άνετη και ασφαλή μετακίνηση.

Ωστόσο, αυτό δεν περιλαμβάνει την ενέργεια που απαιτείται για την παραγωγή και αναφέρεται σε θερμές, ηλιόλουστες χώρες όπου η ισορροπία μεταξύ καλοκαιριού και χειμώνα είναι σημαντικά ευκολότερη. Παρ' όλα αυτά, βρισκόμαστε ήδη σε σχεδόν 8 φορές περισσότερα φωτοβολταϊκά από ό,τι είναι σήμερα διαθέσιμα.

  30,000 W: Παγκόσμια ευημερία


Όλα τα παραδείγματα αφορούσαν μια οικογένεια 4 ατόμων. Αυτό σημαίνει λοιπόν 7.500 W ανά κάτοικο, που θα αντιστοιχούσε σε 60.000 GW φωτοβολταϊκών με περίπου 75.000 TWh ετήσιας παραγωγής.

Αυτό θα κάλυπτε επίσης την παραγωγή όλων των αγαθών, την ισορροπία καλοκαιριού/χειμώνα μακριά από τον ισημερινό, τα ηλεκτρονικά καύσιμα για τα αεροπλάνα, αλλά υπήρχε ακόμη κάτι, η πολύ υψηλή περιεκτικότητα της ατμόσφαιρας σε CO2.

Εδώ, υπάρχουν ήδη 37 φορές περισσότερα φωτοβολταϊκά από ό,τι είναι σήμερα διαθέσιμα.

  150,000 W: Ολοκληρωμένη ανακύκλωση, πλανητικός καθαρισμός


6 kWh ηλεκτρικής ενέργειας για να φιλτραριστεί ένα κιλό CO2 από την ατμόσφαιρα και να διασπαστεί σε άνθρακα και οξυγόνο. Ο πολλαπλασιασμός αυτού του ποσού με τεράστιες ποσότητες απαιτεί γιγαντιαία ποσά ενέργειας.

Μόνο η διακοπή λειτουργίας των τελευταίων 6 πυρηνικών σταθμών το 2022 και το 2023 θα αυξήσει τις εκπομπές κατά 1.000.000.000 kg τα επόμενα 20 χρόνια. Αυτή η παράλογη ενέργεια θα κοστίσει 6.000 TWh ηλεκτρικής ενέργειας για να καθαριστεί. Αυτό είναι 10 φορές η σημερινή ετήσια ζήτηση της Γερμανίας.

Μόνο μια σταθερή οικονομία μπορεί να καταστήσει δυνατή την αναγκαία επέκταση της παραγωγής φωτοβολταϊκών και μπαταριών.

  Οι βαθιά αντιεπιστημονικοί λεγόμενοι "προστάτες του κλίματος"


Όσοι προβάλλουν αιτήματα και αυτοαποκαλούνται επιστημονικοί πρέπει επίσης να εφαρμόζουν επιστημονικά κριτήρια στα αιτήματά τους. Αυτό περιλαμβάνει έναν στόχο κατάλληλο για την κατάσταση, την αποδοχή και τη σκοπιμότητα με όλες τις συνέπειές της.

Οι λεγόμενοι "προστάτες του κλίματος" απαντούν στο ερώτημα πώς θα επιστρέψουμε στα 350 ppm CO2 με προσευχητικές επαναλήψεις του δόγματός τους, που ισχυρίζονται ότι είναι το πανίσχυρο δόγμα της σωτηρίας. Σε αυτό, υπάρχει ένας στόχος 1,5° ανέφικτος με τις σθεναρά απαιτούμενες μεθόδους, αλλά απολύτως τίποτα για ένα στόχο 350 ppm CO2. Αυτό χαρακτηρίζεται ως θρησκεία, αλλά όχι ως επιστήμη. Γι' αυτό η Γκρέτα Θούνμπεργκ παίρνει τιμητικό διδακτορικό στη θεολογία.

  Γίνετε μέτοχος από € 200


Ως μέτοχος, εργαζόμενος ή αγοραστής κατοικίας, γίνεστε επίσης μέρος του αντι-κινήματος ενάντια σε πολλές αρνητικές εξελίξεις στην κοινωνία μας που είναι επιζήμιες για την επιβίωσή μας.

Ένας νέος μέτοχος είπε "Εγώ με την πολύ μικρή μου επένδυση", αλλά 4.000 επί 1.000 € είναι επίσης 4 εκατομμύρια για όλες τις επενδύσεις μέχρι το άνοιγμα του οικισμού στο Unken ως αφετηρία για παγκόσμια επέκταση.

Μόνο η Ετήσια Γενική Συνέλευση μπορεί να αποφασίσει για τις μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίου, αλλά το Εκτελεστικό Συμβούλιο και το Εποπτικό Συμβούλιο μπορούν να αποφασίσουν τα εξής. Το νέο μετοχικό κεφάλαιο χρησιμεύει για την τελειοποίηση των εγγράφων για τις μεγαλύτερες προγραμματισμένες αυξήσεις κεφαλαίου.

Ακολουθούν οι λεπτομέρειες.
          40 W φωτοβολταϊκά ανά κάτοικο και έτος: Η κλίμακα της ανάπτυξης της ηλιακής ενέργειας: Τι μπορεί να κάνει μια τετραμελής οικογένεια σε μια κάπ https://2023.pege.org/04-09/greek.htm