40 W fotovoltaikus energia lakosonként és évente

A napenergia-fejlesztés léptéke: Mit tud egy négytagú család egy valamivel naposabb országban egy bizonyos mennyiségű fotovoltaikával?
  40 W fotovoltaikus energia lakosonként és évente


A 320 GW globális termelés hatalmas mennyiségnek tűnik. De 8 milliárd emberrel elosztva ez csak 40 W évente és lakosonként.

Amikor elkezdtem az első könyvemet, a Rise to the Solar Age-t, természetesen jött egy statisztika a világ fotovoltaikus termeléséről. Ez 1990-ben 50 MW volt, vagyis 0,01 watt/fő. Kevesebb fotovoltaikus terület, mint a kisujjunk körme. Elég napenergia ahhoz, hogy minden egyes ember évente 2 alkalommal feltölthette volna a néhány évvel később elterjedt egyszerű mobiltelefonok egyikét. Vagy elég lett volna 2200 GEMINI lakható naperőműhöz.

Időközben az emberiség megsokszorozódott, és a fotovoltaikus ipar exponenciálisan nőtt. Idén már 40 W jut egy lakosra. Az összes korábbi évvel együtt ez körülbelül 200 watt/fő.

  A napenergia-fejlesztés mértéke


Mit tud egy négytagú család egy valamivel naposabb országban egy bizonyos mennyiségű fotovoltaikával?

  10 W: Fény és kommunikáció


Az első dolog a kommunikáció és a fény. Ez egy 10 W-os panellel kezdődik, amely egy okostelefon töltésére szolgál. Este némi fény. A LED-lámpáknak köszönhetően a világításhoz szükséges áram mennyisége drasztikusan csökkent.

  50 W: Oktatás és online munka


Az 50 W-os fotovoltaikus energiával egy notebook naponta több órán át használható oktatásra és online munkára. A notebookok energiaigénye is drasztikusan csökkent.

  250 W: A hűtőszekrény


A 250 W-os fotovoltaikus rendszerrel további hűtőszekrényt is lehet építeni. Ez drámaian javítja az élelmiszerek helyzetét, mert sokkal kevesebb romlik meg.

  1,200 W: Elektromos főzés és elektromos robogó


Elektromos főzés nélkül az ember a tűzifától függ. Ha a tűzifa szükséglethez képest túl sok ember van, az az erdő túlzott kiaknázásához vezet. Az elektromos robogó csökkenti az élelmiszerigényt. A nagy távolságok gyaloglása vagy kerékpározása nagyobb élelmiszerigényt eredményez.

A napi 30 km-es kerékpározás 50%-kal növeli a tápanyagszükségletet.

  6,000 W: Légkondicionáló és elektromos autó


Ha az emberek 35 fokban is megfelelően tudnának dolgozni, a vállalatok biztosan nem légkondicionálnák az irodáikat, mivel ez felesleges kiadás lenne. A tanulás és a munka optimális feltételeihez légkondicionálás, valamint kényelmes és biztonságos mozgás szükséges.

Ez azonban nem tartalmazza a termeléshez szükséges energiát, és a meleg, napos országokra vonatkozik, ahol a nyári-téli egyensúly jelentősen könnyebb. Mindazonáltal már most is majdnem nyolcszor annyi fotovoltaikus energiánál tartunk, mint amennyi jelenleg rendelkezésre áll.

  30,000 W: Globális jólét


Minden példa egy 4 tagú családra vonatkozott. Ez tehát 7500 W/fő, ami 60 000 GW fotovoltaikus energiát jelentene, körülbelül 75 000 TWh éves termeléssel.

Ez kiterjedne az összes árutermelésre, az egyenlítőtől távol eső nyári-téli egyensúlyra, a repülőgépekhez használt elektronikus üzemanyagokra, de még mindig van valami, a légkör túl magas CO2-tartalma.

Itt már 37-szer több fotovoltaikus energia van, mint amennyi jelenleg rendelkezésre áll.

  150,000 W: Átfogó újrahasznosítás, bolygótisztítás


6 kWh villamos energia egy kg CO2 kiszűrése a légkörből, és szénre és oxigénre bontása. Ennek óriási mennyiséggel való megsokszorozása óriási mennyiségű energiát igényel.

Csak az utolsó 6 atomerőmű 2022-ben és 2023-ban történő leállítása 1 000 000 000 kg-mal növeli a kibocsátást a következő 20 évben. Ennek az őrült akciónak a megtisztítása 6000 TWh villamos energiába fog kerülni. Ez Németország jelenlegi éves igényének tízszerese.

Csak egy stabil gazdaság teszi lehetővé a fotovoltaikus és akkumulátorgyártás szükséges bővítését.

  A mélyen tudományellenes úgynevezett "klímavédők"


Azoknak, akik követeléseket támasztanak és tudományosnak nevezik magukat, tudományos kritériumokat kell alkalmazniuk követeléseikre. Ez magában foglalja a helyzetnek megfelelő célkitűzést, az elfogadhatóságot és a megvalósíthatóságot annak minden következményével együtt.

Az úgynevezett "klímavédők" arra a kérdésre, hogy hogyan jutunk vissza a 350 ppm CO2 szintre, hitvallásuk imádságos ismételgetésével válaszolnak, amely az üdvösség mindenre érvényes tanítása. Ebben szerepel a vehemensen követelt módszerekkel elérhetetlen 1,5°-os cél, de a 350 ppm CO2 célhoz egyáltalán semmi. Ez vallásnak minősül, de tudománynak nem. Ezért kap Greta Thunberg tiszteletbeli teológiai doktori címet.

  Legyen részvényes 200 €-tól


Részvényesként, alkalmazottként vagy lakásvásárlóként Ön is részese lesz a társadalmunk számos negatív, a túlélésünket veszélyeztető fejleményével szembeni ellenmozgalomnak.

Egy új részvényes azt mondta: "Én az én nagyon szerény befektetésemmel", de 4.000-szer 1.000 € is 4 millió az összes befektetéshez az unkeni telep megnyitásáig, mint a világméretű terjeszkedés kiindulópontja.

A nagy tőkeemelésekről csak az éves közgyűlés dönthet, de a következőkről az igazgatóság és a felügyelőbizottság dönthet. Az új alaptőke a tervezett nagyobb tőkeemelések dokumentumainak tökéletesítésére szolgál.

Itt vannak a részletek.
          40 W fotovoltaikus energia lakosonként és évente: A napenergia-fejlesztés léptéke: Mit tud egy négytagú család egy valamivel naposabb országban egy bizonyos mennyiségű fotovoltaikával? https://2023.pege.org/04-09/hungarian.htm