40 W de energie fotovoltaică pe cap de locuitor și pe an

Scara de dezvoltare a energiei solare: Ce poate face o familie de 4 persoane într-o țară ceva mai însorită cu o anumită cantitate de energie fotovoltaică?
  40 W de energie fotovoltaică pe cap de locuitor și pe an


320 GW de producție globală sună ca o cantitate uriașă. Dar, împărțită la 8 miliarde de oameni, înseamnă doar 40 W pe an și pe locuitor.

Când am început prima mea carte, Rise to the Solar Age, a apărut în mod firesc o statistică despre producția mondială de energie fotovoltaică. Aceasta era de 50 MW în 1990, adică 0,01 wați pe cap de locuitor. O suprafață fotovoltaică mai mică decât unghia de la degetul mic. Suficientă energie solară pentru ca fiecare persoană să fi putut încărca unul dintre telefoanele mobile simple, comune câțiva ani mai târziu, de 2 ori pe an. Sau ar fi fost suficient pentru 2.200 de centrale solare locuibile GEMINI.

Între timp, omenirea s-a înmulțit, iar industria fotovoltaică a crescut exponențial. În acest an, aceasta este deja de 40 W pe cap de locuitor. Cu toți anii precedenți, asta înseamnă aproximativ 200 de wați pe persoană.

  Dimensiunea dezvoltării energiei solare


Ce poate face o familie de 4 persoane într-o țară ceva mai însorită cu o anumită cantitate de energie fotovoltaică?

  10 W: Lumină și comunicare


Primul lucru este comunicarea și lumina. Aceasta începe cu un panou de 10 W pentru a încărca un smartphone. Puțină lumină seara. Datorită lămpilor LED, cantitatea de energie electrică necesară pentru iluminat a scăzut dramatic.

  50 W: Educație și muncă online


Cu o putere fotovoltaică de 50 W, un notebook poate fi utilizat timp de mai multe ore pe zi pentru educație și lucru online. Cererea de energie a notebook-urilor a scăzut, de asemenea, drastic.

  250 W: Frigiderul


Cu 250 W de energie fotovoltaică, este posibil un frigider suplimentar. Acest lucru îmbunătățește dramatic situația alimentelor, deoarece se strică mult mai puțin.

  1.200 W: gătit electric și scuter electric


Fără gătit electric, se depinde de lemnele de foc. Dacă sunt prea mulți oameni pentru nevoia de lemn de foc, acest lucru duce la supraexploatarea pădurii. Scuterul electric reduce nevoia de hrană. Mersul pe jos sau cu bicicleta pe distanțe lungi duce la o cerere mai mare de alimente.

Ciclismul de 30 km în fiecare zi crește necesarul nutrițional cu 50%.

  6.000 W: Aer condiționat și mașină electrică


Dacă oamenii ar putea lucra în mod corespunzător chiar și la 35°, companiile nu și-ar mai climatiza birourile, deoarece ar fi o cheltuială inutilă. Condițiile optime de învățare și de lucru necesită aer condiționat și o mobilitate confortabilă și sigură.

Cu toate acestea, nu include energia necesară pentru producție și se referă la țările calde și însorite, unde echilibrul vară/iarnă este mult mai ușor. Cu toate acestea, ne aflăm deja la o cantitate de energie fotovoltaică de aproape 8 ori mai mare decât cea disponibilă în prezent.

  30.000 W: prosperitate globală


Toate exemplele se refereau la o familie de 4 persoane. Deci, aceasta înseamnă 7 500 W pe cap de locuitor, ceea ce ar însemna 60 000 GW de energie fotovoltaică cu o producție anuală de aproximativ 75 000 TWh.

Acest lucru ar acoperi, de asemenea, producția tuturor bunurilor, echilibrul vară/iarnă departe de ecuator, combustibilii electronici pentru avioane, dar mai era ceva, conținutul prea mare de CO2 din atmosferă.

Aici, există deja de 37 de ori mai multă energie fotovoltaică decât cea disponibilă în prezent.

  150.000 W: Reciclare cuprinzătoare, curățare planetară


6 kWh de energie electrică pentru a filtra un kg de CO2 din atmosferă și a-l împărți în carbon și oxigen. Înmulțirea acestei cantități uriașe necesită cantități uriașe de energie.

Doar închiderea ultimelor 6 centrale nucleare în 2022 și 2023 va crește emisiile cu 1 000 000 000 000 kg în următorii 20 de ani. Această acțiune nebunească va costa 6.000 TWh de energie electrică pentru a fi curățată. Aceasta este de 10 ori mai mare decât cererea anuală actuală a Germaniei.

Numai o economie stabilă poate face posibilă extinderea necesară a producției de energie fotovoltaică și de baterii.

  Așa-numiții "protectori ai climei", profund antiștiințifici.


Cei care fac cereri și se numesc pe ei înșiși științifici trebuie să aplice și ei criterii științifice la cererile lor. Aceasta include un obiectiv adecvat situației, acceptarea și fezabilitatea cu toate consecințele sale.

Așa-numiții "protectori ai climei" răspund la întrebarea cum vom reveni la 350 ppm de CO2 prin repetarea în rugăciune a crezului lor, care pretinde a fi doctrina atotvalabilă a mântuirii. În acesta, există o țintă de 1,5°, imposibil de atins prin metodele cerute cu vehemență, dar absolut nimic pentru o țintă de 350 ppm CO2. Acest lucru se califică drept religie, dar nu ca știință. De aceea, Greta Thunberg primește un doctorat onorific în teologie.

  Deveniți acționar de la 200 EUR


În calitate de acționar, angajat sau cumpărător de locuințe, deveniți, de asemenea, parte a mișcării de combatere a multor evoluții negative din societatea noastră, care sunt în detrimentul supraviețuirii noastre.

Un nou acționar a spus: "Eu, cu investiția mea foarte modestă", dar 4.000 ori 1.000 de euro înseamnă 4 milioane de euro pentru toate investițiile până la deschiderea așezării din Unken ca punct de plecare pentru extinderea la nivel mondial.

Numai Adunarea Generală Anuală poate decide cu privire la marile majorări de capital, dar iată ce pot decide Consiliul de Administrație și Consiliul de Supraveghere. Noul capital social servește la perfectarea documentelor pentru majorările de capital mai mari planificate.

Iată care sunt detaliile.
          40 W de energie fotovoltaică pe cap de locuitor și pe an: Scara de dezvoltare a energiei solare: Ce poate face o familie de 4 persoane într-o țară ceva mai însorită cu o anumită cantitate de energie fotovoltaică? https://2023.pege.org/04-09/romanian.htm