40 W fotovoltaike na prebivalca in leto

Obseg razvoja sončne energije: kaj lahko štiričlanska družina v nekoliko bolj sončni državi naredi z določeno količino fotovoltaike?
  40 W fotovoltaike na prebivalca in leto


320 GW svetovne proizvodnje se zdi ogromno. Toda če jo razdelimo na 8 milijard ljudi, je to le 40 W na leto na prebivalca.

Als ich mit meinem ersten Buch „Aufstieg zum Solarzeitalter“ begann, kam natürliche eine Statistik über die Weltproduktion an Photovoltaik rein. Diese war 1990 50 MW oder 0,01 Watt pro Einwohner. Weniger Photovoltaikfläche, als der Nagel vom kleinen Finger. Genug Solarstrom, dass jeder Mensch 2-mal im Jahr eines der einige Jahre später üblichen einfachen Handies hätte aufladen können. Oder es hätte für 2.200 GEMINI bewohnbare Sonnenkraftwerke gereicht.

Medtem se je človeštvo razmnožilo in fotovoltaična industrija se je eksponentno razvila. Letos znaša že 40 W na prebivalca. V vseh prejšnjih letih je to približno 200 W na osebo.

  Obseg razvoja sončne energije


Kaj lahko štiričlanska družina v nekoliko bolj sončni državi naredi z določeno količino fotovoltaike?

  10 W: Svetloba in komunikacija


Prva stvar je komunikacija in svetloba. To se začne z 10 W ploščo za polnjenje pametnega telefona. Nekaj svetlobe zvečer. Zahvaljujoč svetilkam LED se je količina električne energije, potrebne za razsvetljavo, močno zmanjšala.

  50 W: Izobraževanje in spletno delo


S 50 W fotovoltaike lahko prenosni računalnik uporabljate več ur na dan za izobraževanje in spletno delo. Prav tako se je drastično zmanjšala poraba energije prenosnikov.

  250 W: hladilnik


Z 250 W fotovoltaike je mogoč dodaten hladilnik. To bistveno izboljša stanje živil, saj se jih veliko manj pokvari.

  1.200 W: Električno kuhanje in električni skuter


Brez električnega kuhanja smo odvisni od drv. Če je ljudi preveč za potrebe drv, pride do prekomernega izkoriščanja gozda. Električni skuter zmanjša potrebo po hrani. Hoja ali kolesarjenje na dolge razdalje povečuje potrebo po hrani.

Vsakodnevno kolesarjenje na razdalji 30 km poveča potrebe po hranilih za 50 %.

  6.000 W: Klimatska naprava in električni avtomobil


Če bi ljudje lahko dobro delali tudi pri 35 °C, podjetja zagotovo ne bi klimatizirala svojih pisarn, saj bi bil to nepotreben strošek. Optimalni pogoji za učenje in delo zahtevajo klimatizacijo ter udobno in varno mobilnost.

Vendar ta podatek ne vključuje energije, potrebne za proizvodnjo, in se nanaša na tople, sončne države, kjer je razmerje med poletjem in zimo bistveno lažje. Kljub temu smo že zdaj pri skoraj osemkrat večji količini fotovoltaike, kot je trenutno na voljo.

  30.000 W: Globalna blaginja


Vsi primeri so se nanašali na štiričlansko družino. To pomeni 7 500 W na prebivalca, kar bi pomenilo 60 000 GW fotovoltaike s približno 75 000 TWh letne proizvodnje.

To bi zajemalo tudi proizvodnjo vseh dobrin, ravnovesje med poletjem in zimo daleč od ekvatorja, e-goriva za letala, vendar je bilo še nekaj, previsoka vsebnost CO2 v ozračju.

Tu je že zdaj 37-krat več fotovoltaike, kot je trenutno na voljo.

  150.000 W: Celovito recikliranje, čiščenje planeta


6 kWh električne energije za filtriranje enega kilograma CO2 iz ozračja in njegovo razdelitev na ogljik in kisik. Če to pomnožimo z ogromnimi količinami, potrebujemo ogromne količine energije.

Samo zaradi zaprtja zadnjih šestih jedrskih elektrarn v letih 2022 in 2023 se bodo emisije v naslednjih 20 letih povečale za 1.000.000.000 kg. Sanacija tega norega dejanja bo stala 6.000 TWh električne energije. To je desetkratnik trenutne letne potrebe Nemčije.

Samo stabilno gospodarstvo lahko omogoči potrebno širitev proizvodnje fotovoltaike in baterij.

  Globoko protiznanstveni tako imenovani "podnebni zaščitniki"


Tisti, ki postavljajo zahteve in se imenujejo znanstveni, morajo za svoje zahteve uporabiti tudi znanstvena merila. To vključuje cilj, ki ustreza razmeram, sprejemljivost in izvedljivost z vsemi posledicami.

Tako imenovani "podnebni zaščitniki" na vprašanje, kako naj se vrnemo na raven 350 ppm CO2, odgovarjajo z molitvenim ponavljanjem svoje veroizpovedi, za katero trdijo, da je vse veljavna doktrina odrešenja. V njej je zapisan cilj 1,5°, ki ga ni mogoče doseči z vehementno zahtevanimi metodami, za cilj 350 ppm CO2 pa ni popolnoma ničesar. To se šteje za religijo, ne pa za znanost. Zato je Greta Thunberg dobila častni doktorat iz teologije.

  Postanite delničar od 200 € dalje


Kot delničar, zaposleni ali kupec stanovanja postanete tudi del gibanja proti številnim negativnim pojavom v naši družbi, ki ogrožajo naše preživetje.

Novi delničar je rekel: "Jaz s svojo zelo skromno naložbo." Toda 4.000 krat 1.000 EUR je tudi 4 milijone za vse naložbe do odprtja naselja v Unkenu kot izhodišča za širitev po vsem svetu.

O velikih povečanjih kapitala lahko odloča le letna skupščina delničarjev, vendar lahko o tem odločata tudi upravni odbor in nadzorni svet. Novi osnovni kapital je namenjen izpopolnitvi dokumentov za večja načrtovana povečanja kapitala.

Tole so podrobnosti.
          40 W fotovoltaike na prebivalca in leto: Obseg razvoja sončne energije: kaj lahko štiričlanska družina v nekoliko bolj sončni državi naredi z določeno količino fotovoltaike? https://2023.pege.org/04-09/slovenian.htm