Szénenergia helyett atomenergia-őrület

Az atomerőművek akadályozzák az európai energiaátállást. Hogyan jutnak eszébe ilyen értelmetlen kijelentések? Egész egyszerűen az akkumulátorok tagadásával.
  Zwentendorf és a hamis reklám


Valamikor én is fiatal és ostoba voltam. 1978. november 5-én népszavazás volt Ausztriában a zwentendorfi atomerőmű üzembe helyezéséről. A támogatók reklámszövege nagyon ostoba volt: "Zwentendorf nélkül kialszanak a fények".

Ha azt mondták volna, hogy Zwentendorfot széntüzelésű erőművel fogják helyettesíteni, ha azt mondták volna, hogy egy széntüzelésű erőmű sokkal radioaktívabb, mint egy atomerőmű, akkor Zwentendorfra szavaztam volna.

  Claudia Kemfert: "Az atomerőművek akadályozzák az európai energiaátállást".


Hogyan jutnak eszedbe ilyen értelmetlen kijelentések? Egész egyszerűen, az akkumulátorok tagadásával. Akkumulátorok nélkül hirtelen annyi nap- és szélenergia van, és az atomerőműveket nem lehet elég gyorsan lekapcsolni. Ennek következtében a villanyvezetékek eltömődnek a rossz atomenergiával, és a jó áram nem tud bekerülni a hálózatba.

Abszurd? Alig van valami abszurd, amit ne támasztana alá áltudomány. Ezt az akkumulátortagadást 2013 óta tudom dokumentálni. Akkoriban egy tanulmány azt állította, hogy egy elektromos luxusautónak 28 kWh-s akkumulátorral kell rendelkeznie. Akkoriban a Tesla S-nek 85 kWh-s akkumulátora volt. Ma már 150 kWh-ra megy fel a NIO legerősebb cserélhető akkumulátorával.

Itt van a videóm a tanulmány kritikájával.

Ugyanettől az áltudományos intézménytől származik egy tanulmány, amely szerint még 2050-ben is túl kevés újratölthető akkumulátor lesz.

Itt van a videóm a tanulmány kritikájával.

Akkumulátorok nélkül a nem hatékony csúcsterhelésű erőműveknek gyors terhelésváltozásokkal kell megbirkózniuk. Ezek a napos napokon a kora reggeli és esti órákban jelentkező árcsúcsok.

  A hamis tanulmányok romboló ereje


A hamis tanulmányok egész iparágakat tehetnek tönkre. A VW túl sokáig azt hitte, hogy a dízelmotorok csalószoftverével minden jövőbeli problémát megoldott. Az elektromos autó jelentéktelen hiánytermék marad.

A VW 38%-kal kevesebbet adott el Kínában 2023 első negyedévében, mint egy évvel ezelőtt. Kína a globális autópiac 1/3-át teszi ki. Túl későn kezdték el az elektromos autókat és most jelentősen le vannak maradva a kínai gyártók mögött. Például most jelentek meg a "A kínaiak fényévekkel előttünk járnak" című cikkek.

A német autóipar tönkretétele 1992-ben kezdődött a Rügen-kísérlettel, amelynek egyetlen célja az volt, hogy az elektromos autót haszontalannak állítsa be.

  Reinhold Messner, a természet és az alternatív energiák


"Az alternatív energiák értelmetlenek, ha éppen azt pusztítják el, amit meg akarunk védeni velük: a természetet."

Hatalmas szabadföldi erőművek fotovoltaikával, az erdőn átívelő folyosók, ahol szélturbinákat állítanak fel, monokultúrák kukoricával a gázért, szigorúan elutasítom a "biogáz" zöldmosó elnevezés használatát. Nem lehetne környezetbarátabb?

Erről már 2021-ben elkészítettem a tanulmányt.1 hektáros kukoricaföld gáztermelésre, nincs biológiai sokféleség és nevetséges 16 MWh/a villamosenergia-termelés. Ezzel szemben 1 ha "Föld az energiáért" 16 családnak nyújt életteret, magas biodiverzitást virágzó rétekkel és 720 MWh-val 45-ször nagyobb villamosenergia-termést.

10 000 km² "energiaföld" 16 millió családnak ad otthont és 720 TWh villamos energiát termel. Sokkal kevesebb, mint az a 26.000 km² Németországban, ahol jelenleg monokultúrákat termesztenek gáz és üzemanyag céljára.

A tanulmány 900 TWh nettó villamosenergia-igényt, 1400 GW fotovoltaikus energiát, 4000 GWh akkumulátorokat, 180 GW metánból előállított villamos energiát, 50 km³ földalatti gáztárolót és 80 GW kombinált ciklusú erőművet számolt ki. Az éves mérlegben ezután 245 TWh hőenergia hiányozna a gáztárolókból. A téli félévben a CCGT erőművekkel történő villamosenergia-termeléshez több metánra volt szükség, mint amennyit a nyári félévben a power to metánnal lehetne előállítani.

A tanulmány legfontosabb megállapításai:
  • A CCGT erőműveket a téli félév során átlagosan csak kétszer kapcsolták be és ki, így több héten keresztül a lehető legjobb hatásfokkal működhetnek.
  • A téli félévben néhány atomerőmű igen hasznos lenne.
  • Az alacsony hatásfok miatt a metánból metánná alakított teljesítmény a CCGT erőműben, 1 kWh nukleáris energia télen 3,6 kWh napenergiát helyettesít nyáron.
Mikor lesz 1400 GW fotovoltaikus energia Németországban? Nagyon optimistán 2050-ben. Franciaországban tavaly számos régi atomerőművet karbantartottak. Ebben a forgatókönyvben a nyári félév a karbantartásé, a téli félév pedig a villamosenergia-termelésé lenne.

  Nem 100 megújuló energia, hanem 350 ppm CO2 a cél.


Természetesen ebben a forgatókönyvben könnyen lehetne 245 TWh metánt importálni, amelyet a délebbre fekvő országokban termeltek metánná. A fő probléma azonban a túl sok CO2 a légkörben.

A 100 megújuló energiát csak egy szakaszcélnak kell tekinteni, a valódi cél a 350 ppm CO2 szintre való visszaszorítás. Egy kWh nukleáris áram télen így 3,6 kWh napenergiát lehetne felhasználni ezekben a déli országokban a bolygó helyreállítására a metántermelés helyett, 0,6 kg-mal kevesebb CO2-t juttatva a légkörbe.

  Interjú az Augsburgi Off-Grid Fairről


A Messe Augsburg 11 nappal ezelőtt közzétette az Off-Grid Fair összes interjúját.  Legyen részvényes 200 €-tól


Részvényesként, alkalmazottként vagy lakásvásárlóként Ön is részese lesz a társadalmunk számos negatív, a túlélésünket veszélyeztető fejleményével szembeni ellenmozgalomnak.

Egy új részvényes azt mondta: "Én az én nagyon szerény befektetésemmel", de 4.000-szer 1.000 € is 4 millió az összes befektetéshez az unkeni telep megnyitásáig, mint a világméretű terjeszkedés kiindulópontja.

A nagy tőkeemelésekről csak az éves közgyűlés dönthet, de a következőkről az igazgatóság és a felügyelőbizottság dönthet. Az új alaptőke a tervezett nagyobb tőkeemelések dokumentumainak tökéletesítésére szolgál.

Itt vannak a részletek.
          Szénenergia helyett atomenergia-őrület: Az atomerőművek akadályozzák az európai energiaátállást. Hogyan jutnak eszébe ilyen értelmetlen kijelentések? Egész egyszerűen az akkumulátorok tagadásával. https://2023.pege.org/04-16/hungarian.htm