Nebunia cărbunelui în locul energiei nucleare

Centralele nucleare îngreunează tranziția energetică în Europa. Cum puteți face astfel de afirmații absurde? Pur și simplu, prin negarea bateriei.
  Zwentendorf și publicitatea falsă


Și eu am fost cândva tânăr și prost. La 5 noiembrie 1978 a avut loc un referendum în Austria cu privire la punerea în funcțiune a centralei nucleare de la Zwentendorf. Linia publicitară a susținătorilor a fost foarte stupidă: "Fără Zwentendorf, se stinge lumina".

Dacă mi s-ar fi spus că Zwentendorf va fi înlocuit cu energie pe cărbune, dacă mi s-ar fi spus că o centrală pe cărbune este mult mai radioactivă decât o centrală nucleară, aș fi votat pentru Zwentendorf.

  Claudia Kemfert: "Centralele nucleare împiedică tranziția energetică în Europa".


Cum puteți face astfel de afirmații absurde? Foarte simplu, prin negarea bateriei. Fără acumulatori, dintr-o dată există atât de multă energie solară și eoliană, iar centralele nucleare nu pot fi oprite suficient de repede. Ca urmare, liniile electrice sunt înfundate cu energie nucleară proastă, iar energia bună nu poate ajunge în rețea.

Absurd? Nu există aproape nimic absurd care să nu fie susținut de pseudoștiință. Am reușit să documentez această negare a bateriei încă din 2013. La acea vreme, un studiu susținea că o mașină electrică de lux ar avea o baterie de 28 kWh. La acea vreme, Tesla S avea o baterie de 85 kWh. Astăzi ajunge până la 150 kWh cu cea mai puternică baterie interschimbabilă de la NIO.

Iată videoclipul meu cu o critică a acestui studiu.

De la aceeași instituție pseudo-științifică există și un studiu conform căruia există mult prea puține baterii reîncărcabile chiar și în 2050.

Iată videoclipul meu cu o critică a acestui studiu.

În lipsa bateriilor, centralele electrice ineficiente pentru vârfuri de sarcină trebuie să facă față schimbărilor rapide de sarcină. Acestea sunt vârfurile de preț din primele ore ale dimineții și seara, în zilele însorite.

  Puterea distructivă a studiilor false


Studiile false pot distruge industrii întregi. VW a crezut prea mult timp că toate problemele viitoare au fost rezolvate cu ajutorul software-ului de fraudă pentru motoarele diesel. Mașina electrică va rămâne un produs de nișă nesemnificativ.

VW a vândut cu 38% mai puțin în China în T1 2023 decât în urmă cu un an. China reprezintă 1/3 din piața auto globală. Au început mașinile electrice mult prea târziu și acum sunt semnificativ în urma producătorilor chinezi. De exemplu, tocmai au apărut articolele "Cinezii sunt cu ani lumină înaintea noastră".

Distrugerea industriei auto germane a început în 1992 cu Experimentul Rügen, al cărui unic scop a fost acela de a prezenta mașina electrică ca fiind inutilă.

  Reinhold Messner, natura și energiile alternative


"Energiile alternative sunt inutile dacă distrug exact ceea ce vrei să protejezi prin ele: natura."

Instalații uriașe în câmp deschis cu fotovoltaice, culoare prin pădure pentru instalarea de turbine eoliene, monoculturi cu porumb pentru gaz, refuz cu desăvârșire să folosesc denumirea de "biogaz", care este o spălătorie ecologică. Nu poate fi mai prietenos cu mediul?

Am făcut deja un studiu în acest sens în 2021Un câmp de porumb de 1 ha pentru producția de gaz, fără biodiversitate și cu un randament ridicol de 16 MWh/a de energie electrică. În schimb, 1 ha de "Land for Energy" oferă spațiu de locuit pentru 16 familii, biodiversitate ridicată cu pajiști înflorite și, cu 720 MWh, o producție de energie electrică de 45 de ori mai mare.

10.000 km² de "teritoriu pentru energie" reprezintă locuințe pentru 16 milioane de familii și o producție de energie electrică de 720 TWh. Mult mai puțin decât cei 26.000 km² din Germania, unde în prezent se cultivă monoculturi pentru gaz și combustibil.

Acest studiu a calculat o cerere netă de energie electrică de 900 TWh, 1 400 GW de energie fotovoltaică, 4 000 GWh de baterii, 180 GW de energie pe bază de metan, 50 km³ de stocare subterană a gazelor și 80 GW de centrale electrice cu ciclu combinat. În bilanțul anual, 245 TWh de energie termică ar lipsi în instalațiile de stocare a gazelor. Producția de energie electrică în semestrul de iarnă cu centralele CCGT necesită mai mult metan decât ar putea fi produsă în semestrul de vară cu energie pe bază de metan.

Principalele concluzii ale acestui studiu:
  • Centralele electrice CCGT au fost pornite și oprite în medie doar de două ori în timpul semestrului de iarnă, astfel încât acestea pot funcționa timp de mai multe săptămâni la cea mai bună eficiență posibilă.
  • În semestrul de iarnă, unele centrale nucleare ar fi foarte utile
  • Din cauza eficienței scăzute a transformării energiei în metan la centrala CCGT, 1 kWh de energie nucleară în timpul iernii înlocuiește 3,6 kWh de energie solară în timpul verii.
Când vor fi 1400 GW de energie fotovoltaică în Germania? Foarte optimist, în 2050. În Franța, anul trecut, multe centrale nucleare vechi au fost supuse unor lucrări de întreținere. În acest scenariu, semestrul de vară ar fi pentru întreținere, iar semestrul de iarnă pentru producția de energie electrică.

  Nu 100 de energie regenerabilă, ci 350 ppm CO2 este ținta


Desigur, în acest scenariu s-ar putea importa cu ușurință 245 TWh de metan produs cu energie electrică în țări mai sudice. Dar principala problemă este cantitatea mult prea mare de CO2 din atmosferă.

100 de energie regenerabilă ar trebui să fie considerată doar o piatră de hotar, adevăratul obiectiv fiind curățarea planetei până la 350 ppm CO2. Astfel, un kWh de electricitate nucleară în timpul iernii ar permite ca 3,6 kWh de electricitate solară în aceste țări mai sudice să fie utilizați pentru refacerea planetei în locul producției de metan, cu 0,6 kg mai puțin CO2 în atmosferă.

  Interviu de la Târgul Off-Grid Augsburg


Messe Augsburg a publicat toate interviurile de la Târgul Off-Grid în urmă cu 11 zile.  Deveniți acționar de la 200 EUR


În calitate de acționar, angajat sau cumpărător de locuințe, deveniți, de asemenea, parte a mișcării de combatere a multor evoluții negative din societatea noastră, care sunt în detrimentul supraviețuirii noastre.

Un nou acționar a spus: "Eu, cu investiția mea foarte modestă", dar 4.000 ori 1.000 de euro înseamnă 4 milioane de euro pentru toate investițiile până la deschiderea așezării din Unken ca punct de plecare pentru extinderea la nivel mondial.

Numai Adunarea Generală Anuală poate decide cu privire la marile majorări de capital, dar iată ce pot decide Consiliul de Administrație și Consiliul de Supraveghere. Noul capital social servește la perfectarea documentelor pentru majorările de capital mai mari planificate.

Iată care sunt detaliile.
          Nebunia cărbunelui în locul energiei nucleare: Centralele nucleare îngreunează tranziția energetică în Europa. Cum puteți face astfel de afirmații absurde? Pur și simplu, prin negarea bateriei. https://2023.pege.org/04-16/romanian.htm