Tyskland får inte bli Nordkorea

Vad är viktigast? Demokratins överlevnad eller mänsklighetens överlevnad? Skulle en klimatdiktatur vara berättigad om den räddade mänskligheten?
  Tyskland får inte bli Nordkorea


Memes dyker upp på Twitter: "Vad är viktigast? Demokratins överlevnad eller mänsklighetens överlevnad? Skulle en klimatdiktatur vara berättigad om den räddade mänskligheten?". Sedan september 2020 har Sarah Bosetti skrivit och varit värd för formatet "Bosetti vill prata!" för ZDFkultur.

Fanns det krav på statligt subventionerade solcellsfabriker och batterifabriker? Naturligtvis inte, utan bara hur man ska begränsa människor så mycket som möjligt. Den stora visionen om statlig kontroll som i Nordkorea.

  Vad kan en diktatur göra som en demokrati inte kan göra?


Med sådana hemska visioner är den första frågan man ställer sig förstås: Vad skulle en diktatur kunna göra bättre? USA lyckades investera 37 procent av BNP i krigsmateriel under andra världskriget. Enorma projekt drevs igenom: B29 långdistansbombaren, närhetslösningen, penicillin och atombomben.

Alla viktiga komponenter för att vinna och hålla sina egna förluster nere. En enorm laginsats av folket och regeringen. Men vad händer om allt ni har att erbjuda folket är grymma skräckvisioner om åtstramning, inskränkning och avskaffande? Som den cyniska "Du kommer inte att äga någonting, men vara lycklig"? Det är det enda sättet att ens tänka på en diktatur. Precis som devisen "Och om du inte är villig, då behöver jag våld!".

  Ingen utvärdering på tre decennier


Allt du gör, eller till och med kräver, måste ständigt utvärderas. Parametrarna förändras ständigt. Medan det stora hyreshuset för 60 år sedan var betydligt billigare i fråga om energi än enfamiljshuset, är detta helt omvänt i nästa generations GEMINI-hus. De så kallade "klimatskyddarna" har dock i årtionden inte varit beredda att utvärdera sina ständiga krav på "spara begränsat avstå".

Hur stor är effekten? Hur stor är viljan att delta? Man håller dogmatiskt fast vid den som den enda saliggörande metoden för den egna tron. Om man tror tillräckligt starkt på den kan man till och med få en hedersdoktorsexamen i teologi, som Greta Thunberg.

Tanken på en diktatur visar trots allt att efter så många årtionden är frågan "Hur villiga är människor att delta? Eftersom endast en obetydlig minoritet är villig att spara vill de helt enkelt tvinga resten att göra det.

  Dåliga lösningar är olämpliga för demokratin


Ju sämre en lösning är, desto mer våld behövs för att genomföra den. Ju mer våld som behövs, desto större är sannolikheten att den misslyckas. Bra lösningar kräver befolkningens samarbete. Stora lösningar är endast möjliga med den kapitalism som de så kallade "klimatskyddarna" föraktar så mycket är möjlig.

"Kapitalismen är bra för konsumenten eftersom så många kapitalister försöker ta marknadsandelar med billigare och bättre produkter". Det är så Tesla och BYD har lyckats bli de största elbilstillverkarna i världen. Naturligtvis har båda högre mål, men det behövs pengar för att göra ett företag stort. På samma sätt vill jag göra GEMINI next Generation AG till den största hustillverkaren år 2045.

En diktaturanhängare kanske nämner Kina som ett exempel. Du kan inte ha mer fel. En världsomfattande opinionsundersökning genomfördes 2022. Stor överraskning, kineserna anser att de lever i den mest demokratiska staten i världen. Varför? Därför att kineserna ser regeringen på folkets sida. I USA däremot finns det två partier att välja mellan. Båda partierna står på storföretagens sida, särskilt vapenindustrin. Här till en video där detta förklaras.

  Så här fungerar verkligt klimatskydd på demokratisk väg


Från och med 2025 kommer de första ClimateProtectionSuperiorityHouses att finnas tillgängliga. Som delstatsvalet i Salzburg visar är "bostäder till överkomliga priser" ett mycket kraftfullt argument i val. Så då kommer ett parti att inkludera "Land för energi" i sitt valprogram. Andra partier kommer inte att kunna motsätta sig det. 20 miljoner sådana hus i Tyskland skulle vara 1 000 GW solceller, 3 000 GWh batterier, 2/3 av en fungerande energiomställning.

  Bli aktieägare från 200 €


Som aktieägare, anställd eller bostadsköpare blir du också en del av motrörelsen mot många negativa, överlevnadsfientliga utvecklingar i vårt samhälle.

En ny aktieägare sa "Jag med min mycket blygsamma investering", men 4 000 gånger 1 000 euro är också 4 miljoner euro för alla investeringar fram till öppnandet av bosättningen i Unken som utgångspunkt för en världsomspännande expansion.

Endast bolagsstämman kan besluta om stora kapitalökningar, men här är vad styrelsen och tillsynsstyrelsen kan besluta om. Det nya aktiekapitalet tjänar till att fullborda dokumenten för de större planerade kapitalökningarna.

Här är detaljerna.
          Tyskland får inte bli Nordkorea: "Vad är viktigast? Demokratins överlevnad eller mänsklighetens överlevnad? Skulle en klimatdiktatur vara berättigad om den räddade mänskligheten?" https://2023.pege.org/05-07/swedish.htm