Adevăratul cost al pâslei verzi

Graichen este doar vârful icebergului. Sentimentul a dus la o tranziție energetică cu costuri negative.

La 5 mai, Ministerul Federal pentru Afaceri Economice și Protecția Climei a publicat PDF "Strategia fotovoltaică". Aici mergem la pagina 20: Excursus: Stocarea ca sarcină transversală.

Aici se dezvăluie întreaga catastrofă atunci când ideologii și dogmaticii lucrează la ceva despre care habar nu au. Iată ce rezultă atunci când apoi cereți sfaturi de la lobbyiști. Dacă acești ideologi și dogmatici au atras deja atenția în mod repetat asupra lor cu "mai mulți bani pentru protecția climei", atunci nu poate ieși decât un singur lucru: o tranziție energetică cu costuri optimizate în mod negativ.

Pentru a înțelege cu adevărat metodologia din spatele acestei prostii, iată un citit de la Björn Peters pe Twitter:
Un reprezentant senior al @AgoraEWW la un seminar zilele trecute.
A trebuit să asculte criticile pentru insuficienta stăpânire a standardelor științifice.

Reacția sa: critica este "subversivă pentru democrație". Deci ei chiar cred că sunt democrație.

Este grotesc.

  Contraste grotești


La punctul 1 de la pagina 20 se spune: Traiectoriile de extindere a energiei eoliene și fotovoltaice, ancorate în EEG, conduc la o producție de energie electrică care să corespundă cât mai bine posibil cererii de energie pe parcursul anului.

Acest lucru provoacă în mod natural o investigație a acestei "căi de expansiune a vântului și a energiei fotovoltaice": Acesta nu este un studiu oarecare, ci un text juridic! Acesta spune că, până în 2040, 400 GW de energie fotovoltaică și 160 GW de energie eoliană onshore vor rămâne neschimbate.

Acest grafic arată perioada 1 decembrie 2022 - 31 ianuarie 2023. Aici, 60 GW de energie fotovoltaică nu arată aproape nimic, în timp ce 58 GW de energie eoliană arată de la foarte puțin timp de câteva săptămâni la foarte semnificativ timp de câteva săptămâni.

Acest grafic arată perioada 1 iunie 2022 - 31 iulie 2022. Devine imediat clar: cu 400 GW de energie fotovoltaică și 160 GW de energie eoliană terestră, există un decalaj considerabil în timpul iernii, care trebuie compensat cu o echilibrare masivă vară/iarnă.

La punctul 4 de la pagina 20, referitor la transformarea energiei în hidrogen și reconversia în energie electrică, se menționează: "Deoarece această formă de stocare are cele mai mari pierderi de energie dintre măsurile menționate aici, electrolizoarele și centralele pe bază de hidrogen sunt utilizate doar în cele câteva ore din an în care celelalte opțiuni sunt epuizate.

Ce se înțelege prin doar câteva ore? 5 ore? 50 de ore? Mai mult de 500 de ore sunt totuși "câteva ore"? Dacă Ministerul Federal al Economiei și Protecției Climei publică ceva care contrastează în mod grotesc cu planul de extindere publicat în textul Legii privind sursele de energie regenerabilă, cum se poate judeca performanța acestui guvern?

Există convingerea ideologică dogmatică că "ne putem descurca aproape fără stocare". Sentimentul este atât de puternic încât până acum nimeni nu l-a contrazis cu tărie.

  Videoclipuri pe această temă


Am publicat multe videoclipuri despre tranziția energetică. De ce nu s-a declanșat o mare discuție? Cei care vor să trăiască în simțirea simțită nu trebuie să pună la îndoială ideologia și dogma. A se vedea citatul de mai sus al lui Björn Peters, în caz contrar, cineva este foarte repede etichetat drept "subversiv al democrației".

Critica Fraunhofer ISE "Pathways to a Climate-Neutral Energy System" (Căile către un sistem energetic neutru din punct de vedere climatic) Critica Fraunhofer ISE “Pathways to a Climate-Neutral Energy System“ (Căile către un sistem energetic neutru din punct de vedere climatic)
Pentru 2050, se preconizează un număr extrem de mic de baterii. În loc de suficiente baterii și de Power to X, vor exista exporturi de energie electrică la cel mai mic preț și importuri de energie electrică la prețuri extrem de ridicate.
Aceasta atacă prostia "vom ajunge acolo aproape fără stocare", care se regăsește și în acest PDF publicat la 5 mai 2023 de Ministerul Federal al Economiei și Protecției Climei.

Regândirea tranziției energetice: Minciuna prețului Regândirea tranziției energetice: Minciuna prețului
Cererea de 'mai mulți bani pentru protecția climei' se bazează pe minciuna prețurilor. Dar avem nevoie de mai multă motivație, credit și oportunități pentru o eficientă.


  Terenuri pentru energie


Cea mai ieftină metodă pentru o tranziție energetică funcțională: Să se aloce terenuri speciale pentru construcții în jurul orașelor cu prețuri ridicate, iar chiria să fie plătită cu energie electrică furnizată în funcție de cerere.

Teren pentru energie: Locuințe la prețuri accesibile, tranziție energetică funcțională Teren pentru energie: Locuințe la prețuri accesibile, tranziție energetică funcțională
Să stopeze cu hotărâre declinul economic cauzat de explozia costurilor locuințelor și de creșterea vertiginoasă a costurilor energiei.
Dar cei care urăsc familia și căminul familial nu îndrăznesc nici măcar să se gândească la o astfel de idee.

  Marele duel al transformărilor energetice


Costurile, securitatea aprovizionării, utilizarea terenurilor, evaluarea impactului și acceptarea publică trebuie să fie luate în considerare pentru diferite formele tranziției energetice trebuie să fie discutate și evaluate. Trebuie elaborat un mix optim de soare, vânt, extindere a rețelei și diverse tehnologii de stocare.

Pentru aceasta, un studiu care ar fi posibil și cu energie solară 100%.

Ar fi posibilă Germania cu energie electrică 100% solară? Ar fi posibilă Germania cu energie electrică 100% solară?
Expansiunea energiei eoliene este în scădere. Este energia eoliană cu adevărat indispensabilă pentru redresarea energetică sau ar funcționa chiar și cu energie solară 100%?
Una dintre constatări: Centralele electrice CCGT pot funcționa în mod uniform timp de luni de zile în semestrul de iarnă cu 4.000 GW de baterii. Optimizarea pentru schimbări rapide de sarcină este complet inutilă. Cantitatea de stocare subterană de gaze necesară este foarte greu de realizat în cazul hidrogenului, deoarece este nevoie de un volum de 3,2 ori mai mare decât în cazul metanului.

  Distrugerea industriei fotovoltaice germane


În trecut, tranziția energetică germană a constat în două dogme stupide: "Cererea de energie electrică va scădea" și "Ne putem descurca aproape fără stocare". Abia în 2016, dogma "cererea de energie electrică va scădea" a fost abandonată ca fiind nesustenabilă.

Dogmatismul ecologist și distrugerea industriei fotovoltaice germane Dogmatismul ecologist și distrugerea industriei fotovoltaice germane
Cum dogma 'cererea de energie electrică va scădea' a condus la obiective extrem de greșite, ceea ce a dus la distrugerea industriei fotovoltaice germane în 2013.
Acest lucru arată că această pâslă nu este deloc inofensivă; ea poate distruge industrii întregi care au fost construite cu greu.

  Avem nevoie de o tranziție energetică funcțională


Încă din 2008, am cerut ca energia solară și eoliană să fie introdusă în rețea la cerere prin stocare intermediară în baterii. 15 ani mai târziu, acest lucru nu a fost încă inclus în EEG.

Tranziția energetică funcțională vs tranziția energetică germană Tranziția energetică funcțională vs tranziția energetică germană
Trebuie să denunțăm grotescul tranziția energetică german în toată severitatea sa, pentru a-i transforma pe toți dușmanii acestui grotesc în fani ai funcțional.
          Adevăratul cost al pâslei verzi: Graichen este doar vârful icebergului. Sentimentul a dus la o tranziție energetică cu costuri negative. https://2023.pege.org/05-14/romanian.htm