Varmepumpe: markedsøkonomi versus tvangsøkonomi

Forny varmepumpe i stedet for gasbrænder i gammel bygning? Jeg har ikke fået noget tilbud: Varmepumpeselskaber er kirsebærplukkere, kage er ikke godt nok.


I 2018, i begyndelsen af Hintersee-projektet, oplyste jeg mine kontaktoplysninger på en hjemmeside. En repræsentant for varmepumper kontaktede mig og besøgte mig. Jeg fik så et tilbud på 16.000 euro. Jeg ville ikke engang tage imod skrot for 6.000 euro.

Triple-Tiny-projektet, som var det oprindelige navn for GEMINI next Generation, blev startet i 2019. Først kontaktede jeg europæiske virksomheder om varmepumperne. Derefter kiggede jeg rundt på Alibaba og de 40.000 varmepumpetilbud. Priserne var helt chokerende lave.

Jeg indgav derefter en klage til EU's konkurrencekommission: Mistanke om prisfastsættelse og karteldannelse blandt varmepumpeproducenter i EU. Begrundelse: Begrundelse: Den tyske arbejdstager tjener betydeligt mere end den kinesiske arbejdstager, men den kinesiske arbejdstager har råd til betydeligt flere varmepumper for sin løn.

  Varmepumper i nye bygninger ingen spørgsmål


For nye bygninger er varmepumpen slet ikke et problem, i hvert fald hvis du har mulighed for at købe direkte på Alibaba eller har en billig leverandør. Situationen er dog en helt anden for gamle bygninger. Igennem årene har nogle af mine bekendte ønsket at konvertere til varmepumpe.

Jeg har ikke realiseret nogen af disse ønsker, fordi rentabilitetsberegningerne var for stramme. En årlig rentabilitetsfaktor på 2,3 i stedet for 2,7 kunne have ødelagt et venskab: "Du anbefalede mig denne #!#!#!#! og nu betaler jeg mere end før". Der er altid driftsomkostningerne ved det gamle varmeanlæg i forhold til kreditafdrag og driftsomkostningerne ved det nye varmeanlæg. I en ny bygning er der ikke tale om 4 kWh varme mod 1 kWh el.

Men kan du i det mindste opnå 2,5 kWh varme med 1 kWh el med nye radiatorer? Eftermontering af gulvvarme har eventyrlige omkostninger. Problemet er blevet forværret af den drastiske stigning i renterne på lån. Det er jo lånerenten plus driftsomkostningerne, der gælder for omlægningen.

  Hybrid løsning


Når det er meget koldt, bliver luftvarmepumper til elvarme. Hvad hvis alle havde en luftvarmepumpe? Intet problem i nye bygninger i henhold til Salzburgs bygningsreglement, men helt anderledes i eksisterende bygninger.

Jeg bor i øjeblikket i en sådan gammel bygning. Huset blev bygget i 1997. Ydervægge u=0,5, tag u=0,3. Det var de daværende bygningsbestemmelser, som var dikteret af murstenslobbyen. Lobbyismen var, at u-værdien for væggen skal være så dårlig, at vores bedste mursten kan opfylde den uden ekstra isolering. 4 huse med ca. 270 m² boligareal hver er centralt forsynet med en gasbrænder. Varmtvandsrørene er lagt gennem den underjordiske garage og opvarmes elektrisk. Det koster eventyrlige 25.000 kWh el om året.

Da den gamle gasbrænder skulle udskiftes, forsøgte jeg at foreslå 4 varmepumper, en i kælderen til hvert af de 4 huse. Enten til fuld forsyning eller i det mindste til opvarmning ned til -2°. Den gamle gasvarme, når det bliver koldere. Det ville have haft den fordel, at de 4 varmepumper ville have været tættere på forbrugerne, hvilket ville have gjort den elektriske genopvarmning af varmtvandsrørene overflødig.

Jeg fik ikke noget tilbud: Jeg fik ikke et tilbud: Varmepumpefirmaer er kirsebærplukkere, kage er ikke godt nok.

  Kontraktindgåelse som en løsning


Der er sådanne eventyrlige løfter i omløb som: "For fattige mennesker betaler vi op til 80 % af udgifterne". Hvordan kan en så fattig familie kun varme op indtil nu, når den økonomiske varmepumpe skal subsidieres til 80 omkostninger? Er konverteringen nu en omkostningsbesparelse, eller er den så dyr, at du er nødt til at overtage omkostningerne for Armen 80?

Når politikerne lover så storslået, at man sparer penge ved at skifte til varmepumper, så er det den ideelle løsning at indgå kontrakter. En kontrakt: "Vi leverer varme til 80 % af prisen for dit nuværende varmeanlæg". Det betyder, at den kontraherende leverandør tager sig af det hele. Indkøb af varmepumpen, installation, udskiftning af radiatorerne, evt. ombygning til væg- eller gulvvarme. Selvfølgelig sørger den også for de nødvendige lån. Den kontraherende kunde skal kun gøre én ting: betale 80 for varme, hvad han hidtil har betalt for varme med det gamle varmesystem. Eller hvad han ville have betalt for varme uden renovering. Et eksempel: Før renoveringen og varmepumpen betalte du 2 000 € om året for 20 000 kWh varme. Renoveringen har reduceret varmebehovet til 10.000 kWh. Du betaler nu 16 cent/kWh, hvilket inkluderer renoveringsomkostningerne.

Det ville være en ærlig løsning, som står i skarp kontrast til de grønne politikeres selvmodsigende reklamevås.

De, der har ekspertisen til at købe direkte fra Alibaba selv, kan naturligvis spare meget mere, men kontrakttilbuddet vil være en sikker besparelse i forhold til de nuværende varmeudgifter.

  Fri markedsøkonomi sænker omkostningerne


Hvorfor kostede en yderst primitiv mobiltelefon over 1.000 € i 1993, men en simpel smartphone kan bestilles på AliExpress for så lidt som 40 €? Det er teknisk fremskridt og fri markedsøkonomi.

En konstant stigende, men provenuneutral CO2-afgift er en del af styringen af den frie markedsøkonomi. Kære virksomheder, giv Deres kunder tilbud om at slippe for CO2-afgiften, som er så gode, at Deres kunder er begejstrede for dem.

  Tvangsøkonomi øger omkostningerne


Varmepumpebranchen her er en cherry-picking. De har aldrig ønsket massemarkedet. De ville kun have et lille marked med høje fortjenstmargener. Denne industri skal nu skaffe nye kunder gennem tvangsforanstaltninger?

For et par år siden var der flere varmepumpefirmaer, som ikke afgav tilbud på dette boligkompleks med 4 huse og 270 m² boligareal hver. De tilbød det simpelthen ikke, fordi de ville tage så høje priser, at det ville have været for dyrt. Ingen sultanas, bare almindelig kage.

Men hvad ville tilbuddet have været, hvis han havde fået forbud mod at bytte den gamle gasbrænder ud med en ny? Ville alle lejere og ejere have været så fattige, at 80 tilskud ville have været nødvendige?

  Forskellen mellem et foreningsmedlem og en aktionær


Et foreningsmedlem donerer sit medlemsbidrag til foreningen og er glad, hvis foreningen har succes. Hvis ikke, har jeg støttet en god sag.

En aktionær køber aktier fra et aktieselskab. Hvis AG'en har succes, er hans aktier meget mere værd. I GEMINI next Generation AG's tilfælde er det hans belønning for at støtte en god sag.

Som aktionær, ansat eller boligkøber bliver du også en del af modbevægelsen mod mange negative, overlevelsesfjendtlige udviklinger i vores samfund.

En ny aktionær sagde: "Mig med min meget beskedne investering", men 4.000 gange 1.000 euro er også 4 millioner euro for alle investeringer indtil åbningen af bosættelsen i Unken som udgangspunkt for en verdensomspændende ekspansion.

Det er kun generalforsamlingen, der kan træffe beslutning om de store kapitalforhøjelser, men her er, hvad direktionen og tilsynsrådet kan beslutte. Den nye aktiekapital tjener til at færdiggøre dokumenterne for de større planlagte kapitalforhøjelser.

Her er detaljerne.
          Varmepumpe: markedsøkonomi versus tvangsøkonomi: Forny varmepumpe i stedet for gasbrænder i gammel bygning? Jeg har ikke fået noget tilbud: Varmepumpeselskaber er kirsebærplukkere, kage er ikke godt nok. https://2023.pege.org/05-21/danish.htm