Expuneți și lipsiți de putere șarlatanii

Problema schimbărilor climatice a devenit atât de mare pentru că șarlatanii pretind că sunt capabili să o rezolve. Este timpul să abordăm problema din punct de vedere științific!
  Șarlatanii


Care este primul lucru care îți vine în minte când te gândești la termenul de șarlatan? O căruță acoperită, undeva într-un orășel din Vestul Sălbatic, cu inscripția "Dr. Wunderlich's Medicine for Everything".

  Șarlatanii au întârziat foarte mult protecția climei


Problema schimbărilor climatice a devenit atât de mare pentru că șarlatanii pretind că sunt capabili să o rezolve. Poți avea mai multă încredere într-un vindecător prin credință sau într-un vindecător de mâini decât în unul dintre acești predicatori "salvează, taie, renunță". Este timpul să abordăm problema din punct de vedere științific!

Să începem cu anul 1992, la prima conferință privind clima de la Rio. Creșterea populației și creșterea economică erau bine cunoscute la acea vreme. De asemenea, era cunoscut potențialul energiei fotovoltaice și eoliene. Era cunoscută și regula conform căreia, într-o industrie emergentă, prețul scade cu 20% la fiecare dublare a pieței mondiale.

De asemenea, ar putea fi estimat potențialul noilor tehnologii de baterii. Unde au fost cererile de la Rio pentru extinderea producției mondiale de energie fotovoltaică și eoliană, pentru inițiativa de cercetare în domeniul bateriilor și pentru electromobilitate?

Aceasta ar fi fost abordarea științifică, dar noi am experimentat doar abordarea șarlatană.

  Fotovoltaice de la 0,08 la 350 GW producție anuală


De la o producție globală de 0,08 GW în 1992 la o producție de 350 GW în 2023, se estimează o creștere de 31% pe an. Să calculăm o creștere de 36% pe an în loc de 31%. Aceasta ar însemna o producție anuală de 1.100 GW, încă prea puțin, dar puțin mai aproape de obiectiv. Așadar, doar China a făcut ceea ce trebuia, restul lumii a făcut mult prea puțin. Cu măsuri și mai puternice, s-ar fi putut atinge 41%. Aceasta ar însemna o producție anuală de 3.380 GW. Un an de producție ar reduce emisiile de CO2 cu 3 Gt. Doar câțiva ani ne mai despart de reabilitarea planetară, filtrând CO2 din atmosferă și împărțindu-l în carbon și oxigen până când se va ajunge din nou la 350 ppm.

Ce s-ar fi întâmplat dacă mobilitatea electrică ar fi fost declarată obiectiv de stat și obiectiv al tuturor ecologiștilor? La acea vreme, Dr. Franz Winterberg a investit 10 milioane de DM din averea sa privată în cercetarea în domeniul bateriilor, dar răspunsul cartelului german în 1995 a fost: "Petrolul este ieftin și etern, mașina electrică nu va veni niciodată". Cred că dacă cel puțin 100 de start-up-uri, majoritatea mult mai bine finanțate, ar fi investit în cercetarea în domeniul bateriilor, cartelul nu ar fi putut refuza.

Așa că, deși primii șoferi de mașini electrice în extrem de modestul lor CityEl au fost numiți de șarlatani fetișisti ai energiei nucleare, companiilor auto nu le-a păsat dacă acum erau numiți scroafe ecologiste pentru mașinile diesel sau electrice.

Probabil că am fi avut răspândirea actuală a mașinilor electrice încă din 2013. Interzicerea înmatriculării mașinilor cu combustie internă în UE ar fi intrat probabil în vigoare la 31 decembrie 2022.

  Șarlatanii stârnesc ura împotriva protecției climei


Șarlatanii au uzurpat problema protecției climei. Șarlatanilor le place să stârnească panică. Șarlatanii nu se învinovățesc niciodată pentru eșecurile lor. Propriile lor eșecuri sunt întotdeauna din vina campaniilor de miliarde de dolari ale marilor corporații.

Odată ce ai început să crezi în această narațiune constantă, nu poți decât să te întrebi de ce un african (Elon Musk) și un fiu de fermieri săraci (Wang Chuanfu, fondatorul BYD) au reușit să arunce industria auto fosilă într-o criză existențială.

Săptămâna aceasta am fost la Lacul Constanța pentru a vizita o casă nouă cu 30 kW de energie fotovoltaică. La întoarcere, am sunat niște cunoștințe din München pentru a le vizita.

RM: Bună, acum mă ocup de Casele de protecție a climei.
ER: De ce protecția climei?
RM: Avem o problemă foarte serioasă acolo.
ER: Cu 0,01°? Pot calcula!
RM: Pot să fac mai bine la matematică!

Și deja legătura cu o persoană pe care o catalogasem ca fiind inteligentă și educată timp de 20 de ani era ruptă. Iată câtă ură au reușit șarlatanii să stârnească împotriva protecției climei.

Singurul remediu eficient împotriva acestui lucru: o protecție reală și eficientă a climei este posibilă doar cu WWW - prosperitate la nivel mondial, ca dovadă fiind deschiderea primelor 5 case GEMINI de generație următoare în Unken.

  250.000 t de pietre de la Golling la Leube


Am participat la un eveniment de informare organizat de Partidul Verde cu privire la metroul din Salzburg și la extinderea acestuia ca tren de suprafață spre sud, în Hallein. S-a argumentat, de exemplu, că 250.000 de tone de piatră ar putea fi transportate cu trenul, în loc de camioane, pe 22 km pe an, de la cariera din Golling până la uzina Leube din St. Leonhard. Cât de mult CO2 s-ar economisi astfel! Calea ferată în loc de camion.

Un alt argument este că acest lucru este menit să înșele cetățenii obișnuiți pentru a justifica risipa nebună de bani pe care o reprezintă S-Link. Iată ce aș dori să spun:

250.000 t împărțite la 250 de zile lucrătoare înseamnă 1.000 t pe zi. Aceasta înseamnă 50 de curse de camioane pe zi, care pot fi gestionate cu 15 camioane. Până la apariția S-Link, camioanele electrice vor fi standardul și nu va trebui să se investească niciun cent din banii contribuabililor. Pentru că autocamioanele electrice sunt atât de mult mai economice încât niciun cumpărător nu va îndrăzni să înlocuiască vechile rable diesel cu noile rable diesel.

Ce altceva se mai poate spune: Autocamioanele electrice vor avea prețuri diferite în funcție de destinația lor. Pentru distanțe lungi, se vor folosi probabil baterii de 1.200 kWh cu 500 Wh/kg. Pentru traficul de livrare, 500 kWh sunt suficienți și pot fi folosite baterii mai ieftine. Dar acesta ar fi un trafic pur de fabrică, de la carieră la mină. 200 kWh de la cea mai ieftină baterie cu sodiu ar fi suficientă. Un astfel de camion ar fi mult mai ieftin de cumpărat decât un camion diesel.

  Diferența dintre un membru de asociație și un acționar


Un membru al unei asociații își donează cotizația de membru asociației și este fericit dacă asociația are succes. Dacă nu, am sprijinit o cauză bună.

Un acționar cumpără acțiuni de la o societate pe acțiuni. În cazul în care AG are succes, acțiunile sale valorează mult mai mult. În cazul GEMINI next Generation AG, este răsplata sa pentru susținerea unei cauze bune.

În calitate de acționar, angajat sau cumpărător de locuințe, deveniți, de asemenea, parte a mutației de contracarare a multor evoluții negative, împotriva supraviețuirii, din societatea noastră.

Un nou acționar a spus: "Eu, cu investiția mea foarte modestă", dar 4.000 ori 1.000 de euro înseamnă 4 milioane de euro pentru toate investițiile până la deschiderea așezării din Unken ca punct de plecare pentru extinderea la nivel mondial.

Numai Adunarea Generală Anuală poate decide cu privire la marile majorări de capital, dar iată ce pot decide Consiliul de Administrație și Consiliul de Supraveghere. Noul capital social servește la perfectarea documentelor pentru majorările de capital mai mari planificate.

Iată care sunt detaliile.
          Expuneți și lipsiți de putere șarlatanii: Problema schimbărilor climatice a devenit atât de mare pentru că șarlatanii pretind că sunt capabili să o rezolve. Este timpul să abordăm problema din punct de vedere științific! https://2023.pege.org/05-28/romanian.htm