Пълна лудост: забравени батерии

Износ на електроенергия на отрицателни цени през деня и внос на положителни цени през нощта. Последици от идеологическата заблуда и догматичната упоритост.
  Пълна лудост: забравени батерии


Заради абсолютно безумната ситуация на пазара на електроенергия в понеделник имаше почти специален бюлетин. В Германия и Австрия има 7 поредни съботи, неделни и празнични дни с частично отрицателни цени на електроенергията през деня.

От друга страна, на Светли понеделник Германия внесе 4,8 GW точно преди изгрев слънце. Износ на електроенергия на отрицателни цени през деня и внос на положителни цени през нощта.

  До 2017 г.: 70 GW фотоволтаична мощност в Германия


Как може някой да смята, че 70 GW фотоволтаици са достатъчни за Германия? Просто трябва да вярвате много силно, че търсенето на електроенергия ще намалее. По-голямо търсене на електроенергия поради преминаването към електрически автомобили? Не, трябва да се вярва! По-голямо търсене на електроенергия поради преминаването към термопомпи? Не, трябва да се вярва!

70 GW е максималното количество фотоволтаици, което може да бъде управлявано без нови съоръжения за съхранение на електроенергия, така че 70 GW беше определено като цел за разширяване. Законът за преференциалните цени на електроенергията (EEG) е приет по време на коалиционното правителство на СДПГ-Зелени от 1998 до 2005 г. Проектантът на EEG, Ханс Йозеф Фел, все още прогнозираше 2014 диаграми на намаляване на търсенето на електроенергия на лекциите.

През 2013 г. тази абсолютно нелепа цел за разширяване от 70 GW доведе до разрушаване на германската фотоволтаична индустрия, която току-що беше изградена с много усилия. Понастоящем в Германия са инсталирани 69,1 GW фотоволтаици.

  След 2 години непрекъснато през цялата седмица е възможно


След 2 години вече ще има 90 GW фотоволтаици. Тогава ще бъде възможно цяла седмица да има отрицателни цени на електроенергията за някои часове от всеки ден. Но отрицателните цени на електроенергията струват много пари на данъкоплатците: разликата между преференциалната тарифа на EEG и борсовата цена за определен час се поема от данъкоплатците. До 2022 г. тази разлика се заплащаше от потребителя на електроенергия.

Един час от 40 GW преференциални цени според EEG, цена на спот пазара -10 цента/кВтч, средно възнаграждение на EEG 10 цента и вече 8 милиона евро от парите на данъкоплатците отиват в канала. Ако това се случва 500 часа годишно, сумата е 4 милиарда евро. Това ще бъде възможно след няколко години. Това правителство не прави и най-малкото нещо по въпроса. Опозицията не повдига този въпрос. Опозицията? ХДС/ХСС всъщност може да се нарече черно-зелена.

Ако единствената опозиционна партия споменеше това, със сигурност нямаше да има дискусия по въпроса. Вместо това те щяха да бъдат наречени десни отрицатели на изменението на климата за това. Ето как функционира политиката в днешна Германия.

  Търсене на задължително съхранение


За първи път на 5 март 2008 г:Отново подробно разгледан през август 2008 г:Това беше преди 15 години. 15 години, през които този въпрос беше системно пренебрегван. Това може да се обясни единствено с идеологическа слепота и догматично упорство. Качества, които се приписват на религиозните общности, но които са абсолютно несъвместими с науката.

Разбира се, катастрофи на пълното невежество се случват и в науката. Например, когато лекарите продължават да убиват стотици майки, които пренебрегват откритията на д-р Игнац Семелвайс за хигиената. Да, човек трябва да прибягва до такива драстични сравнения, когато обяснява тази енергийна политика. Управлението на електропреносната мрежа днес е балансиран акт.

Функционален енергиен преход срещу германски енергиен преход Функционален енергиен преход срещу германски енергиен преход
Трябва да осъдим гротескната германска енергийна политика в цялата ѝ строгост, за да превърнем всички врагове на тази гротеска в почитатели на работеща енергийна политика.


  Разликата между член на асоциацията и акционер


Членът на сдружението дарява членския си внос на сдружението и е щастлив, ако сдружението е успешно. Ако това не се случи, аз съм подкрепил добра кауза.

Акционер купува акции от акционерно дружество. Ако акционерното дружество е успешно, акциите му струват много повече. В случая на GEMINI next Generation AG, това е наградата му за подкрепа на добра кауза.

Като акционер, служител или купувач на жилище, вие също ставате част от противопоставянето срещу много негативни, насочени срещу оцеляването събития в нашето общество.

Един нов акционер казва: "Аз с моята много скромна инвестиция", но 4000 пъти по 1000 евро са също 4 милиона за всички инвестиции до откриването на селището в Ункен като отправна точка за разширяване на дейността в световен мащаб.

Само годишното общо събрание на акционерите може да вземе решение за големи увеличения на капитала, но ето какво могат да решат Изпълнителният и Надзорният съвет. Новият акционерен капитал служи за усъвършенстване на документите за планираните по-големи увеличения на капитала.

Ето какви са подробностите.
          Пълна лудост: забравени батерии: Износ на електроенергия на отрицателни цени през деня и внос на положителни цени през нощта. Последици от и https://2023.pege.org/06-04/bulgarian.htm