Popolna norost: pozabljene baterije

Izvoz električne energije po negativnih cenah podnevi in uvoz po pozitivnih cenah ponoči. Posledice ideološke zablode in dogmatične trdovratnosti.
  Popolna norost: pozabljene baterije


Zaradi popolnoma norih razmer na trgu z električno energijo je bil na cvetni ponedeljek skorajda izdan poseben bilten. V Nemčiji in Avstriji je sedem sobot, nedelj in praznikov zapored z delno negativnimi cenami električne energije čez dan.

Po drugi strani je Nemčija na cvetni ponedeljek tik pred sončnim vzhodom uvozila 4,8 GW. Čez dan izvaža električno energijo po negativnih cenah, ponoči pa jo uvaža po pozitivnih cenah.

  Do leta 2017: cilj širitve fotovoltaike v Nemčiji na 70 GW


Kako lahko kdo misli, da je 70 GW fotovoltaike dovolj za Nemčijo? Treba je le močno verjeti, da se bo povpraševanje po električni energiji zmanjšalo. Večje povpraševanje po električni energiji zaradi prehoda na električne avtomobile? Ne, morate verjeti! Večje povpraševanje po električni energiji zaradi prehoda na toplotne črpalke? Ne, morate verjeti!

70 GW je največja količina fotovoltaike, ki jo je mogoče upravljati brez novih naprav za shranjevanje električne energije, zato je bilo za cilj širitve določenih 70 GW. EEG - Zakon o zagotavljanju energije je bil sprejet v času koalicijske vlade SPD in Zelenih med letoma 1998 in 2005. Oblikovalec EEG, Hans Josef Fell, je na predavanjih še vedno predvideval diagrame upadanja povpraševanja po električni energiji v letu 2014.

Leta 2013 je ta popolnoma nesmiselni cilj širitve na 70 GW povzročil zlom nemške fotovoltaične industrije, ki je bila pravkar skrbno zgrajena. Trenutno je v Nemčiji nameščenih 69,1 GW fotovoltaike.

  V 2 letih neprekinjeno ves teden mogoče


V dveh letih bi lahko bilo na voljo že 90 GW fotovoltaike. Potem bi bilo mogoče imeti cel teden negativne cene električne energije za nekaj ur na dan. Toda negativne cene električne energije davkoplačevalce stanejo veliko denarja: razliko med odkupno tarifo EEG in borzno ceno za določeno uro krijejo davkoplačevalci. Do leta 2022 je to razliko plačeval odjemalec električne energije.

Ena ura od 40 GW dovajanja po EEG, cena na promptnem trgu -10 centov/kWh, povprečno nadomestilo EEG 10 centov in že 8 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja je šlo v nič. Če se to zgodi 500 ur na leto, je to 4 milijarde evrov. To bo mogoče v nekaj letih. Ta vlada v zvezi s tem ne stori niti najmanj. Opozicija tega vprašanja ne izpostavlja. Opozicija? CDU/CSU lahko dejansko imenujemo črno-zelena.

Če bi to omenila edina opozicijska stranka, o tem zagotovo ne bi bilo mogoče razpravljati. Namesto tega bi jih zaradi tega označili za desničarske zanikovalce podnebnih sprememb. Tako danes deluje politika v Nemčiji.

  Zahteva po obveznem skladiščenju


Prvič 5. marca 2008:Ponovno podrobno obravnavano avgusta 2008:To je bilo pred 15 leti. 15 let, v katerih je bilo to vprašanje sistematično prezrto. To je mogoče razložiti le z ideološko slepoto in dogmatično trdovratnostjo. Lastnosti, ki se pripisujejo verskim skupnostim, a so popolnoma nezdružljive z znanostjo.

Katastrofe popolne nevednosti so se seveda zgodile tudi v znanosti. Na primer, ko so zdravniki še naprej ubijali na stotine mater, ki niso upoštevale ugotovitev doktorja Ignaza Semmelweisa o higieni. Da, pri razlagi te energetske politike se moramo zateči k tako drastičnim primerjavam. Upravljanje električnega omrežja je danes uravnoteženo dejanje.

Funkcionalni energetski prehod v primerjavi z nemškim energetskim prehodom Funkcionalni energetski prehod v primerjavi z nemškim energetskim prehodom
Groteskno nemško Energiewende moramo obsoditi v vsej njeni surovosti, da bi vse nasprotnike te groteske spremenili v privržence delujoče Energiewende.


  Razlika med članom združenja in delničarjem


Član združenja nameni svojo članarino združenju in je vesel, če je združenje uspešno. Če ne, sem podprl dober namen.

Delničar kupi delnice delniške družbe. Če je delniška družba uspešna, so njegove delnice vredne veliko več. V primeru družbe GEMINI next Generation AG je to nagrada za podporo dobremu namenu.

Kot delničar, zaposleni ali kupec stanovanja postanete tudi del protislovnega gibanja proti številnim negativnim, proti preživetju usmerjenim dogodkom v naši družbi.

Novi delničar je rekel: "Jaz s svojo zelo skromno naložbo." Toda 4.000 krat 1.000 EUR je tudi 4 milijone za vse naložbe do odprtja naselja v Unkenu kot izhodišča za širitev po vsem svetu.

O velikih povečanjih kapitala lahko odloča le letna skupščina delničarjev, vendar lahko o tem odločata tudi upravni odbor in nadzorni svet. Novi osnovni kapital je namenjen izpopolnitvi dokumentov za večja načrtovana povečanja kapitala.

Tole so podrobnosti.
          Popolna norost: pozabljene baterije: Izvoz električne energije po negativnih cenah podnevi in uvoz po pozitivnih cenah ponoči. Posledice ideološke zablode in dogmatične trdovratnosti. https://2023.pege.org/06-04/slovenian.htm