Taxă CO2 neutră din punctul de vedere al veniturilor vs. interdicții

Interdicții în locul unei economii de piață libere. Restricții și coerciție în locul unei reduceri eficiente a emisiilor de CO2. Toate acestea pot fi, de asemenea, rezumate într-un singur cuvânt: Mizantropie.
  Dezlănțuirea unei avalanșe de investiții - declanșarea unui boom economic


Acesta a fost titlul inițiativei mele parlamentare cetățenești din 2016. La acea vreme, era vorba de o taxă de aproximativ 200 de euro pe tonă de CO2, dar toate veniturile din această taxă urmau să fie folosite pentru a reduce contribuțiile de asigurări sociale. Aici pentru newsletter 2019-04-14: Cum să explici o taxă pe CO2?

Toată creativitatea economiei de piață liberă de a oferi consumatorilor oferte avantajoase pentru a scăpa de taxa pe CO2. Această metodă este demnă de o democrație liberă, dar inițiativa mea parlamentară cetățenească a eșuat din cauza boicotului tuturor așa-numitelor "grupuri de mediu" și "grupuri climatice". Motivul boicotului poate fi văzut în toată claritatea de astăzi: interdicții în loc de economie de piață liberă. Restricții și coerciție în locul reducerii eficiente a CO2. Intimidarea oamenilor în locul unui nivel de trai ridicat fără emisii de CO2. Toate acestea pot fi rezumate într-un singur cuvânt: Mizantropie.

Să comparăm cele două scenarii pentru renovarea casei și pompa de căldură. Există un potențial client care are o casă cu încălzire pe bază de păcură, cu un consum de 2.000 de litri de păcură pe an. Datorită taxei de 200 € pe tonă de CO2 pe întregul lanț de aprovizionare, acesta costă acum 3 200 € pe an în loc de 2 000 €. Acum este vorba de a face o ofertă astfel încât acest potențial client să devină un client real.

Devine clar: rambursarea împrumuturilor și costurile de funcționare trebuie să fie mai mici de 3 200 EUR pe an. Furnizorul trebuie să facă un efort real pentru ca oferta sa să fie acceptată de client. Clientul este regele. Taxa pe CO2 are două efecte: furnizorul nu mai concurează cu 2 000 €, ci cu 3 200 € de costuri anuale, iar clientul are mai mulți bani, deoarece veniturile fiscale provenite din taxa pe CO2 i-au redus contribuțiile la asigurările sociale.

Este cu totul altceva în scenariul coercitiv: furnizorul face o ofertă pe care clientul nu o poate refuza, deoarece există o penalizare de 50 000 de euro. De ce să facă un efort? De ce să optimizăm costurile? Complet inutil atunci când clienții îți zboară pur și simplu în gură ca porumbeii prăjiți în țara laptelui și a mierii.

  Articol în Energy:Construction


Energie:Bau a relatat în detaliu despre prezentarea mea la Conferința primarilor din Austria Superioară. Vezi articolul.

  Nou record pe piața spot: MINUS 50 de cenți/kWh
Ce se întâmplă cu prețul pieței la vedere într-o duminică însorită și vântoasă? Recordul anterior a fost de -20 cenți kWh. Acest record este depășit astăzi, între orele 14:00 și 15:00, cu -50 de cenți. Când am vrut să postez acest lucru pe Facebook, mi-am dat seama că nu sunt doar eu cel care urmărește prețurile de pe piața spot: existau deja postări despre acest lucru în toate grupurile relevante.

De ce au uitat de fapt de baterii în tranziția energetică? Pentru că tranziția energetică a Germaniei este optimizată din punct de vedere al costurilor. Nicio instituție demnă de încredere nu a fost însărcinată să proiecteze o tranziție energetică optimizată din punct de vedere al costurilor. Dar industria s-a gândit la ceea ce ar putea fi vândut. Construirea unei linii electrice către Norvegia? Sigur, Germania are o industrie care poate face acest lucru. Baterii pentru echilibrarea zilei și nopții a energiei solare? Bineînțeles că nu, Germania nu are o industrie a bateriilor care ar putea furniza acest lucru.

  Volkswagen reduce producția de mașini electrice


Această știre a ajuns în mass-media. Dar nu a spus de ce. Haideți să comparăm Tesla Y RWD cu cel mai ieftin VW ID 4.
  • 44,890 € la 50,800 €
  • Puterea motorului de la 220 kW la 128 kW
  • 217 km/h până la 160 km/h viteza maximă
  • Capacitate de tractare de la 1.600 kg la 1.000 kg
  • Spațiu pentru bagaje între 2.158 și 1.575 litri cu scaunul rabatat
  • Un software de ultimă generație care arată ca un telefon mobil din 2003.
Dacă ID.4 ar fi cu 6.000 mai ieftin în loc să fie mai scump decât Tesla Y RWD, atunci cineva s-ar putea gândi la asta atunci când se decide să cumpere. De ce să plătești mai mulți bani pentru o mașină semnificativ inferioară?

  Astăzi, timp de 17 ore, nu a fost posibilă alimentarea cu energie


Există furnizori precum Spottyenergie.at, unde puteți cumpăra și vinde energie electrică la prețul pieței spot pentru ziua următoare. Dar există un comision de serviciu, care se adaugă în plus atunci când cumpărați și se deduce atunci când vindeți. Așadar, astăzi sunt 17 ore în care nu puteți vinde energie electrică. În prezent, acest fenomen are loc la sfârșit de săptămână și în zilele de sărbători legale. Dar în 2024 Germania va avea 80 GW de energie fotovoltaică, iar în 2025 90 GW. Prețurile negative vor apărea și în zilele lucrătoare.

Nu există niciun fel de discuție în Germania despre reformarea acestei nebunii. Probabil că vei fi numit radical de dreapta dacă spui că "soarele nu strălucește noaptea".

  Diferența dintre un membru de asociație și un acționar


Un membru al unei asociații își donează cotizația de membru asociației și este fericit dacă asociația are succes. Dacă nu, am sprijinit o cauză bună.

Un acționar cumpără acțiuni de la o societate pe acțiuni. În cazul în care AG are succes, acțiunile sale valorează mult mai mult. În cazul GEMINI next Generation AG, este răsplata sa pentru susținerea unei cauze bune.

În calitate de acționar, angajat sau cumpărător de locuințe, deveniți, de asemenea, parte a mutației de contracarare a multor evoluții negative, împotriva supraviețuirii, din societatea noastră.

Un nou acționar a spus: "Eu, cu investiția mea foarte modestă", dar 4.000 ori 1.000 de euro înseamnă 4 milioane de euro pentru toate investițiile până la deschiderea așezării din Unken ca punct de plecare pentru extinderea la nivel mondial.

Numai Adunarea Generală Anuală poate decide cu privire la marile majorări de capital, dar iată ce pot decide Consiliul de Administrație și Consiliul de Supraveghere. Noul capital social servește la perfectarea documentelor pentru majorările de capital mai mari planificate.

Iată care sunt detaliile.
          Taxă CO2 neutră din punctul de vedere al veniturilor vs. interdicții: Interdicții în locul unei economii de piață libere. Restricții și coerciție în locul unei reduceri eficiente a emisiilor de CO2. Toate acestea pot fi, de asemenea, rezumate î https://2023.pege.org/07-02/romanian.htm