Разрешаване на спора отново

Има "учени за бъдещето", но на въпроса как и кога ще бъдат достигнати отново 350 ppm CO2 се отговаря с тъпо мълчание.


Ако в науката няма спор, защото всяко отклонение от единното мнение се потиска с унищожителни за съществуването мерки, тогава науката се превръща в пропаганда.

Има "учени за бъдещето", но на въпроса как и кога ще бъдат достигнати отново 350 ppm CO2 се отговаря с тъпо мълчание. Има т.нар. климатолози, които не знаят каква е разликата между температурата на въздуха и температурата на земята. Между другото, в Залцбург често е било 60°. Живее ли все още някой в Залцбург? Разбира се, 60° е била температурата на повърхността на черна кола.

В Twitter се появи снимка от телевизионно предаване: 42°, смъртоносна жега, като смущаващо в картината се появи и цифров дисплей за температурата на въздуха, който показваше 32°. Съществува и разлика в начина, по който различните температури се показват на метеорологичните карти: червено, тъмночервено, черно се предполага, че подсказват за смъртоносна жега. Всичко това вече няма нищо общо с науката, а е психологическа война.

  70, 82, 94, 106 GW фотоволтаици в Германия


В момента в Германия трябва да бъдат достигнати 12 GW годишно разширяване на фотоволтаичните мощности. Днес е поредната неделя с много часове на отрицателни цени на електроенергията. Може да се предвиди, че скоро това ще се случи и през делничните дни. Има ли планове за разширяване на батериите? Разбира се, че не, твърдението, че слънцето не грее през нощта, е все пак дясно радикално мислене. Само путински трол може да твърди подобно нещо.

  Лисенкоизъм или нещо по-лошо?


Ето едно видео за Лисенко, как един учен е причинил гладна смърт на над 50 милиона души.

  Контрадоказателствата могат да бъдат много полезни


През 90-те години на миналия век се появиха най-необичайните подвижни табели, наречени електрически автомобили: CityEl, Peugeot 106 electrique, Think, Twike. След това се появи напълно нова идея: електрическите автомобили трябва да са по-добри от конвенционалните. През 2003 г. беше създадена компания, която да докаже истинността на това твърдение. През 2008 г. дойде моментът: Tesla Roadster показа, че електрическите автомобили могат да бъдат и забавни.

Историческите цени тук за съжаление са само от 2010 г.. Въпреки това, дори и да влезете в Tesla през 2010 г., ще сте удвоили тази инвестиция.

Tesla беше нещо повече от "Създаваме страхотен електрически спортен автомобил". Tesla е нещо повече от "Създаваме най-продавания автомобил в света". Дали Tesla ще се превърне в най-големия или втория по големина производител на автомобили в света, зависи само от BYD. Тойота и Фолксваген са в най-дълбока беда.

GEMINI следващото поколение е нещо повече от "Построяваме страхотна къща".

Подход към програмата за един милион хектара в Германия:
1,000 GW фотоволтаици
Батерии с капацитет 3 000 GWh
850 TWh годишен добив
Жилища с най-високо ниво на комфорт за 16 милиона семейства вместо смешно неефективно отглеждане на царевица за биогаз.
https://www.energie-bau.at/energie-wirtschaft/4458-100-erneuerbare-energie-ist-nur-ein-etappenziel

Подход към програмата за 100 000 хектара за Австрия:
100 GW фотоволтаици
300 GWh батерии
85 TWh годишен добив
Жилища с най-високо ниво на комфорт за 1,6 милиона семейства вместо смешно неефективно отглеждане на царевица за биогаз.
https://www.energie-bau.at/energie-wirtschaft/4458-100-erneuerbare-energie-ist-nur-ein-etappenziel

  Статия в Energy:Construction


Energie:Bau съобщи подробно за моята презентация на Конференцията на кметовете от Горна Австрия. Вижте статията.

Членът на сдружението дарява членския си внос на сдружението и е щастлив, ако сдружението е успешно. Ако това не се случи, аз съм подкрепил добра кауза.

Акционер купува акции от акционерно дружество. Ако акционерното дружество е успешно, акциите му струват много повече. В случая на GEMINI next Generation AG, това е наградата му за подкрепа на добра кауза.

Като акционер, служител или купувач на жилище, вие също ставате част от противопоставянето срещу много негативни, насочени срещу оцеляването събития в нашето общество.

Един нов акционер казва: "Аз с моята много скромна инвестиция", но 4000 пъти по 1000 евро са също 4 милиона за всички инвестиции до откриването на селището в Ункен като отправна точка за разширяване на дейността в световен мащаб.

Само годишното общо събрание на акционерите може да вземе решение за големи увеличения на капитала, но ето какво могат да решат Изпълнителният и Надзорният съвет. Новият акционерен капитал служи за усъвършенстване на документите за по-големите планирани увеличения на капитала.

Ето какви са подробностите.
          Разрешаване на спора отново: Има "учени за бъдещето", но на въпроса как и кога ще бъдат достигнати отново 350 ppm CO2 се отговаря с тъпо мълчание. https://2023.pege.org/07-23/bulgarian.htm