Cât de mult trebuie să se extindă rețeaua?

O comparație a costurilor este imposibilă, deoarece nu există o ipoteză de lucru. Nu puteți compara un model din lemn cu o mașină, deoarece modelul din lemn nu poate conduce.
  Există 3 faze în extinderea energiei solare:


Faza 1: Când soarele strălucește, centralele energetice calorice sunt oprite. Cu toate acestea, deoarece nu este posibil să se oprească mai multe centrale electrice calorice decât sunt pornite în prezent, limita pentru această metodă este de 70 GW de centrale fotovoltaice în Germania.

Ce coincidență, exact acești 70 GW au fost menționați în mod constant ca obiectiv de extindere pentru energia fotovoltaică în Germania. Așadar, problema stocării a fost ignorată în mod deliberat și intenționat. Potențialul energiei fotovoltaice a fost prezentat în mod deliberat și intenționat într-un mod minimalist. Dacă ai un lobby ca acesta, nu mai ai nevoie de alți dușmani. Acest lucru a dus la distrugerea industriei fotovoltaice germane în 2013. Gândul a fost "De ce să depunem atâta efort pentru o producție de electricitate de 10 er".

Faza 2: Echilibrarea zi/noapte cu baterii. Cu 300 GW de panouri fotovoltaice, Germania poate funcționa continuu de la 0 la 24 de ore cu energie solară în zilele frumoase de vară. Da, așa este, am scris "zile frumoase de vară" și nu "zile cu pericol de moarte din cauza căldurii", așa cum încearcă să îndoctrineze ultima campanie putredă a guvernului.

Faza 3: Echilibrarea vară/iarnă prin Power to X. Acesta poate fi metan, metanol sau hidrogen. Deoarece hidrogenul necesită un volum de 3,2 ori mai mare pentru a fi stocat, hidrogenul este cel mai prost candidat care este mediatizat din motive de neînțeles.

  De ce baterii reîncărcabile și Power to X?


Banii trebuie să funcționeze. O baterie funcționează în echilibru zi/noapte, 365 de zile pe an. Uneori mai mult, alteori mai puțin, dar, cu toate acestea, în Germania, aproximativ 130 kWh pe kW de capacitate a bateriei sunt stocați și eliberați pe an. Deci puteți face o aproximare aproximativă: Prețul bateriei / 20 de ani / 130 de cicluri de încărcare completă pe an = costuri de stocare pe kWh. De exemplu, 150 EUR / 20 ani / 135 = 5,6 cenți costuri de stocare pe kWh.

Dar dacă introduceți doar 1 în loc de 130, rezultatul este 150 / 20 de ani / 1 = 7,50 €. Prin urmare, acumulatorul este potrivit pentru echilibrarea zi/noapte, dar nu și pentru echilibrarea vară/iarnă.

Este nevoie de ceva mai ieftin, chiar dacă eficiența are mult de suferit în acest proces. De exemplu, pentru a stoca 3 TWh de electricitate excedentară în timpul verii, 1 500 MW de energie pe bază de metan, 0,3 km³ de stocare subterană a gazelor și o centrală electrică cu ciclu combinat de 750 MW. Să presupunem costuri de investiții de 4 miliarde de euro. Pe kWh de capacitate de stocare, doar 4 €. 4 € / 20 de ani = 20 de cenți costuri de stocare pe kWh.

Această sumă este foarte mică în comparație cu 150 de miliarde de euro pentru baterii. Eficiența este foarte modestă în acest caz.

Acum să analizăm ambele variante în echilibrarea zi/noapte și echilibrarea vară/iarnă. Pentru achiziția de energie electrică, se calculează 5 cenți kWh.

Baterie în echilibru zi/noapte: 5,5 cenți achiziția de energie electrică, 5,6 cenți costuri de stocare pro rata = 11,1 cenți kWh.

Transformarea energiei electrice în metan pentru echilibrarea zi/noapte: 18 cenți achiziția de energie electrică 20 cenți costuri de stocare pro rata = 38 cenți/kWh.

Baterie în echilibru vară/iarnă: 6 cenți achiziția de energie electrică, 750 cenți costuri de stocare pro rata = 756 cenți kWh.

Transformarea energiei în metan în timpul echilibrării vară/iarnă: 18 cenți pentru achiziționarea de energie electrică 20 cenți pentru costurile de stocare pro rata = 38 cenți/kWh.

  Posibilitățile bateriei fier/aer


Deocamdată nu se cunosc date tehnice exacte. Prin urmare, bateria fier-aer este estimată provizoriu la o eficiență de 60% și la o capacitate de 10 euro pe kWh.

Baterie fier/aer în echilibru zi/noapte: 8,3 cenți achiziția de energie electrică, 0,4 cenți costuri de stocare proporționale = 8,7 cenți kWh. Sună grozav, dar acest lucru este contrabalansat de rata de încărcare/încărcare finală extrem de scăzută de 100 de ore.

Baterie fier/aer în echilibru vară/iarnă: 8,3 cenți achiziția de energie electrică, 50 de cenți costuri de stocare proporționale = 58,3 cenți kWh.

  Costurile de extindere a rețelei


Aceasta a fost o prezentare foarte sumară a structurilor de costuri. Ceea ce nu a fost inclus până acum: extinderea rețelei. În rețeaua de înaltă tensiune, calculăm cu 3 milioane de euro pe km și GW. De exemplu, pentru a aduce 1 GW de energie eoliană din Marea Nordului în Bavaria: 800 km * 3 M€ = 2 400 M€.

2 400 de milioane de euro / ( 1 GW * 3 000 de ore pe an ) / 20 de ani = 4 cenți costuri de linie pe kWh. Dacă adepții liniilor subterane își vor face dreptate, aceasta ar fi:

14 400 M€ / ( 1 GW * 3 000 de ore pe an ) / 20 de ani = 24 de cenți de costuri de linie pe kWh.

Astfel, cu ajutorul liniilor subterane, puteți uita de energia eoliană din Marea Nordului în Bavaria. Este pur și simplu prea scumpă.

  5 ha cu 80 de case GEMINI


Pentru 100 de case, este nevoie de obicei de un transformator de medie tensiune de 400 kVA. Aceasta era pentru așezările obișnuite, unde cel mai mare consumator era un aragaz cu cuptor. Pe baza probabilității de simultaneitate, s-a calculat că 4 kVA pe casă ar fi suficient. Cu toate acestea, o așezare de 5 ha cu doar 80 de case ar avea deja 5 MW de energie fotovoltaică. Din cauza instalării est-vest a instalațiilor fotovoltaice, ar fi necesar un transformator de 3 500 kVA fără baterii. Asta înseamnă mult. Cu bateriile planificate de 15 MWh, acest lucru se reduce la un transformator de 1.500 kVA.

Cu 5 MW PV și o producție anuală de 4,25 GWh, producția medie zilnică este de 11 MWh. Acum ați putea instala încă 150 MWh de baterii fier-aer în așezare. Orice producție zilnică mai mare de 18 MWh este introdusă în bateriile fier-aer și este alimentată în zilele cu producții foarte scăzute. Acest lucru ar însemna că ar fi necesar doar un transformator de 750 kVA.

Nu este vorba doar de acest transformator, ci de toate liniile, transformatoarele de înaltă tensiune și stațiile de transformare a energiei în metan, a căror cantitate poate fi optimizată.

  Tranziția energetică optimizată din punct de vedere al costurilor


Până acum, tranziția energetică transația energetică a fost "boșii au uitat de baterii". Orice comparație a costurilor este imposibilă, deoarece nu este o ipoteză de lucru. Nu poți compara un model din lemn al unei mașini cu o mașină pentru că modelul din lemn pur și simplu nu poate conduce.

Acest grotesc se numește în mod serios o lucrare științifică despre tranziția energetică. Nu poți presupune că țările vecine vor furniza 37 GW de energie electrică Germaniei într-o perioadă de acalmie întunecată doar pentru că cretinii au în mod grotesc prea puțin spațiu de stocare a energiei electrice.

  Contradovezile pot fi foarte satisfăcătoare


În anii '90, existau cele mai ciudate discuri rulante numite mașini electrice: CityEl, Peugeot 106 electrique, Think, Twike. Apoi a apărut o idee complet nouă: mașinile electrice trebuie să fie mai bune decât mașinile convenționale. În 2003, a fost înființată o companie pentru a dovedi adevărul acestei afirmații. În 2008, a venit momentul: Tesla Roadster a arătat că mașinile electrice pot fi și distractive.

Prețurile istorice de aici datează, din păcate, doar din 2010. Cu toate acestea, chiar și cu o intrare în Tesla în 2010, ați fi mai mult decât dublat această investiție.

Tesla a fost mai mult decât "Construim o mașină sport electrică grozavă". Tesla este mai mult decât "Construim cea mai bine vândută mașină din lume". Faptul că Tesla va deveni cel mai mare sau al doilea producător auto din lume depinde doar de BYD. Toyota și Volkswagen sunt în cele mai mari probleme.

GEMENI următoarea generație este mai mult decât "Construim o casă mare".

Abordarea programului de un milion de hectare în Germania:
1.000 GW de energie fotovoltaică
Baterii de 3.000 GWh
850 TWh randament anual
Locuințe cu cel mai înalt nivel de confort pentru 16 milioane de familii, în loc de cultivarea ridicol de ineficientă a porumbului pentru biogaz.
https://www.energie-bau.at/energie-wirtschaft/4458-100-erneuerbare-energie-ist-nur-ein-etappenziel

Abordarea programului de 100.000 de hectare pentru Austria:
100 GW de energie fotovoltaică
Baterii de 300 GWh
85 TWh randament anual
Locuințe cu cel mai înalt nivel de confort pentru 1,6 milioane de familii, în loc de cultivarea ridicol de ineficientă a porumbului pentru biogaz.
https://www.energie-bau.at/energie-wirtschaft/4458-100-erneuerbare-energie-ist-nur-ein-etappenziel

  Deveniți acționar al GEMINI next Generation AG


Un membru al unei asociații își donează cotizația de membru asociației și este fericit dacă asociația are succes. Dacă nu, am sprijinit o cauză bună.

Un acționar cumpără acțiuni de la o societate pe acțiuni. În cazul în care AG are succes, acțiunile sale valorează mult mai mult. În cazul GEMINI next Generation AG, este răsplata sa pentru susținerea unei cauze bune.

În calitate de acționar, angajat sau cumpărător de locuințe, deveniți, de asemenea, parte a mutației de contracarare a multor evoluții negative, împotriva supraviețuirii, din societatea noastră.

Un nou acționar a spus: "Eu, cu investiția mea foarte modestă", dar 4.000 ori 1.000 de euro înseamnă 4 milioane de euro pentru toate investițiile până la deschiderea așezării din Unken ca punct de plecare pentru extinderea la nivel mondial.

Numai Adunarea Generală Anuală poate decide cu privire la marile majorări de capital, dar iată ce pot decide Consiliul de Administrație și Consiliul de Supraveghere. Noul capital social servește la perfectarea documentelor pentru majorările de capital mai mari planificate.

Iată care sunt detaliile.
          Cât de mult trebuie să se extindă rețeaua?: O comparație a costurilor este imposibilă, deoarece nu există o ipoteză de lucru. Nu puteți compara un model din lemn cu o mașină, deoarece modelul din lemn nu poate conduce. https://2023.pege.org/07-30/romanian.htm