Η επιστήμη έχει υπονομευθεί

Ήταν δυνατή η κριτική της σοσιαλιστικής βιολογίας του Λισένκο υπό τον Στάλιν; Είναι δυνατή η κριτική της ενεργειακής μετάβασης χωρίς αποθήκευση μεταξύ αμόρφωτων πράσινων δογματιστών;
  Η επιστήμη έχει υπονομευθεί


Επιστήμη σημαίνει συνεχής αναζήτηση της αλήθειας. Οι θεωρίες δοκιμάζονται με όλο και καλύτερη τεχνολογία και όλο και καλύτερες μεθόδους. Οι θεωρίες αναπτύσσονται μόνο και μόνο για να διαψευστούν ή να αναγνωριστούν ως η νέα κατάσταση της επιστήμης.

Κάθε φορά που αυτή η διαδικασία διακόπτεται, οδηγεί σε καταστροφή. Έτσι, ο Lyssenko επινόησε μια σοσιαλιστική βιολογία. Αυτό ήταν ενάντια σε όλες τις επιστημονικές γνώσεις της εποχής. Αλλά αν κερδίσεις τη φιλία του Στάλιν, τότε στη σφαίρα εξουσίας του Στάλιν είναι η μόνη αδιαμφισβήτητη επιστημονική αλήθεια.

Ο Λισένκο ήταν υπεύθυνος για πολλά εκατομμύρια θανάτους από πείνα. Για πολλούς εκτελεσμένους αγρότες που αναγκάστηκαν να καλλιεργούν σύμφωνα με τη μέθοδο Lyssenko και στη συνέχεια καταδικάστηκαν σε θάνατο για σαμποτάζ μετά από αποτυχημένες σοδειές.

  Graichen χωρίς αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας


Η περιοριστική θεωρία της ενεργειακής μετάβασης χωρίς αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας είναι τόσο ανόητη όσο και η σοσιαλιστική βιολογία υπό τον Λισένκο. Ο περιορισμός είναι μια ιδεολογία που θεωρεί την "εξοικονόμηση, τον περιορισμό, την παραίτηση" ως τη μοναδική λύση σε όλα τα προβλήματα.

Η γερμανική βιομηχανία φωτοβολταϊκών καταστράφηκε μόλις το 2013. Όσον αφορά τον στόχο επέκτασης των 70 GW που προωθείται από τα λόμπι, μπορεί κανείς να πει μόνο: Αν έχεις ένα τέτοιο λόμπι, δεν χρειάζεσαι άλλους εχθρούς.

Αλλά αυτό το έργο καταστροφής δεν ήταν αρκετό: το 2014 υπήρξε ήδη το επόμενο χτύπημα κατά μιας λειτουργικής ενεργειακής μετάβασης:
  • Deutschlandfunk: "Η επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δεν χρειάζεται να περιμένει την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας". Ο διευθυντής της Agora Patrick Graichen είναι πεπεισμένος.
  • FAZ: Η ενεργειακή μετάβαση δεν χρειάζεται εγκαταστάσεις αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας
  • Photovoltaics.EU: Η ενεργειακή μετάβαση λειτουργεί και χωρίς αποθήκευση
  • PV-Magazine.de: Το κύριο μήνυμα ήταν ότι η ενεργειακή μετάβαση θα λειτουργήσει για τα επόμενα 10 έως 20 χρόνια χωρίς αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, παρά τους επικριτές.
Σε ένα κανονικό επιστημονικό ίδρυμα, μια τέτοια δήλωση θα είχε διαλυθεί αμέσως. Ήταν δυνατή η κριτική της σοσιαλιστικής βιολογίας του Λισένκο υπό τον Στάλιν; Είναι δυνατή η κριτική της ενεργειακής μετάβασης χωρίς αποθήκευση μεταξύ επιστημονικά αναλφάβητων πράσινων δογματιστών; Πρέπει να υποθέσουμε ότι το επιστημονικό σύστημα στη Γερμανία είναι εξίσου διεφθαρμένο όπως ήταν στην ΕΣΣΔ επί Στάλιν.

Κριτική των ανοησιών; Αντιθέτως, αν θέλετε να είστε επιτυχημένος στην ψευδοεπιστημονική επιχείρηση, πρέπει να ικανοποιείτε τέτοιες ανοησίες. Ως αποκορύφωμα της ικανοποίησης της ανοησίας, το Ινστιτούτο Fraunhofer έκανε μια μελέτη για ένα σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας σχεδόν χωρίς αποθήκευση το 2050.

  Αναποτελεσματική και έντασης φθοράς μέθοδος λειτουργίας


Ακολουθεί ένα απόσπασμα από μια συζήτηση στην ομάδα Energiewirtschaft Deutschland στο Facebook.

Peter Preusser
Roland Mösl Ήμουν υπεύθυνος για το σχεδιασμό σταθμών παραγωγής ενέργειας, ιδίως σταθμών παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα, για πολλά χρόνια. Είναι αλήθεια ότι οι μονάδες δεν είναι ικανές για γρήγορη εκκίνηση. Σήμερα, οι ταχύτητες αλλαγής φορτίου, οι περιστρεφόμενες μάζες, η αποθηκευτική ικανότητα των ατμογεννητριών και - όταν τα πράγματα πρέπει να πάνε γρήγορα - μέτρα όπως η παράκαμψη των γραμμών προθέρμανσης αντισταθμίζουν τις διακυμάνσεις της αιολικής ενέργειας και των φωτοβολταϊκών. Παρακάτω παρατίθεται μια εικόνα αυτού του γεγονότος.

Roland Mösl
Peter Preusser Όλα αυτά είναι μέτρα που μειώνουν την αποδοτικότητα και είναι απαραίτητα μόνο επειδή οι ηλίθιοι του EEG ξέχασαν τις μπαταρίες. Περιγράψτε την αποτελεσματικότητα και την πρόσθετη φθορά που προκαλούν τα μέτρα αυτά.

Peter Preusser
Roland Mösl Για όλα αυτά, καθώς και για το γεγονός ότι οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής πρέπει να διατηρούνται σε ετοιμότητα/λειτουργούν σε ελάχιστο φορτίο και να συμβάλλουν έτσι σε αρνητικές τιμές, ευθύνονται, όπως λέτε, όσοι δεν θεωρούσαν ότι οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης ήταν απαραίτητες μέχρι τώρα, κυρίως ο Patrick Graichen μόλις το 2014.

  Μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και εφεδρείας


Ποιες είναι οι κύριες επικρίσεις της ενεργειακής μετάβασης; Η ισχύς πτερυγίου και η εφεδρική λειτουργία θερμοηλεκτρικών σταθμών για την αντιστάθμιση των σφαλμάτων πρόβλεψης για την αιολική ενέργεια. Όλα τα προβλήματα επειδή δεν ήθελαν συσσωρευτές στην ενεργειακή μετάβαση. Ο Γκράιχεν έγινε μάλιστα υφυπουργός στον συνασπισμό για τα φανάρια. Ο λόγος της παραίτησής του είναι επίσης χαρακτηριστικός του συστήματος: η αντιεπιστημονική ανοησία της ενεργειακής μετάβασης χωρίς αποθήκευση δεν ήταν ο λόγος της παραίτησής του. Όλα τα υπόλοιπα είναι εντελώς άσχετα με το θέμα. Η διάδοση και η επιβολή πλήρους ανοησίας που οδήγησε σε τεράστια οικονομική ζημία θα έπρεπε να είναι ο λόγος παραίτησης.

  Συνολική προετοιμασία


Δύο φορές όλες οι αναρτήσεις μου διαγράφηκαν και δέχτηκα πολιορκία στο Photovoltaikforum.com: έγραψα για τις μπαταρίες που απαιτούνται για μια λειτουργική ενεργειακή μετάβαση. Νόμιζα ότι οι ειδικοί θα συζητούσαν εκεί, αλλά κάθε άλλο, είχαν εσωτερικεύσει τη μετάβαση στην ενέργεια χωρίς αποθήκευση σε τέτοιο βαθμό που θεωρούσαν κάθε κριτική της ως σοβαρή επίθεση στην προσωπικότητά τους.

Ομοίως και σε πολλές άλλες συζητήσεις. Πολλοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης είναι ένοχοι για τη διαιώνιση εντελώς αντιεπιστημονικών ισχυρισμών.

  Αισιοδοξία σε περίοδο κατάρρευσης


Ποιες είναι οι μελλοντικές προοπτικές των σημερινών παιδιών; Η πλειονότητα της κοινωνίας έχει μόνο εξαιρετικά αρνητικές απόψεις για το μέλλον. Αυτό ισχύει μόνο για τη στέγαση, μια κεντρική ανάγκη κάθε ανθρώπου. Το ερώτημα αναζήτησης "στέγαση Γερμανία" φέρνει στα αποτελέσματα αναζήτησης μόνο αναφορές καταστροφής. Τα προβλήματα δεν μπορούν πλέον να ξεπεραστούν με τις συμβατικές μεθόδους. Χρειάζονται εντελώς νέες προσεγγίσεις.

Αν υποστηρίξετε αυτούς τους εντελώς νέους τρόπους σκέψης αγοράζοντας μετοχές, τότε σε μερικά χρόνια δεν θα μπορείτε μόνο να πείτε "συνέβαλα σε αυτό", αλλά πιθανόν να προσβλέπετε και σε μια σημαντική αύξηση της αξίας των μετοχών αυτών.  Γίνετε μέτοχος της GEMINI next Generation AG


Ένα μέλος της ένωσης δωρίζει τη συνδρομή του στην ένωση και είναι ευτυχής αν η ένωση είναι επιτυχής. Αν όχι, έχω υποστηρίξει έναν καλό σκοπό.

Ένας μέτοχος αγοράζει μετοχές από μια ανώνυμη εταιρεία. Εάν η AG είναι επιτυχής, οι μετοχές του αξίζουν πολύ περισσότερο. Στην περίπτωση της GEMINI next Generation AG, η ανταμοιβή του για την υποστήριξη ενός καλού σκοπού.

Ως μέτοχος, εργαζόμενος ή αγοραστής κατοικίας, γίνεστε επίσης μέρος της αντιπολίτευσης ενάντια σε πολλές αρνητικές, αντι-επιβιωτικές εξελίξεις στην κοινωνία μας.

Ένας νέος μέτοχος είπε "Εγώ με την πολύ μικρή μου επένδυση", αλλά 4.000 επί 1.000 € είναι επίσης 4 εκατομμύρια για όλες τις επενδύσεις μέχρι το άνοιγμα του οικισμού στο Unken ως αφετηρία για παγκόσμια επέκταση.

Μόνο η Ετήσια Γενική Συνέλευση μπορεί να αποφασίσει για τις μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίου, αλλά το Εκτελεστικό Συμβούλιο και το Εποπτικό Συμβούλιο μπορούν να αποφασίσουν τα εξής. Το νέο μετοχικό κεφάλαιο χρησιμεύει για την τελειοποίηση των εγγράφων για τις μεγαλύτερες προγραμματισμένες αυξήσεις κεφαλαίου.

Από το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο υπάρχουν 5 νέοι μέτοχοι και 15.800 ευρώ επιπλέον στον δεσμευμένο λογαριασμό για την αύξηση κεφαλαίου. Υπάρχει ένα πρόγραμμα επιβράβευσης για τη σύσταση της μετοχής. Δύο από τους νέους μετόχους έγιναν μέτοχοι μέσω αυτού του προγράμματος ανταμοιβής.

Ακολουθούν οι λεπτομέρειες.
          Η επιστήμη έχει υπονομευθεί: Ήταν δυνατή η κριτική της σοσιαλιστικής βιολογίας του Λισένκο υπό τον Στάλιν; Είναι δυνατή η κριτική της ενεργ https://2023.pege.org/09-17/greek.htm