A tudományt aláásták

Lehetséges volt-e Sztálin alatt Liszenko szocialista biológiájának kritikája? Lehetséges-e a tárolás nélküli energiaátállás kritikája a tanulatlan zöld dogmatikusok körében?
  A tudományt aláásták


A tudomány az igazság folyamatos keresését jelenti. Az elméleteket egyre jobb technológiával és egyre jobb módszerekkel tesztelik. Az elméleteket csak azért fejlesztik ki, hogy aztán megcáfolják vagy a tudomány új állapotaként ismerjék el.

Minden alkalommal, amikor ez a folyamat megszakad, katasztrófához vezet. Ezért Lyssenko feltalálta a szocialista biológiát. Ez ellenkezett az akkori tudományos ismeretekkel. De ha elnyeri Sztálin barátságát, akkor Sztálin hatalmi szférájában ez az egyetlen megfellebbezhetetlen tudományos igazság.

Lyssenko sok millió ember éhhaláláért volt felelős. Sok kivégzett parasztért, akiket arra kényszerítettek, hogy a Liszenszko-módszer szerint gazdálkodjanak, majd a sikertelen termés után szabotázs miatt halálra ítélték őket.

  Graichen villamosenergia-tárolás nélkül


A villamosenergia-tárolás nélküli energiaátalakítás limitista elmélete olyan ostoba, mint a szocialista biológia Liszenko alatt. A limitizmus olyan ideológia, amely a "takarékosságot, a korlátozást, a lemondást" tekinti minden probléma egyetlen megoldásának.

A német fotovoltaikus ipar csak 2013-ban ment tönkre. A lobbizó 70 GW-os bővítési cél kapcsán csak annyit lehet mondani: ha ilyen lobbi van, nincs szükség több ellenségre.

De ez a romboló munka nem volt elég: 2014-ben máris jött a következő csapás a működő energiaátállás ellen:
  • Deutschlandfunk: "A megújuló energiák bővítésére nem kell várni a villamosenergia-tárolásra". Patrick Graichen, az Agora igazgatója meg van győződve.
  • FAZ: Az energiaátálláshoz nincs szükség villamosenergia-tárolókra
  • Photovoltaics.EU: Az energiaátállás tárolás nélkül is működik
  • PV-Magazine.de: A fő üzenet az volt, hogy az energiaátállás a következő 10-20 évben a kritikusok ellenére is működni fog villamosenergia-tárolás nélkül.
Egy normális tudományos intézményben egy ilyen kijelentést azonnal lebontottak volna. Sztálin alatt lehetséges volt-e Liszenko szocialista biológiájának kritikája? Lehetséges-e a tudományosan analfabéta zöld dogmatikusok között a tárolás nélküli energiaátállás kritikája? Feltételeznünk kell, hogy Németországban a tudományos rendszer ugyanolyan korrupt, mint a Szovjetunióban Sztálin alatt.

A hülyeségek kritikája? Épp ellenkezőleg, ha sikeres akarsz lenni az áltudományos üzletben, akkor ilyen ostobaságokat kell elhallgatnod. A képtelenségeknek való megfelelés csúcspontjaként a Fraunhofer Intézet készített egy tanulmányt egy 2050-ben majdnem tárolás nélküli villamosenergia-rendszerről.

  Hatástalan és kopásigényes működési módszer


Íme egy kivonat az Energiewirtschaft Deutschland Facebook-csoportban folytatott vitából.

Peter Preusser
Roland Mösl Sok éven keresztül erőművek, különösen széntüzelésű erőművek tervezéséért voltam felelős. Igaz, hogy a blokkok nem képesek a gyors indításra. Ma a terhelésváltási sebességek, a forgó tömegek, a gőzfejlesztők tárolókapacitása és - ha gyorsan kell menni - az olyan intézkedések, mint az előmelegítő vezetékek megkerülése, kompenzálják a szélerőművek és a fotovoltaika ingadozásait. Az alábbiakban egy képet láthatunk erről.

Roland Mösl
Peter Preusser Ezek mind olyan hatékonyságcsökkentő intézkedések, amelyekre csak azért van szükség, mert az EEG-idióták elfelejtkeztek az elemekről. Kérjük, írja le az ilyen intézkedések által okozott hatékonyságnövekedést és többletkopást.

Peter Preusser
Roland Mösl Mindez, valamint az a tény, hogy az erőműveket minimális terhelésen kell készenlétben tartani/működtetni, és így hozzájárulnak a negatív árakhoz, ahogy Ön is mondja, azok hibája, akik eddig nem gondolták, hogy a tárolókra szükség van, különösen Patrick Graichen, aki még 2014-ben is úgy gondolta, hogy szükség van rájuk.

  Folyamatos áramellátás és készenléti erőművek


Melyek az energiafordulat fő kritikái? A szélerőművek előrejelzési hibáinak kompenzálására szolgáló villamosenergia-folyamatok és a kalorikus erőművek készenléti üzemmódja. Minden probléma, mert az energiaátállásban nem akartak akkumulátorokat. Graichen még államtitkár is lett a közlekedési lámpás koalícióban. Lemondásának oka is a rendszerre jellemző: nem a tárolás nélküli energiafordulat tudománytalan ostobasága volt a lemondásának oka. Minden más teljesen mellékes. Az óriási gazdasági károkat okozó teljes képtelenség terjesztése és érvényesítése kellett volna, hogy okot adjon a lemondásra.

  Teljes kondicionálás


Kétszer is törölték az összes hozzászólásomat, és a Photovoltaikforum.com-on mobbingoltak: a működőképes energiaátálláshoz szükséges akkumulátorokról írtam. Azt hittem, hogy a szakértők ott majd vitatkoznak, de távolról sem így történt, ők már olyan mértékben internalizálták a tároló nélküli energiaátmenetet, hogy minden kritikát a személyiségük elleni súlyos támadásnak tekintettek.

Hasonlóképpen sok más vitában is. Sok véleményformáló vétkes abban, hogy teljesen tudománytalan állításokat terjeszt.

  Optimizmus az összeomlás idején


Milyen jövőképet lehet megnevezni a mai gyerekek számára? A társadalom többsége csak rendkívül negatívan látja a jövőt. Ez egyedül a lakhatásra vonatkozik, amely minden ember központi szükséglete. A "lakhatás Németországban" keresőkérdésre csak katasztrófajelentéseket találunk a keresési eredmények között. A problémákat hagyományos módszerekkel már nem lehet leküzdeni. Teljesen új megközelítésekre van szükség.

Ha részvényvásárlással támogatja ezeket a teljesen új gondolkodásmódokat, akkor néhány év múlva nemcsak azt mondhatja majd, hogy "én is hozzájárultam ehhez", hanem valószínűleg a részvények értékének jelentős növekedésére is számíthat.  Legyen a GEMINI next Generation AG részvényese!


Az egyesületi tag felajánlja tagdíját az egyesületnek, és örül, ha az egyesület sikeres. Ha nem, akkor is egy jó ügyet támogattam.

Egy részvényes részvényt vásárol egy részvénytársaságtól. Ha az AG sikeres, a részvényei sokkal többet érnek. A GEMINI next Generation AG esetében a jó ügy támogatásának jutalma.

Részvényesként, alkalmazottként vagy lakásvásárlóként Ön is részese lesz a ellenmozgalomnak, amely a társadalmunkban zajló számos negatív, túlélésellenes fejlemény ellen irányul.

Egy új részvényes azt mondta: "Én az én nagyon szerény befektetésemmel", de 4.000-szer 1.000 € is 4 millió az összes befektetéshez az unkeni telep megnyitásáig, mint a világméretű terjeszkedés kiindulópontja.

A nagy tőkeemelésekről csak az éves közgyűlés dönthet, de a következőkről az igazgatóság és a felügyelőbizottság dönthet. Az új alaptőke a tervezett nagyobb tőkeemelések dokumentumainak tökéletesítésére szolgál.

A legutóbbi hírlevél óta 5 új részvényes érkezett, és 15 800 euróval több van a tőkeemeléshez szükséges letéti számlán. A részvények ajánlásáért jutalomprogram van érvényben. Az új részvényesek közül ketten a jutalmazási program révén váltak részvényessé.

Itt vannak a részletek.
          A tudományt aláásták: Lehetséges volt-e Sztálin alatt Liszenko szocialista biológiájának kritikája? Lehetséges-e a tárolás nélküli energiaátállás kritikája a tanulatlan zöld dogmatikusok körében? https://2023.pege.org/09-17/hungarian.htm