Неправилно развитие на енергийния преход

Всеки, който не е 100% за нас, е враг, платен лобист на компаниите за изкопаеми горива и не можете да говорите с него. С тази нагласа корекциите са невъзможни.
  Разрушителни удари срещу енергийния обрат


В Германия бяха нанесени два съкрушителни удара срещу Energiewende. И двата бяха ръководени от поддръжниците на Енергийната инициатива в условията на безмерна глупост.

Лобирането винаги преувеличава, премълчава, представя всичко в блестяща светлина. От едно лоби се очаква да преувеличава, но никой не очаква да подценява и омаловажава собствената си кауза. И така, какво трябва да се предположи за целта за разширяване на фотоволтаичната индустрия със 70 GW? Всеки нормален човек би трябвало да възприеме това като лобиране, като преувеличаване на възможностите. Затова беше зададен въпросът: "Защо толкова много усилия за някогашните 10 % от производството на електроенергия?".Резултатът беше унищожаването на германската фотоволтаична индустрия през 2013 г. Когато се случи такава катастрофа, грешките трябва да бъдат отстранени. Обърнах се към отговорните лица на всички търговски панаири Intersolar от 2014 до 2019 г. с молба да се примирят с тези катастрофални грешки, но те изобщо не пожелаха да се примирят с тях, а само отново и отново повтаряха, че това е дело на лобито на злите изкопаеми горива.

  Електроцентрали с трептене, тъмен застой и резервни електроцентрали


Поддръжниците на енергийния преход не пожелаха да научат нищо от катастрофата през 2013 г. Това е толкова глупаво, колкото защитник да си вкара автогол във футболен мач и след това през цялото време да хленчи за нечестния противник. Ето защо още през септември 2014 г. Грайхен пропагандираше чрез Agora Energiewende, че все още ще бъде възможно да се мине без съхранение до две десетилетия.

В резултат на това критиците на тази безсмислица създадоха три термина: Трептене, тъмно затишие и резервни електроцентрали. Нощ е и няма вятър, ако 1000 вятърни електроцентрали произвеждат само 0 вата, колко електроенергия биха произвели 10 000 вятърни електроцентрали? Всеки шофьор на автомобил с двигател с вътрешно горене го знае: не бива веднага да включвате студения двигател до максимална мощност. Стартирането при -10° и незабавното увеличаване на оборотите до 6000 об/мин е много вредно. Същото се отнася и за електроцентралите. Какво става, ако прогнозата за вятъра е плюс минус 5 GW? Ако не разполагате с хранилище за електроенергия, тогава трябва да поддържате електроцентралите в готовност за работа. Това е все едно да пуснете двигател с вътрешно горене при -10°, за да можете да влезете и да го завъртите до 6000 об/мин без никакви проблеми.

  Изгодни цени за съхранение на електроенергия


В една развиваща се индустрия се предполага 20% намаление на цените за удвояване на световния пазар. Чудесно, ето как работи прекъсването - новият продукт става все по-евтин и измества стария. Но не така стоят нещата със съхранението на електроенергия в Германия. Практически непроменени цени на разкъсване, ако не се използва никаква изчислена рентабилност, просто нерентабилни.

Съществуват напълно различни изчисления на рентабилността. Съществува много широк диапазон. Ако трябва да изразим този диапазон много драстично: Tesla S plaid е много рентабилен при 120 000 евро, защото ускорява до 250 км/ч с 0,2 секунди по-бързо от Bugatti Chiron при 3 500 000 евро. Tesla Semi е много рентабилен, защото разходите за тон товар и километър са само половината от тези на камион с дизелов двигател.

Също толкова широк е и диапазонът за съхранение на електроенергия: Съхранението на електроенергия е много изгодно, тъй като отказът на тази критична инфраструктура би довел до огромни разходи. Съхранението на електроенергия е много изгодно, защото дава средно с 5 цента повече на kWh на спот пазара, но изплащането на съхранението на електроенергия струва само половината от по-високия доход.

  Енергия за водород вместо енергия за метан


Германия разполага с 25 km³ подземни газови хранилища. Някога, когато Германия експлоатираше Русия с твърде ниски цени на газа, газопроводите доставяха равномерно през цялата година. През лятото хранилищата се пълнеха, а през зимата се изпразваха. Ако напълните газовите хранилища с водород вместо с метан, за същото количество енергия ще ви е необходим 3,2 пъти по-голям обем.

Ако приемете, че нуждата от съхранение е изключително ниска, тогава можете да кажете, че или 8 km³ метан, или 25 km³ водород, всичко е чудесно.

От друга страна, ако се приеме, че енергийният преход се основава главно на слънчевата енергия, тогава това ще бъдат или 40 km³ метан, или 128 km³ водород. Това означава или 15 km³ повече подземни хранилища за метан, или 103 km³ повече за водород. Или 60 % повече подземни хранилища, или 512 % повече за водорода.

  Гъвкави електроцентрали за водород


Проучването ми за Германия със 100 % слънчева енергия показа, че през зимното полугодие всяка електроцентрала с ПГХ се включва само 2 пъти и се изключва 2 пъти. Няма нужда от гъвкав дизайн. Основен критерий за проектиране: най-добра ефективност при непрекъсната работа.Икономиката, която зависи от държавните поръчки, трябва да се съобразява с изискванията на политиката, колкото и глупави и скъпи да са те.

  Удължаването на линията


Заглавие: "Фотоволтаиците не могат да бъдат пуснати в експлоатация поради липса на разширяване на мрежата". С 3 kWh батерия на kW фотоволтаици можете да използвате 3 пъти повече фотоволтаици със същата мрежа. Ако батериите тип "желязо-въздух" изпълнят обещанията си, може да се премине към 20 kWh батерия на kW фотоволтаици и тогава ще може да се управлява 5 пъти повече фотоволтаици със същата електрическа мрежа. Ще последват по-подробни проучвания.

  Културата на обсъждане


Всеки, който не е 100% за нас, е враг, платен лобист на компаниите за изкопаеми енергийни източници, и ние не трябва да говорим с него. С тази основна нагласа корекциите са невъзможни.Ето защо трябва да осъдим гротескния германски енергиен преход в цялата му жестокост, за да превърнем всички врагове на тази гротеска в почитатели на функционалния енергиен преход.

  Оптимизъм във време на срив


Какви са перспективите за бъдещето на днешните деца? По-голямата част от обществото има само крайно негативни възгледи за бъдещето. Това важи само за жилището - основна потребност на всяко човешко същество. Запитването за търсене "жилища Германия" извежда в резултатите от търсенето само доклади за бедствия. Проблемите вече не могат да бъдат преодолени с конвенционалните методи. Необходими са изцяло нови подходи.

Ако подкрепите тези напълно нови начини на мислене, като закупите акции, след няколко години не само ще можете да кажете "аз допринесох за това", но вероятно ще можете да очаквате и значително увеличение на стойността на тези акции.  Станете акционер на GEMINI next Generation AG


Членът на сдружението дарява членския си внос на сдружението и е щастлив, ако сдружението е успешно. Ако това не се случи, аз съм подкрепил добра кауза.

Акционер купува акции от акционерно дружество. Ако акционерното дружество е успешно, акциите му струват много повече. В случая на GEMINI next Generation AG това е награда за подкрепа на добра кауза.

Като акционер, служител или купувач на жилище, вие също ставате част от противопоставянето срещу много негативни, насочени срещу оцеляването събития в нашето общество.

Един нов акционер казва: "Аз с моята много скромна инвестиция", но 4000 пъти по 1000 евро са също 4 милиона за всички инвестиции до откриването на селището в Ункен като отправна точка за разширяване на дейността в световен мащаб.

Само годишното общо събрание на акционерите може да вземе решение за големи увеличения на капитала, но ето какво могат да решат Изпълнителният и Надзорният съвет. Новият акционерен капитал служи за усъвършенстване на документите за по-големите планирани увеличения на капитала.

След последния бюлетин има 5 нови акционери и още 15 800 евро в депозитната сметка за увеличението на капитала. Съществува програма за възнаграждение за препоръчване на акция. Двама от новите акционери са станали акционери чрез тази програма за възнаграждение.

Ето какви са подробностите.
          Неправилно развитие на енергийния преход: Всеки, който не е 100% за нас, е враг, платен лобист на компаниите за изкопаеми горива и не можете да https://2023.pege.org/09-24/bulgarian.htm