Λανθασμένες εξελίξεις στην ενεργειακή μετάβαση

Όποιος δεν είναι 100% υπέρ μας είναι εχθρός, πληρωμένος λομπίστας των εταιρειών ορυκτών καυσίμων, και δεν μπορείτε να του μιλήσετε. Με αυτή τη στάση, οι διορθώσεις είναι αδύνατες.
  Καταστροφικά χτυπήματα κατά της ενεργειακής στροφής


Στη Γερμανία σημειώθηκαν 2 συντριπτικά πλήγματα κατά της Energiewende. Και τα δύο οδηγήθηκαν από τους υποστηρικτές της Energiewende με απροσμέτρητη βλακεία.

Η άσκηση πίεσης είναι πάντα υπερβολή, ωραιοποίηση, παρουσίαση των πάντων σε λαμπερό φως. Κανείς δεν περιμένει από ένα λόμπι να υπερβάλλει, κανείς δεν περιμένει από ένα λόμπι να υποβαθμίζει και να υποτιμά την ίδια του την υπόθεση. Τι πρέπει λοιπόν να υποθέσει κανείς για τον στόχο επέκτασης των φωτοβολταϊκών κατά 70 GW; Κάθε φυσιολογικός άνθρωπος έπρεπε να το αντιληφθεί αυτό ως λόμπι, ως υπερβολή των δυνατοτήτων. Ως εκ τούτου, τέθηκε το ερώτημα: "Γιατί τόση προσπάθεια για κάποια στιγμή το 10% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας;".Το αποτέλεσμα ήταν η καταστροφή της γερμανικής βιομηχανίας φωτοβολταϊκών το 2013. Όταν συμβαίνει μια τέτοια καταστροφή, τα λάθη πρέπει να αντιμετωπίζονται. Προσέγγισα τους υπεύθυνους σε όλες τις εκθέσεις Intersolar από το 2014 έως το 2019 σχετικά με την αντιμετώπιση αυτών των καταστροφικών λαθών και δεν υπήρξε καμία διάθεση να τα αντιμετωπίσουν καθόλου, παρά μόνο να λένε ξανά και ξανά ότι το έκανε το κακό λόμπι των ορυκτών καυσίμων.

  Ισχύς πτερυγισμού, σκοτεινή χαλάρωση και σταθμοί εφεδρικής ενέργειας


Οι υποστηρικτές της ενεργειακής μετάβασης δεν θέλησαν να μάθουν απολύτως τίποτα από την καταστροφή του 2013. Αυτό είναι τόσο ανόητο όσο ένας αμυντικός που σκοράρει αυτογκόλ σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και στη συνέχεια κλαψουρίζει για τον άδικο αντίπαλο όλη την ώρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Graichen προπαγάνδιζε μέσω της Agora Energiewende ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2014 ότι θα ήταν ακόμη δυνατό να τα βγάλουμε πέρα χωρίς αποθήκευση για έως και δύο δεκαετίες.

Ως αποτέλεσμα, οι επικριτές αυτής της ανοησίας επινόησαν τρεις όρους: Flutter power, dark lull και standby power plants. Είναι νύχτα και δεν φυσάει άνεμος, αν 1.000 αιολικά εργοστάσια παράγουν μόλις 0 Watt, πόση ηλεκτρική ενέργεια θα παρήγαγαν 10.000 αιολικά εργοστάσια; Κάθε οδηγός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης το γνωρίζει: δεν πρέπει να ανεβάζετε αμέσως τον κρύο κινητήρα στη μέγιστη ισχύ. Το να ξεκινάτε στους -10° και στη συνέχεια να ανεβάζετε αμέσως τις στροφές στις 6.000 στροφές ανά λεπτό είναι πολύ επιβλαβές. Το ίδιο ισχύει και για τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής. Τι γίνεται αν η πρόβλεψη για τον άνεμο είναι συν-πλην 5 GW; Εάν δεν έχετε αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, τότε πρέπει να κρατάτε τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας σε ετοιμότητα. Είναι σαν να τρέχεις έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης στους -10°, ώστε να μπορείς να μπεις μέσα και να τον ανεβάσεις στις 6.000 στροφές ανά λεπτό χωρίς προβλήματα.

  Τιμές απάτης για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας


Σε μια αναδυόμενη βιομηχανία, υποθέτουμε μείωση των τιμών κατά 20% ανά διπλασιασμό της παγκόσμιας αγοράς. Ωραία, έτσι λειτουργεί η αναστάτωση, το νέο προϊόν γίνεται όλο και πιο φθηνό και εκτοπίζει το παλιό προϊόν. Αλλά όχι έτσι με την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία. Πρακτικά αμετάβλητες τιμές αρπαχτής, αν δεν χρησιμοποιήσετε καμία υπολογισμένη κερδοφορία, απλά ασύμφορη.

Υπάρχουν εντελώς διαφορετικοί υπολογισμοί κερδοφορίας. Υπάρχει ένα πολύ ευρύ φάσμα. Για να το θέσουμε αυτό το εύρος πολύ δραστικά: το καρό Tesla S είναι πολύ κερδοφόρο στα 120.000 ευρώ επειδή επιταχύνει στα 250 km/h 0,2 δευτερόλεπτα ταχύτερα από την Bugatti Chiron των 3.500.000 ευρώ. Το Tesla Semi είναι πολύ κερδοφόρο επειδή το κόστος ανά τόνο φορτίου και χιλιόμετρο είναι μόνο το μισό από αυτό ενός φορτηγού με πετρελαιοκινητήρα.

Υπάρχει ένα εξίσου ευρύ φάσμα για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας: Η αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ κερδοφόρα, διότι η αποτυχία αυτής της κρίσιμης υποδομής θα προκαλούσε τεράστιο κόστος. Η αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ επικερδής επειδή αποδίδει κατά μέσο όρο 5 σεντς ανά kWh περισσότερο στην αγορά spot, αλλά η αποπληρωμή της αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας κοστίζει μόνο το ήμισυ της υψηλότερης απόδοσης.

  Ενέργεια σε υδρογόνο αντί για ενέργεια σε μεθάνιο


Η Γερμανία διαθέτει 25 km³ υπόγειας αποθήκευσης φυσικού αερίου. Κάποτε, όταν η Γερμανία εκμεταλλευόταν τη Ρωσία με πολύ χαμηλές τιμές φυσικού αερίου, οι αγωγοί παρέδιδαν ομοιόμορφα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Το καλοκαίρι οι αποθήκες γέμιζαν, το χειμώνα άδειαζαν. Αν γεμίσετε τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου με υδρογόνο αντί για μεθάνιο, χρειάζεστε 3,2 φορές μεγαλύτερο όγκο για την ίδια ποσότητα ενέργειας.

Αν υποθέσουμε μια εξαιρετικά χαμηλή απαίτηση αποθήκευσης, τότε μπορούμε να πούμε είτε 8 km³ μεθανίου είτε 25 km³ υδρογόνου, που ταιριάζει σε όλα.

Αν, από την άλλη πλευρά, υποθέσουμε μια ενεργειακή μετάβαση που θα βασίζεται κυρίως στην ηλιακή ενέργεια, τότε θα πρόκειται είτε για 40 km³ μεθανίου είτε για 128 km³ υδρογόνου. Άρα είτε 15 km³ περισσότερες υπόγειες αποθήκες για το μεθάνιο είτε 103 km³ περισσότερες για το υδρογόνο. Είτε 60% περισσότερη υπόγεια αποθήκευση είτε 512% περισσότερη για το υδρογόνο.

  Ευέλικτες μονάδες παραγωγής ενέργειας για υδρογόνο


Η μελέτη μου για τη Γερμανία με 100% ηλιακή ενέργεια έδειξε ότι κατά το χειμερινό εξάμηνο κάθε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας CCGT ενεργοποιείται μόνο 2 φορές και απενεργοποιείται 2 φορές. Δεν υπάρχει ανάγκη για ευέλικτο σχεδιασμό. Κορυφαίο κριτήριο σχεδιασμού: καλύτερη απόδοση σε συνεχή λειτουργία.Η οικονομία, η οποία εξαρτάται από τα κρατικά συμβόλαια, πρέπει να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της πολιτικής, όσο ανόητες και δαπανηρές κι αν είναι αυτές.

  Η επέκταση της γραμμής


Τίτλος: "Τα φωτοβολταϊκά δεν μπορούν να τεθούν σε λειτουργία λόγω έλλειψης επέκτασης του δικτύου". Με 3 kWh μπαταρίας ανά kW φωτοβολταϊκών, μπορείτε να διαχειριστείτε 3 φορές περισσότερα φωτοβολταϊκά με το ίδιο δίκτυο. Αν οι μπαταρίες σιδήρου-αέρα αποδώσουν αυτά που υπόσχονται, θα μπορούσε κανείς να πάει σε 20 kWh μπαταρίας ανά kW φωτοβολταϊκών και τότε θα μπορεί να διαχειριστεί 5 φορές περισσότερα φωτοβολταϊκά με το ίδιο ηλεκτρικό δίκτυο. Θα ακολουθήσουν λεπτομερέστερες μελέτες.

  Η κουλτούρα της συζήτησης


Όποιος δεν είναι 100% υπέρ μας είναι εχθρός, πληρωμένος λομπίστας των εταιρειών ορυκτής ενέργειας, και δεν πρέπει να τους μιλάμε. Με αυτή τη βασική στάση, διορθώσεις δεν είναι δυνατές.Γι' αυτό πρέπει να καταγγείλουμε την τραγελαφική γερμανική ενεργειακή μετάβαση σε όλη της την αυστηρότητα, ώστε να μετατρέψουμε όλους τους εχθρούς αυτής της τραγελαφικής μετάβασης σε οπαδούς μιας λειτουργικής ενεργειακής μετάβασης.

  Αισιοδοξία σε περίοδο κατάρρευσης


Ποιες είναι οι μελλοντικές προοπτικές των σημερινών παιδιών; Η πλειονότητα της κοινωνίας έχει μόνο εξαιρετικά αρνητικές απόψεις για το μέλλον. Αυτό ισχύει μόνο για τη στέγαση, μια κεντρική ανάγκη κάθε ανθρώπου. Το ερώτημα αναζήτησης "στέγαση Γερμανία" φέρνει στα αποτελέσματα αναζήτησης μόνο αναφορές καταστροφής. Τα προβλήματα δεν μπορούν πλέον να ξεπεραστούν με τις συμβατικές μεθόδους. Χρειάζονται εντελώς νέες προσεγγίσεις.

Αν υποστηρίξετε αυτούς τους εντελώς νέους τρόπους σκέψης αγοράζοντας μετοχές, τότε σε μερικά χρόνια δεν θα μπορείτε μόνο να πείτε "συνέβαλα σε αυτό", αλλά πιθανόν να προσβλέπετε και σε μια σημαντική αύξηση της αξίας των μετοχών αυτών.  Γίνετε μέτοχος της GEMINI next Generation AG


Ένα μέλος της ένωσης δωρίζει τη συνδρομή του στην ένωση και είναι ευτυχής αν η ένωση είναι επιτυχής. Αν όχι, έχω υποστηρίξει έναν καλό σκοπό.

Ένας μέτοχος αγοράζει μετοχές από μια ανώνυμη εταιρεία. Εάν η AG είναι επιτυχής, οι μετοχές του αξίζουν πολύ περισσότερο. Στην περίπτωση της GEMINI next Generation AG, η ανταμοιβή του για την υποστήριξη ενός καλού σκοπού.

Ως μέτοχος, εργαζόμενος ή αγοραστής κατοικίας, γίνεστε επίσης μέρος της αντιπολίτευσης ενάντια σε πολλές αρνητικές, αντι-επιβιωτικές εξελίξεις στην κοινωνία μας.

Ένας νέος μέτοχος είπε "Εγώ με την πολύ μικρή μου επένδυση", αλλά 4.000 επί 1.000 € είναι επίσης 4 εκατομμύρια για όλες τις επενδύσεις μέχρι το άνοιγμα του οικισμού στο Unken ως αφετηρία για παγκόσμια επέκταση.

Μόνο η Ετήσια Γενική Συνέλευση μπορεί να αποφασίσει για τις μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίου, αλλά το Εκτελεστικό Συμβούλιο και το Εποπτικό Συμβούλιο μπορούν να αποφασίσουν τα εξής. Το νέο μετοχικό κεφάλαιο χρησιμεύει για την τελειοποίηση των εγγράφων για τις μεγαλύτερες προγραμματισμένες αυξήσεις κεφαλαίου.

Από το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο υπάρχουν 5 νέοι μέτοχοι και 15.800 ευρώ επιπλέον στον δεσμευμένο λογαριασμό για την αύξηση κεφαλαίου. Υπάρχει ένα πρόγραμμα επιβράβευσης για τη σύσταση της μετοχής. Δύο από τους νέους μετόχους έγιναν μέτοχοι μέσω αυτού του προγράμματος ανταμοιβής.

Ακολουθούν οι λεπτομέρειες.
          Λανθασμένες εξελίξεις στην ενεργειακή μετάβαση: Όποιος δεν είναι 100% υπέρ μας είναι εχθρός, πληρωμένος λομπίστας των εταιρειών ορυκτών καυσ https://2023.pege.org/09-24/greek.htm