Kulturális hanyatlás a műszaki tanácsadásban

Meglátogattam egy nagy elektronikai láncot, a név teljesen lényegtelen, mert mások számára nem lenne jelentős különbség.


A legutóbbi hírlevél földrengető témái után egy nagyon személyes téma a műszaki berendezésekről.

Hogyan juthat egy műszaki laikus megfelelő felszereléshez? A szaküzlet eladóján keresztül. Legalábbis régen így volt. Ma már sem az eladó tudásával, sem a termékkínálattal nincs ez így.

  Új notebook USB-C PD-vel


1992-től a mostani vásárlásig 20 notebookot vásároltam magamnak és a családomnak. Mindegyikhez voltak kiegészítő eszközeim, hogy az autóban is működtetni tudjam őket. Ez elég sok tápegységet tesz ki. Mindegyik természetesen csak a gyártótól származó egyedi csatlakozóval. Az volt a reménysugár, hogy a 2004-es 2 Acer és a 2016-os 4 Acer azonos dugóval rendelkezett. Az ASUS 2010-es és 2020-as évjáratúaknak más dugójuk volt.

Röviden, olyan káosz volt, mint a mobiltelefonok USB-csatlakozójának szabályozása előtt. Minden gyártónak más és más, nagyon speciális dugója volt. Akkoriban, ez még csak 15 évvel ezelőtt volt, 3 különböző mobiltelefon-töltő volt az autóban, hogy az egész családot ellássam.

Akkor legalább csak különböző kábelek voltak: micro USB, USB-C és az iPhone kábel. Most még az Apple-t is rávették, hogy az iPhone-hoz USB-C-t használjon.

Sajnos ilyen szabványosítási rendelkezés még nem létezik a notebookok esetében. Az USB-C PD-szabvány már 240 wattig terjed, ami mindenre tökéletesen elegendő.

  Tanácsadás és terméksivatag


Meglátogattam egy nagy elektronikai láncot, a név teljesen lényegtelen, mert mások számára nem lenne jelentős különbség.
  • Nincsenek notebookokhoz való powerbankok, így a "Hogyan használhatom a régi powerbankomat egy USB-C PD notebookkal" kérdés már felesleges.
  • Nincsenek Volt kábelek. A Volt kábel egyik oldalán a nagyon gyakori 5,5 mm-es dugó, a másikon pedig az USB-C csatlakozó található. A kábelben lévő chip megmondja az USB-C PD tápegységnek, hogy hány voltot kell szolgáltatnia. Ilyen kábelek 9, 12, 15 és 20 voltos feszültséggel kaphatók. Ez lehetővé teszi, hogy a régi eszközök USB-C PD tápegységgel működjenek.
  • Amikor USB-C PD hálózati adapterekről kérdezek, a számítógépes részlegről a mobiltelefonos részlegre küldenek.
Biztos vagyok benne, hogy valamelyik kínai elektronikai bolt átfogó választékkal és jó tanácsokkal tündökölt volna. Ezzel szemben egy kínai turista valószínűleg megdöbbenne az itteni választék hiányán.

  Itt az összes új oldalra ezen


  Optimizmus az összeomlás idején


Milyen jövőképet lehet megnevezni a mai gyerekek számára? A társadalom többsége csak rendkívül negatívan látja a jövőt. Ez egyedül a lakhatásra vonatkozik, ami minden ember központi szükséglete. A "lakhatás Németországban" keresőkérdésre csak katasztrófajelentéseket találunk a keresési eredmények között. A problémákat hagyományos módszerekkel már nem lehet leküzdeni. Teljesen új megközelítésekre van szükség.

Ha részvényvásárlással támogatja ezeket a teljesen új gondolkodásmódokat, akkor néhány év múlva nemcsak azt mondhatja majd, hogy "én is hozzájárultam ehhez", hanem valószínűleg a részvények értékének jelentős növekedésére is számíthat.  Legyen a GEMINI next Generation AG részvényese!


Az egyesületi tag felajánlja tagdíját az egyesületnek, és örül, ha az egyesület sikeres. Ha nem, akkor is egy jó ügyet támogattam.

Egy részvényes részvényt vásárol egy részvénytársaságtól. Ha az AG sikeres, a részvényei sokkal többet érnek. A GEMINI next Generation AG esetében a jó ügy támogatásának jutalma.

Részvényesként, alkalmazottként vagy lakásvásárlóként Ön is részese lesz a ellenmozgalomnak, amely a társadalmunkban zajló számos negatív, túlélésellenes fejlemény ellen irányul.

Egy új részvényes azt mondta: "Én az én nagyon szerény befektetésemmel", de 4.000-szer 1.000 € is 4 millió az összes befektetéshez az unkeni telep megnyitásáig, mint a világméretű terjeszkedés kiindulópontja.

A nagy tőkeemelésekről csak az éves közgyűlés dönthet, de a következőkről az igazgatóság és a felügyelőbizottság dönthet. Az új alaptőke a tervezett nagyobb tőkeemelések dokumentumainak tökéletesítésére szolgál.

A legutóbbi hírlevél óta 5 új részvényes érkezett, és 15 800 euróval több van a tőkeemeléshez szükséges letéti számlán. A részvények ajánlásáért jutalomprogram van érvényben. Az új részvényesek közül ketten a jutalmazási program révén váltak részvényessé.

Itt vannak a részletek.
          Kulturális hanyatlás a műszaki tanácsadásban: Meglátogattam egy nagy elektronikai láncot, a név teljesen lényegtelen, mert mások számára nem lenne jelentős különbség. https://2023.pege.org/10-01/hungarian.htm