Kulturni propad v tehničnem svetovanju

Obiskal sem veliko verigo elektronike, ime je popolnoma nepomembno, saj za druge ne bi bilo bistvene razlike.


Po vseh pretresljivih temah iz zadnjega glasila še zelo osebna tema o tehnični opremi.

Kako lahko tehnični laik dobi ustrezno opremo? Pri prodajalcu v specializirani trgovini. Vsaj tako je bilo včasih. Danes to ne velja niti za znanje prodajalca niti za ponudbo izdelkov.

  Nov prenosni računalnik z USB-C PD


Od leta 1992 do tega nakupa sem zase in za svojo družino kupil 20 zvezkov. Za vse sem imel dodatne naprave, s katerimi sem jih lahko upravljal tudi v avtomobilu. To pomeni, da je bilo na voljo kar nekaj napajalnih enot. Vse so seveda z edinstvenimi vtiči samo od proizvajalca. Žarek upanja je bil, da sta imela 2 Acerja iz leta 2004 in 4 iz leta 2016 enak vtič. ASUS iz leta 2010 in 2020 je imel različne vtiče.

Skratka, nastal je kaos, kot je bil pred uredbo o vtiču USB za mobilne telefone. Vsak proizvajalec je imel drugačen, zelo poseben vtič. Takrat, bilo je šele pred 15 leti, sem imel v avtomobilu tri različne polnilce za mobilne telefone, ki so oskrbovali vso družino.

Takrat so bili na voljo vsaj samo različni kabli: micro USB, USB-C in kabel za iPhone. Zdaj celo Apple sili k uporabi USB-C za iPhone.

Žal takšna standardizacija za prenosne računalnike še ne obstaja. Standard USB-C PD zdaj dosega do 240 W, kar je povsem primerno za vse.

  Svetovanje in usmerjanje izdelkov


Obiskal sem veliko verigo elektronike, ime je popolnoma nepomembno, saj za druge ne bi bilo bistvene razlike.
  • Za prenosnike ni napajalnikov, zato je vprašanje "Kako lahko uporabim svoj stari napajalnik s prenosnikom USB-C PD" že odveč.
  • Brez kablov Volt. Kabel Volt ima na eni strani zelo običajen 5,5-milimetrski vtič, na drugi strani pa USB-C. Čip v kablu pove napajalniku USB-C PD, koliko voltov mora napajati. Takšni kabli so na voljo z 9, 12, 15 in 20 volti. To omogoča, da stare naprave delujejo z napajalno enoto USB-C PD.
  • Ko vprašam o napajalnikih USB-C PD, me z računalniškega oddelka pošljejo na oddelek za mobilne telefone.
Prepričan sem, da bi kakšna trgovina z elektroniko na Kitajskem zasijala s celovito ponudbo in dobrimi nasveti. Nasprotno pa bi bil kitajski turist verjetno šokiran nad pomanjkanjem izbire pri nas.

  Tukaj za vse nove strani na tem


  Optimizem v času propada


Kakšne možnosti za prihodnost imajo današnji otroci? Večina družbe ima o prihodnosti le zelo negativne poglede. To velja samo za stanovanje, ki je osrednja potreba vsakega človeka. Iskalna poizvedba "stanovanja Nemčija" v rezultatih iskanja prikaže le poročila o katastrofah. Težav ni več mogoče odpraviti s konvencionalnimi metodami. Potrebni so popolnoma novi pristopi.

Če boste z nakupom delnic podprli ta popolnoma nov način razmišljanja, boste čez nekaj let lahko rekli ne le "prispeval sem k temu", temveč se boste verjetno lahko veselili tudi precejšnjega povečanja vrednosti teh delnic.  Postanite delničar družbe GEMINI next Generation AG


Član združenja nameni svojo članarino združenju in je vesel, če je združenje uspešno. Če ne, sem podprl dober namen.

Delničar kupi delnice delniške družbe. Če je delniška družba uspešna, so njegove delnice vredne veliko več. V primeru družbe GEMINI next Generation AG je to nagrada za podporo dobremu namenu.

Kot delničar, zaposleni ali kupec stanovanja postanete tudi del protislovnega gibanja proti številnim negativnim, proti preživetju usmerjenim dogodkom v naši družbi.

Novi delničar je rekel: "Jaz s svojo zelo skromno naložbo." Toda 4.000 krat 1.000 EUR je tudi 4 milijone za vse naložbe do odprtja naselja v Unkenu kot izhodišča za širitev po vsem svetu.

O velikih povečanjih kapitala lahko odloča le letna skupščina delničarjev, vendar lahko o tem odločata tudi upravni odbor in nadzorni svet. Novi osnovni kapital je namenjen izpopolnitvi dokumentov za večja načrtovana povečanja kapitala.

Od zadnjega glasila je bilo izdanih 5 novih delničarjev, na depozitnem računu za povečanje kapitala pa je še 15.800 EUR. Za priporočanje delnice je na voljo program nagrajevanja. Dva od novih delničarjev sta postala delničarja prek tega programa nagrajevanja.

Tole so podrobnosti.
          Kulturni propad v tehničnem svetovanju: Obiskal sem veliko verigo elektronike, ime je popolnoma nepomembno, saj za druge ne bi bilo bistvene razlike. https://2023.pege.org/10-01/slovenian.htm