Kulturellt förfall i teknisk rådgivning

Jag besökte en stor elektronikkedja, namnet är helt irrelevant, eftersom det inte skulle vara någon betydande skillnad för andra.


Efter alla omvälvande ämnen i det senaste nyhetsbrevet, ett mycket personligt ämne om teknisk utrustning.

Hur får en teknisk lekman tag på rätt utrustning? Genom säljaren i specialaffären. Så var det åtminstone förr i tiden. Idag gäller detta varken försäljarens kunskapsnivå eller produktsortimentet.

  Ny bärbar dator med USB-C PD


Från 1992 fram till detta köp köpte jag 20 bärbara datorer för mig själv och min familj. Till alla dessa hade jag ytterligare enheter för att kunna använda dem även i bilen. Det lägger till en hel del strömförsörjningsenheter. Alla, naturligtvis, med unika pluggar endast från tillverkaren. Det var en strimma av hopp att de 2 Acer från 2004 och de 4 från 2016 hade samma kontakt. ASUS 2010 och 2020 hade olika kontakter.

Kort sagt, det var ett kaos som före USB-kontaktförordningen för mobiltelefoner. Varje tillverkare hade en annan, mycket speciell kontakt. På den tiden, det var bara 15 år sedan, hade jag 3 olika mobilladdare i bilen för att försörja hela familjen.

Då fanns det åtminstone bara olika kablar: micro USB, USB-C och iPhone-kabeln. Nu tvingas till och med Apple att använda USB-C för iPhone.

Tyvärr finns det ännu inte någon sådan standardisering för bärbara datorer. USB-C PD-standarden når nu upp till 240 watt, vilket är helt tillräckligt för allt.

  Rådgivning och produktutveckling


Jag besökte en stor elektronikkedja, namnet är helt irrelevant, eftersom det inte skulle vara någon betydande skillnad för andra.
  • Inga powerbanks för bärbara datorer, så frågan "Hur använder jag min gamla powerbank med en USB-C PD-bärbar dator" är redan överflödig.
  • Inga Volt-kablar. En Volt-kabel har den mycket vanliga 5,5 mm-kontakten på ena sidan och USB-C på den andra. Ett chip i kabeln talar om för USB-C PD-strömförsörjningen hur många volt den ska leverera. Sådana kablar finns med 9, 12, 15 och 20 volt. På så sätt kan gamla enheter drivas med ett USB-C PD-strömaggregat.
  • När jag frågar om USB-C PD-strömadaptrar skickas jag vidare från datoravdelningen till mobiltelefonavdelningen.
Jag är säker på att någon elektronikbutik i Kina skulle ha briljerat med ett omfattande sortiment och goda råd. Omvänt skulle en kinesisk turist förmodligen bli chockad över bristen på valmöjligheter här.

  Här till alla nya sidor på detta


  Optimism i en tid av kollaps


Vilka framtidsutsikter kan man se för dagens barn? Majoriteten av samhället har bara en extremt negativ syn på framtiden. Detta gäller enbart för bostäder, ett centralt behov för varje människa. Sökfrågan "bostäder Tyskland" leder bara till katastrofrapporter i sökresultaten. Problemen kan inte längre lösas med konventionella metoder. Det krävs helt nya angreppssätt.

Om ni stöder dessa helt nya tankesätt genom att köpa aktier, kommer ni om några år inte bara att kunna säga "jag har bidragit till detta", utan förmodligen också kunna se fram emot en avsevärd värdeökning på dessa aktier.  Bli aktieägare i GEMINI next Generation AG


En föreningsmedlem skänker sin medlemsavgift till föreningen och är glad om föreningen är framgångsrik. Om inte, har jag stöttat en god sak.

En aktieägare köper aktier i ett publikt aktiebolag. Om AG är framgångsrikt är hans aktier värda mycket mer. I GEMINI next Generation AG:s fall är det hans belöning för att stödja en god sak.

Som aktieägare, anställd eller bostadsköpare blir du också en del av motrörelsen mot många negativa, överlevnadsfientliga utvecklingar i vårt samhälle.

En ny aktieägare sa "Jag med min mycket blygsamma investering", men 4 000 gånger 1 000 € är också 4 miljoner för alla investeringar fram till öppnandet av bosättningen i Unken som utgångspunkt för en världsomspännande expansion.

Endast årsstämman kan besluta om de stora kapitaltillskotten, men här följer vad direktionen och tillsynsnämnden kan besluta. Det nya aktiekapitalet tjänar till att fullborda dokumenten för de större planerade kapitalökningarna.

Sedan förra nyhetsbrevet har 5 nya aktieägare tillkommit och 15.800 euro finns på spärrkontot för kapitalökningen. Det finns ett belöningsprogram för att rekommendera aktien. Två av de nya aktieägarna har blivit aktieägare genom detta belöningsprogram.

Här är detaljerna.
          Kulturellt förfall i teknisk rådgivning: Jag besökte en stor elektronikkedja, namnet är helt irrelevant, eftersom det inte skulle vara någon betydande skillnad för andra. https://2023.pege.org/10-01/swedish.htm