План "Маршал" за палестинците

Учете се от историята! Във всеки случай размиването на конфликта е много по-евтино, отколкото рискът от трета световна война. Това би струвало само 1,25 години от военния бюджет на САЩ.
  За Маршал и Моргентау


Какво да правим с германците? Те започнаха две поредни световни войни в рамките на четвърт век. Съществуваше планът "Моргентау": демонтаж и деиндустриализация на Германия. За щастие имаше и план Маршал: възстановяване на Германия. Защо изобщо се стигна до Втората световна война? Защото Версайският мирен договор третира Германия толкова зле, че в резултат на това на власт идват изключително радикални политици.

Ако в края на Първата световна война имаше нещо подобно на плана "Маршал", никога нямаше да има Втора световна война. Това беше и основният аргумент в полза на плана "Маршал": да се избегнат грешките на Версай, а не да се създава почва за нов конфликт. Оттук идва и въпросът как би могъл да изглежда един план "Маршал" за палестинците?

  Изискване за пространство: предприятие с площ 1000 m²


За нуждата от пространство вземаме за основа обществото на 1000 m²: 1000 m² на жител за всички цивилизационни дейности. Това включва жилища, транспорт, икономика, общински пространства, производство на енергия и храна. В допълнение, още 1000 m² на жител за природни зони. За цялото проучване използваме кръгли цифри. Затова проектираме за 10 милиона жители. Необходимата площ следователно ще бъде 20 000 km². Синайският полуостров има 60 000 km², така че 1/3 от Синайския полуостров е достатъчна.Карта от Уикипедия Maximilian Dörrbecker (Chumwa)

  Бюджетни изисквания: Какво е по-евтино от трета световна война?


Бюджетът за такъв проект трябва да отчита потенциалните разходи за последващи действия в резултат на конфликти в този регион. Няколко петролни танкера, потопени в Ормузкия проток, къде е цената на петрола тогава? Кризата с цените на петрола през 2008 г. беше предизвикана от недостиг на едва 3,5 млн. барела петрол. През Ормузкия проток се транспортират 17 милиона барела на ден. Бюджетът трябва да вземе предвид вероятностите и последващите разходи до Третата световна война включително. За да се придържаме към кръглите цифри: 100 000 евро на жител, умножени по 10 милиона жители, се равняват на 1 000 милиарда евро. Това е размерът на няколко много големи компании. Това е само 1,25 години от военния бюджет на САЩ. За сравнение: 40 000 км високоскоростна железопътна линия в Китай са около 2 години от военния бюджет на САЩ.

  Потребност от вода: Много е сух


Питате Google за дъжда в Синайския полуостров и резултатите са налице: Дъждовете на Синайския полуостров почти не си заслужават да бъдат споменати. На практика няма официални дъждовни дни. Затова е необходимо обезсоляване на морска вода в големи количества. Колко? Ще използвам Майорка за сравнение: там количеството е 406 мм годишно. С известна оптимизация 300 мм би трябвало да са достатъчни. Така че 20 000 km², умножени по 300 mm, се равняват на 6 милиарда m³ вода. Най-модерните инсталации за обезсоляване на морска вода изискват 2,5 kWh електроенергия за 1 m³ морска вода. След това водата трябва да се разпределя. Нека предположим, че за това са необходими още 3,5 kWh. 6 милиарда м³ вода, умножени по 6 kWh, се равняват на 36 TWh електроенергия. В перспектива: това е малко по-малко от количеството електроенергия, което Австрия произвежда с водноелектрически централи.

  Производство на храни


През 2020 г. направих проучвания за производството на храни в Йордания. Йордания е дори по-трудна от Синайския полуостров, защото няма достъп до морето. Трябва да се задоволявате с 90 куб. м вода на жител годишно. Това е само малко повече, отколкото се предполага, че е потребността на домакинството от вода на жител в Германия. Проблемът може да бъде преодолян с помощта на съвременни технологии, като например вертикалното градинарство аеропоника.

  Производство на електроенергия


Типична структура на селище има 16 семейства и 1 MW фотоволтаици на хектар. Въпреки това все още има площи за производство на храна и други площи. Пътищата обикновено са покрити с фотоволтаици. В комбинация от различни области може да има 600 kW фотоволтаици на хектар. Това са 600 GW фотоволтаици. Това е около 900 TWh годишен добив. Това е наполовина повече от сегашните нужди на Германия от електроенергия. Но идеята не е да се създаде държава на получателите на милостиня, а държава, която е жизнеспособна благодарение на собствената си икономическа сила.

36 TWh за обезсоляване на морска вода и разпределение на водата, 3000 kWh за всеки жител прави 30 TWh. Да приемем, че за производството на храна са необходими още 34 TWh. Остават 800 TWh годишно за Power to X. Нека приемем, че за 1 литър парафин са необходими 20 kWh електроенергия. 800 TWh са достатъчни за 40 милиарда литра. 4000 литра електронно гориво за самолети като експортна стока за всеки от 10-те милиона жители.

Каква е стойността на CO2 неутралното гориво за самолети? При цена от 50 цента на литър то би струвало 20 милиарда евро годишни приходи от износ. Държавата, която може да произвежда собствена енергия и храна, може да поддържа висок стандарт на живот за 10 милиона жители с 20 милиарда приходи от износ. Така че тя не е постоянен получател на алмоза, а независима държава, която може да се справи много добре с приходите си от износ.

Припомняме, че планът "Маршал" доведе до германското икономическо чудо през 1948 г. и превърна Германия във водещ износител в света. През 1945 г. големите германски градове изглеждат много подобно на Газа.

  Втори Суецки канал


Има планове за изграждане на втори Суецки канал. Вече писах за големите кораби с електрическо задвижване: 30 000 тона натриеви батерии при 200 Wh на килограм са 6 GWh. Друго приложение на производството на 900 TWh електроенергия би могло да бъде презареждането на кораби. 20 кораба на ден, които може би ще се презареждат, докато пътуват през новия канал. 20 кораба * 5 GWh след зареждане * 365 дни е 36,5 TWh. Може би въздушна линия за зареждане на корабите, преминаващи през новия канал, докато пътуват през него. За 212 км канал с време за пътуване 10 часа ще са необходими 500 MW мощност за зареждане чрез въздушна линия.

След това заредената батерия може да се използва за достигане на всяко пристанище в Средиземно море. В другата посока западната част на Индия може да бъде достигната до Шри Ланка, а Африка - до пристанищния град Дар ес Салам. Друга важна станция за зареждане може да бъде Шри Ланка и южното крайбрежие на Индия. От Шри Ланка Хонконг и Шънджън вече са на една ръка разстояние. За китайските пристанища, разположени по-на север, зареждането ще се извършва в Сингапур.

Визия за бъдещето до 2050 г.

  Оптимизъм във време на срив


Какви перспективи за бъдещето могат да се дадат на днешните деца? По-голямата част от обществото споменава само крайно негативни виждания за бъдещето. Дори когато става дума за жилище - основна потребност за всички. Запитването за търсене "жилища в Германия" извежда в резултатите от търсенето само доклади за бедствия. Проблемите вече не могат да бъдат решени с конвенционалните методи. Необходими са изцяло нови подходи.

Ако подкрепите този изцяло нов начин на мислене, като закупите акции, след няколко години не само ще можете да кажете "аз допринесох за това", но и ще можете да се радвате на значително увеличение на стойността на тези акции.  Станете акционер на GEMINI next Generation AG


Членът на клуба дарява членския си внос на клуба и се радва, ако клубът е успешен. Ако не, значи съм подкрепил добра кауза.

Акционер придобива акции в акционерно дружество. Ако акционерното дружество е успешно, акциите му струват много повече. В случая на GEMINI next Generation AG, това е награда за подкрепа на добра кауза.

Като акционер, служител или купувач на жилище, вие също ставате част от противодействието срещу много негативни тенденции в нашето общество, които са в ущърб на оцеляването ни.

Един от новите акционери каза: "Правя много скромна инвестиция", но 4000 евро, умножени по 1000 евро, също са 4 милиона евро за всички инвестиции до откриването на селището в Ункен като отправна точка за глобално разширяване.

Само годишното общо събрание може да вземе решение за значителни увеличения на капитала, но ето какво могат да решат Изпълнителният и Надзорният съвет. Новият акционерен капитал служи за усъвършенстване на документите за по-големите планирани увеличения на капитала.

След последния бюлетин има 5 нови акционери и още 15 800 евро в депозитната сметка за увеличението на капитала. Съществува програма за възнаграждение за препоръчване на акцията на други лица. Двама от новите акционери са станали акционери чрез тази програма за възнаграждение.

Ето какви са подробностите.
          План "Маршал" за палестинците: Учете се от историята! Във всеки случай размиването на конфликта е много по-евтино, отколкото рискът от трета https://2023.pege.org/11-05/bulgarian.htm