Σχέδιο Μάρσαλ για τους Παλαιστίνιους

Μάθετε από την ιστορία! Σε κάθε περίπτωση, η εκτόνωση της σύγκρουσης είναι πολύ φθηνότερη από το να διακινδυνεύσουμε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Θα κόστιζε μόνο 1,25 χρόνια του στρατιωτικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ.
  Σχετικά με τους Marshall και Morgenthau


Τι να κάνουμε με τους Γερμανούς; Ξεκίνησαν δύο συνεχόμενους παγκόσμιους πολέμους μέσα σε ένα τέταρτο του αιώνα. Υπήρχε το σχέδιο Μοργκεντάου: η διάλυση και η αποβιομηχάνιση της Γερμανίας. Ευτυχώς, υπήρξε επίσης το σχέδιο Μάρσαλ: ανοικοδόμηση της Γερμανίας. Γιατί συνέβη ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος; Επειδή η Γερμανία έτυχε τόσο κακής μεταχείρισης στη συνθήκη ειρήνης των Βερσαλλιών που είχε ως αποτέλεσμα την ανάληψη της εξουσίας από εξαιρετικά ριζοσπαστικούς πολιτικούς.

Αν υπήρχε κάτι σαν το Σχέδιο Μάρσαλ στο τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δεν θα είχε υπάρξει ποτέ Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Αυτό ήταν και το κύριο επιχείρημα υπέρ του Σχεδίου Μάρσαλ: η αποφυγή των λαθών των Βερσαλλιών και όχι η δημιουργία πρόσφορου εδάφους για μια νέα σύγκρουση. Εξ ου και το ερώτημα, πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα σχέδιο Μάρσαλ για τους Παλαιστίνιους;

  Απαιτούμενος χώρος: η εταιρεία 1000 m²


Για τις απαιτήσεις σε χώρο, λαμβάνουμε ως βάση την Κοινωνία των 1000 m²: 1000 m² ανά κάτοικο για όλες τις δραστηριότητες του πολιτισμού. Αυτό περιλαμβάνει τη στέγαση, τις μεταφορές, την οικονομία, τους κοινόχρηστους χώρους, την παραγωγή ενέργειας και την παραγωγή τροφίμων. Επιπλέον, άλλα 1000 m² ανά κάτοικο για φυσικές περιοχές. Για το σύνολο της μελέτης, χρησιμοποιούμε στρογγυλούς αριθμούς. Επομένως, σχεδιάζουμε για 10 εκατομμύρια κατοίκους. Οι απαιτήσεις σε χώρο θα είναι επομένως 20.000 km². Η χερσόνησος του Σινά έχει 60.000 km², οπότε το 1/3 του Σινά είναι αρκετό.Χάρτης από Wikipedia Maximilian Dörrbecker (Chumwa)

  Απαιτήσεις προϋπολογισμού: Τι είναι φθηνότερο από έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο;


Ο προϋπολογισμός ενός τέτοιου σχεδίου πρέπει να λαμβάνει υπόψη το πιθανό κόστος παρακολούθησης των συγκρούσεων στην περιοχή αυτή. Μερικά πετρελαιοφόρα βυθίστηκαν στα Στενά του Ορμούζ, πού είναι τότε η τιμή του πετρελαίου; Η κρίση της τιμής του πετρελαίου το 2008 προκλήθηκε από μια έλλειψη μόλις 3,5 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου. 17 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μεταφέρονται μέσω του Στενού του Ορμούζ. Ο προϋπολογισμός πρέπει να λάβει υπόψη του τις πιθανότητες και τα συνεπακόλουθα κόστη μέχρι και τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Για να μείνουμε σε στρογγυλούς αριθμούς: 100.000 ευρώ ανά κάτοικο επί 10 εκατομμύρια κατοίκους ισούται με 1.000 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτή είναι η τάξη μεγέθους μερικών πολύ μεγάλων εταιρειών. Αυτό είναι μόλις 1,25 χρόνια του στρατιωτικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ. Για σύγκριση: τα 40.000 χιλιόμετρα σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας στην Κίνα αντιστοιχούν σε περίπου 2 χρόνια στρατιωτικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ.

  Απαίτηση σε νερό: Είναι πολύ ξηρό


Ρωτάτε το Google για τη βροχή στο Σινά και τα αποτελέσματα δείχνουν: Η βροχόπτωση στη χερσόνησο του Σινά δεν αξίζει να αναφερθεί. Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου επίσημες βροχερές ημέρες. Έτσι απαιτείται αφαλάτωση θαλασσινού νερού σε μεγάλες ποσότητες. Πόσο; Θα χρησιμοποιήσω τη Μαγιόρκα ως μέτρο σύγκρισης: εκεί υπάρχουν 406 mm ετησίως. Με κάποια βελτιστοποίηση, 300 mm θα πρέπει να είναι αρκετά. Έτσι, 20.000 km² πολλαπλασιασμένα επί 300 mm ισοδυναμούν με 6 δισεκατομμύρια m³ νερού. Οι πιο σύγχρονες μονάδες αφαλάτωσης θαλασσινού νερού απαιτούν 2,5 kWh ηλεκτρικής ενέργειας ανά m³ θαλασσινού νερού. Το νερό πρέπει επίσης να διανεμηθεί. Ας υποθέσουμε άλλες 3,5 kWh γι' αυτό. 6 δισεκατομμύρια m³ νερού πολλαπλασιασμένα επί 6 kWh ισοδυναμούν με 36 TWh ηλεκτρικής ενέργειας. Για να γίνει αυτό κατανοητό: αυτό είναι λίγο λιγότερο από την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που παράγει η Αυστρία με υδροηλεκτρική ενέργεια.

  Παραγωγή τροφίμων


Έκανα μελέτες για την παραγωγή τροφίμων στην Ιορδανία το 2020. Η Ιορδανία είναι ακόμη πιο δύσκολη από το Σινά, επειδή δεν έχει πρόσβαση στη θάλασσα. Πρέπει να αρκεστείτε σε 90 κυβικά μέτρα νερού ανά κάτοικο ετησίως. Αυτό είναι μόλις λίγο περισσότερο από ό,τι θεωρείται ότι είναι η οικιακή απαίτηση ανά κάτοικο στη Γερμανία. Το πρόβλημα μπορεί να ξεπεραστεί με τη σύγχρονη τεχνολογία, όπως η αεροπονική κάθετη κηπουρική.

  Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας


Μια τυπική δομή οικισμού έχει 16 οικογένειες και 1 MW φωτοβολταϊκών ανά εκτάριο. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη περιοχές για την παραγωγή τροφίμων και άλλες περιοχές. Οι δρόμοι είναι συνήθως στεγασμένοι με φωτοβολταϊκά. Σε ένα μείγμα διαφορετικών περιοχών, θα μπορούσαν να υπάρχουν 600 kW φωτοβολταϊκών ανά εκτάριο. Αυτό σημαίνει 600 GW φωτοβολταϊκών. Αυτό σημαίνει περίπου 900 TWh ετήσιας απόδοσης. Αυτό είναι το μισό περισσότερο από τις σημερινές ανάγκες της Γερμανίας σε ηλεκτρική ενέργεια. Αλλά η ιδέα δεν είναι να δημιουργηθεί ένα κράτος με αποδέκτες ελεημοσύνης, αλλά ένα κράτος που θα είναι βιώσιμο από τη δική του οικονομική δύναμη.

36 TWh για την αφαλάτωση θαλασσινού νερού και τη διανομή νερού, 3.000 kWh για κάθε κάτοικο, δηλαδή 30 TWh. Ας υποθέσουμε άλλες 34 TWh για την παραγωγή τροφίμων. Αυτό αφήνει 800 TWh/έτος για το Power to X. Ας υποθέσουμε ότι 20 kWh ηλεκτρικής ενέργειας αντιστοιχούν σε 1 λίτρο παραφίνης. 800 TWh είναι αρκετές για 40 δισεκατομμύρια λίτρα. 4.000 λίτρα ηλεκτρονικού καυσίμου για αεροσκάφη ως εξαγωγικό αγαθό για κάθε ένα από τα 10 εκατομμύρια κατοίκους.

Πόσο αξίζουν τα ουδέτερα ως προς το CO2 καύσιμα για αεροπλάνα; Με 50 σεντς ανά λίτρο, θα άξιζε 20 δισεκατομμύρια ευρώ σε ετήσια έσοδα από εξαγωγές. Ένα κράτος που μπορεί να παράγει τη δική του ενέργεια και τροφή μπορεί να διατηρήσει υψηλό βιοτικό επίπεδο για 10 εκατομμύρια κατοίκους με 20 δισεκατομμύρια έσοδα από εξαγωγές. Άρα δεν είναι ένας μόνιμος αποδέκτης των αλμυρών, αλλά ένα ανεξάρτητο κράτος που μπορεί να τα βγάλει πέρα πολύ καλά με τα έσοδα από τις εξαγωγές του.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο Μάρσαλ επέφερε το γερμανικό οικονομικό θαύμα το 1948 και κατέστησε τη Γερμανία τον κορυφαίο εξαγωγέα στον κόσμο. Το 1945, οι μεγάλες γερμανικές πόλεις έμοιαζαν πολύ με την πόλη της Γάζας.

  Δεύτερη διώρυγα του Σουέζ


Υπάρχουν σχέδια για μια δεύτερη διώρυγα του Σουέζ. Έγραψα προηγουμένως για τα μεγάλα ηλεκτροκίνητα πλοία: 30.000 τόνοι μπαταριών νατρίου με 200 Wh ανά κιλό αντιστοιχούν σε 6 GWh. Μια άλλη εφαρμογή της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 900 TWh θα μπορούσε να είναι η επαναφόρτιση των πλοίων. 20 πλοία την ημέρα, ίσως φορτίζοντας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους μέσω της νέας διώρυγας. 20 πλοία * 5 GWh μετά τη φόρτιση * 365 ημέρες είναι 36,5 TWh. Ίσως μια εναέρια γραμμή για να φορτίζουν τα πλοία που διασχίζουν τη νέα διώρυγα κατά τη διέλευσή τους. 212 χλμ. διώρυγας με χρόνο ταξιδιού 10 ωρών θα απαιτούσαν 500 MW ενέργειας φόρτισης μέσω της εναέριας γραμμής.

Αυτή η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για να φτάσει σε οποιοδήποτε λιμάνι της Μεσογείου. Στην αντίθετη κατεύθυνση, η δυτική πλευρά της Ινδίας μπορεί να φτάσει μέχρι τη Σρι Λάνκα ή η Αφρική μέχρι το λιμάνι της πόλης Νταρ ες Σαλάμ. Ένας άλλος σημαντικός σταθμός φόρτισης θα μπορούσε τότε να είναι η Σρι Λάνκα και η νότια ακτή της Ινδίας. Από τη Σρι Λάνκα, το Χονγκ Κονγκ και η Σενζέν είναι ήδη προσιτές. Για τα κινεζικά λιμάνια βορειότερα, η επαναφόρτιση θα γίνεται στη Σιγκαπούρη.

Ένα όραμα του μέλλοντος για το 2050.

  Αισιοδοξία σε περίοδο κατάρρευσης


Ποιες προοπτικές για το μέλλον μπορούν να δοθούν στα σημερινά παιδιά; Η πλειονότητα της κοινωνίας αναφέρει μόνο εξαιρετικά αρνητικά οράματα για το μέλλον. Ακόμη και όταν πρόκειται για τη στέγαση, μια κεντρική ανάγκη για όλους. Το ερώτημα αναζήτησης "στέγαση στη Γερμανία" φέρνει στα αποτελέσματα αναζήτησης μόνο αναφορές καταστροφής. Τα προβλήματα δεν μπορούν πλέον να επιλυθούν με τις συμβατικές μεθόδους. Χρειάζονται εντελώς νέες προσεγγίσεις.

Εάν υποστηρίξετε αυτόν τον εντελώς νέο τρόπο σκέψης αγοράζοντας μετοχές, τότε σε μερικά χρόνια δεν θα μπορείτε μόνο να πείτε "συνέβαλα σε αυτό", αλλά θα μπορείτε επίσης να ανατρέξετε σε μια σημαντική αύξηση της αξίας των μετοχών αυτών.  Γίνετε μέτοχος της GEMINI next Generation AG


Ένα μέλος της λέσχης δωρίζει τη συνδρομή του στη λέσχη και χαίρεται αν η λέσχη είναι επιτυχημένη. Αν όχι, έχω υποστηρίξει έναν καλό σκοπό.

Ένας μέτοχος αποκτά μετοχές σε μια ανώνυμη εταιρεία. Εάν η AG είναι επιτυχής, οι μετοχές του αξίζουν πολύ περισσότερο. Στην περίπτωση της GEMINI next Generation AG, η ανταμοιβή του για την υποστήριξη ενός καλού σκοπού.

Ως μέτοχος, εργαζόμενος ή αγοραστής κατοικίας, γίνεστε επίσης μέρος του αντιπολιτευτικού κινήματος ενάντια σε πολλές αρνητικές εξελίξεις στην κοινωνία μας που είναι επιζήμιες για την επιβίωσή μας.

Ένας νέος μέτοχος δήλωσε: "Κάνω μια πολύ μέτρια επένδυση", αλλά 4.000 ευρώ επί 1.000 ευρώ είναι επίσης 4 εκατομμύρια ευρώ για όλες τις επενδύσεις μέχρι το άνοιγμα του οικισμού στο Unken ως σημείο εκκίνησης για παγκόσμια επέκταση.

Μόνο η Ετήσια Γενική Συνέλευση μπορεί να αποφασίσει για σημαντικές αυξήσεις κεφαλαίου, αλλά το Εκτελεστικό Συμβούλιο και το Εποπτικό Συμβούλιο μπορούν να αποφασίσουν τα εξής. Το νέο μετοχικό κεφάλαιο χρησιμεύει για την τελειοποίηση των εγγράφων για τις μεγαλύτερες προγραμματισμένες αυξήσεις κεφαλαίου.

Από το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο, υπάρχουν 5 νέοι μέτοχοι και 15.800 ευρώ επιπλέον στον δεσμευμένο λογαριασμό για την αύξηση κεφαλαίου. Υπάρχει ένα πρόγραμμα επιβράβευσης για τη σύσταση της μετοχής σε άλλους. Δύο από τους νέους μετόχους έγιναν μέτοχοι μέσω αυτού του προγράμματος ανταμοιβής.

Ακολουθούν οι λεπτομέρειες.
          Σχέδιο Μάρσαλ για τους Παλαιστίνιους: Μάθετε από την ιστορία! Σε κάθε περίπτωση, η εκτόνωση της σύγκρουσης είναι πολύ φθηνότερη από το να δι https://2023.pege.org/11-05/greek.htm