Marshallov načrt za Palestince

Učite se iz zgodovine! V vsakem primeru je umiritev konflikta veliko cenejša kot tveganje za tretjo svetovno vojno. Stala bi le 1,25 leta ameriškega vojaškega proračuna.
  O Marshalu in Morgenthauu


Kaj storiti z Nemci? V četrt stoletja so sprožili dve svetovni vojni zapored. Morgenthauov načrt: razgradnja in deindustrializacija Nemčije. Na srečo je obstajal tudi Marshallov načrt: obnova Nemčije. Zakaj je sploh prišlo do druge svetovne vojne? Ker je bila Nemčija v versajski mirovni pogodbi tako slabo obravnavana, da so na oblast prišli izjemno radikalni politiki.

Če bi ob koncu prve svetovne vojne obstajalo nekaj podobnega Marshallovemu načrtu, druge svetovne vojne ne bi bilo. To je bil tudi glavni argument za Marshallov načrt: izogniti se napakam iz Versaillesa in ne ustvariti podlage za nov konflikt. Zato se postavlja vprašanje, kakšen bi lahko bil Marshallov načrt za Palestince?

  Potreba po prostoru: podjetje 1000 m²


Za prostorske zahteve upoštevamo 1000 m² družbe kot osnovo: 1000 m² na prebivalca za vse civilizacijske dejavnosti. To vključuje stanovanja, promet, gospodarstvo, komunalne prostore, proizvodnjo energije in proizvodnjo hrane. Poleg tega še dodatnih 1000 m² na prebivalca za naravna območja. Za celotno študijo uporabljamo okrogle številke. Zato načrtujemo za 10 milijonov prebivalcev. Potreba po prostoru bi tako znašala 20.000 km². Sinajski polotok ima 60.000 km², zato zadostuje 1/3 Sinaja.Zemljevid iz Wikipedije Maximilian Dörrbecker (Chumwa)

  Proračunske zahteve: Kaj je cenejše od tretje svetovne vojne?


V proračunu za tak projekt je treba upoštevati morebitne stroške nadaljnjega ukrepanja zaradi sporov v tej regiji. Nekaj tankerjev, potopljenih v Hormuški ožini, kje je potem cena nafte? Krizo cen nafte leta 2008 je sprožilo pomanjkanje le 3,5 milijona sodov nafte. Skozi Hormuško ožino se prepelje 17 milijonov sodov na dan. V proračunu je treba upoštevati verjetnosti in posledične stroške vse do 3. svetovne vojne. Če ostanemo pri okroglih številkah: 100 000 EUR na prebivalca krat 10 milijonov prebivalcev je 1 000 milijard EUR. To je velikost nekaj zelo velikih podjetij. To je le 1,25 leta vojaškega proračuna ZDA. Za primerjavo: 40.000 km hitrih železnic na Kitajskem je približno 2 leti vojaškega proračuna ZDA.

  Potreba po vodi: je zelo suha


Google vprašate o dežju na Sinaju in rezultati se pokažejo: Padavine na Sinajskem polotoku skoraj niso vredne omembe. Uradnih deževnih dni praktično ni. Zato je potrebno razsoljevanje morske vode v velikih količinah. Koliko? Za primerjavo bom uporabil Mallorco: tam je 406 mm na leto. Z nekaj optimizacije bi moralo zadostovati 300 mm. Torej 20 000 km², pomnoženo s 300 mm, pomeni 6 milijard m³ vode. Najsodobnejše naprave za razsoljevanje morske vode potrebujejo 2,5 kWh električne energije na m³ morske vode. Vodo je nato treba tudi distribuirati. Predpostavimo, da je za to potrebnih še 3,5 kWh. 6 milijard m³ vode pomnoženo s 6 kWh je 36 TWh električne energije. Za primerjavo: to je le malo manj od količine električne energije, ki jo Avstrija proizvede s hidroelektrarnami.

  Proizvodnja hrane


Leta 2020 sem opravil študije o proizvodnji hrane v Jordaniji. Jordanija je še težja od Sinaja, saj nima dostopa do morja. Zadovoljiti se morate z 90 kubičnimi metri vode na prebivalca na leto. To je le malo več, kot je predvidena potreba gospodinjstva na prebivalca v Nemčiji. Težavo je mogoče odpraviti s sodobno tehnologijo, kot je aeroponika za vertikalno vrtnarjenje.

  Proizvodnja električne energije


Tipična struktura naselja ima 16 družin in 1 MW fotovoltaike na hektar. Vendar so še vedno na voljo območja za pridelavo hrane in druga območja. Ceste so običajno pokrite s fotovoltaiko. V mešanici različnih območij je lahko 600 kW fotovoltaike na hektar. To je 600 GW fotovoltaike. To je približno 900 TWh letnega donosa. To je za polovico več, kot so trenutne potrebe Nemčije po električni energiji. Vendar ne gre za to, da bi ustvarili državo prejemnikov miloščine, temveč za državo, ki bi se preživljala na podlagi lastne gospodarske moči.

36 TWh za razsoljevanje morske vode in distribucijo vode, 3.000 kWh za vsakega prebivalca pomeni 30 TWh. Predpostavimo še 34 TWh za proizvodnjo hrane. To pomeni, da ostane 800 TWh na leto za energijo za X. Predpostavimo, da za 1 liter parafina porabimo 20 kWh električne energije. 800 TWh zadostuje za 40 milijard litrov. 4 000 litrov e-goriva za letala kot izvozno blago za vsakega od 10 milijonov prebivalcev.

Koliko je vredno gorivo za letala z nevtralnimi emisijami CO2? Pri ceni 50 centov na liter bi bilo vredno 20 milijard evrov letnih prihodkov od izvoza. Država, ki lahko sama proizvaja energijo in hrano, lahko z 20 milijardami izvoznih prihodkov ohrani visok življenjski standard za 10 milijonov prebivalcev. Torej ne gre za stalno prejemnico almosa, ampak za neodvisno državo, ki lahko zelo dobro shaja s svojimi prihodki od izvoza.

Naj spomnimo, da je Marshallov načrt leta 1948 povzročil nemški gospodarski čudež in Nemčiji omogočil, da je postala vodilna svetovna izvoznica. Leta 1945 so bila večja nemška mesta zelo podobna Gazi.

  Drugi Sueški prekop


Najdemo načrte za drugi Sueški prekop. Pisal sem že o velikih ladjah na električni pogon: 30.000 ton natrijevih baterij pri 200 Wh na kg je 6 GWh. Druga uporaba proizvodnje 900 TWh električne energije bi lahko bila polnjenje ladij. 20 ladij na dan, ki bi se morda polnile med potovanjem po novem kanalu. 20 ladij * 5 GWh po polnjenju * 365 dni je 36,5 TWh. Morda nadzemni vod za ladje, ki plujejo po novem kanalu, da bi se med vožnjo lahko polnile. Za 212 km dolg kanal s časom potovanja 10 ur bi bilo potrebnih 500 MW energije za polnjenje prek nadzemnega voda.

Z napolnjenimi baterijami lahko dosežejo katero koli pristanišče v Sredozemlju. V obratni smeri je mogoče doseči zahodno stran Indije do Šrilanke ali Afriko do pristaniškega mesta Dar es Salaam. Druga pomembna polnilna postaja bi lahko bila Šrilanka in južna obala Indije. Iz Šrilanke sta že dosegljiva Hongkong in Shenzhen. Za kitajska pristanišča, ki so severneje, bo polnjenje potekalo v Singapurju.

Vizija prihodnosti do leta 2050.

  Optimizem v času propada


Kakšne možnosti za prihodnost imajo današnji otroci? Večina družbe omenja le zelo negativne vizije prihodnosti. Tudi ko gre za stanovanja, ki so osrednja potreba vseh ljudi. Iskalna poizvedba "stanovanja v Nemčiji" v rezultatih iskanja prikaže le poročila o katastrofah. Težav ni več mogoče reševati z običajnimi metodami. Potrebni so popolnoma novi pristopi.

Če boste z nakupom delnic podprli ta popolnoma nov način razmišljanja, boste čez nekaj let lahko rekli: "K temu sem prispeval" in se tudi veselili znatnega povečanja vrednosti teh delnic.  Postanite delničar družbe GEMINI next Generation AG


Član kluba nameni članarino klubu in je vesel, če je klub uspešen. Če ne, sem podprl dober namen.

Delničar pridobi delnice delniške družbe. Če je delniška družba uspešna, so njegove delnice vredne veliko več. V primeru družbe GEMINI next Generation AG je to nagrada za podporo dobremu namenu.

Kot delničar, zaposleni ali kupec stanovanja postanete tudi del protislovnega gibanja proti številnim negativnim dogodkom v naši družbi, ki škodujejo našemu preživetju.

Eden od novih delničarjev je dejal: "Naložba je zelo skromna." Toda 4.000 EUR krat 1.000 EUR je tudi 4 milijone EUR za vse naložbe do odprtja naselja v Unkenu kot izhodišča za globalno širitev.

O večjih povečanjih kapitala lahko odloča le letna skupščina delničarjev, vendar lahko o tem odločata tudi upravni odbor in nadzorni svet. Novi osnovni kapital je namenjen izpopolnitvi dokumentov za večja načrtovana povečanja kapitala.

Od zadnjega glasila je bilo objavljenih 5 novih delničarjev, na depozitnem računu za povečanje kapitala pa je še 15.800 EUR. Za priporočanje delnice drugim je na voljo program nagrajevanja. Dva od novih delničarjev sta postala delničarja prek tega programa nagrajevanja.

Tole so podrobnosti.
          Marshallov načrt za Palestince: Učite se iz zgodovine! V vsakem primeru je umiritev konflikta veliko cenejša kot tveganje za tretjo svetovno vojno. Stala bi le 1,25 leta ameriškega vojaškega proračuna. https://2023.pege.org/11-05/slovenian.htm