2023 – Planetary Engineering Group Earth – PEGE.org – bulgarian

Новини и изявления по актуални теми, свързани с енергийния преход, опазването на климата и необходимото развитие към глобален просперитет.


Предложения и теми за обсъждане в областта на политиката
Политиката може да работи само с това, което е възможно според състоянието на техниката. Ние драстично променяме това състояние на техниката и по този начин създаваме нови възможности.


Принципно различната философия
Начинът на мислене определя кои продуктови разработки са възможни изобщо. Менталните бариери могат да бъдат много по-важни от техническите.


Как се става невежа?
Съществуват различни форуми за фотоволтаици и строителство. Експертите там много бързо се съгласяват, че просто пиша глупости.


Високите цени на енергията правят жилището по-достъпно
Фактурата за къща от следващо поколение GEMINI се разпределя между частния дял и енергийната система. Енергийната система е регистрирана като дружество с право на приспадане на данък върху добавената стойност.


EFH е мъртъв, да живее новият EFH! EFH е мъртъв, да живее новият EFH!
Но защо всичко е концентрирано толкова близо до линията 0? Това е неуспех, дължащ се на неправилно задаване на целта. Фокусът е само върху намаляването на търсенето на отопление на помещенията.


Електронните горива не са неутрални по отношение на CO2
Оптимистични прогнози за бъдещото усъвършенствано производство на електронни горива: 17 kWh на литър бензин 19 kWh на литър дизел


Изключително ненаучни защитници на климата
Предложените мерки трябва да са приемливи за населението. Трябва да се вземат предвид техническите и икономическите възможности.


Установената автомобилна индустрия няма желание да оцелее Установената автомобилна индустрия няма желание да оцелее
По време на обиколката стана ясно новото отношение на производителите на автомобили в ЕС и Япония: "Купувайте само премиум" и "Вашата бедност ме вбесява".


Ние сме контрадвижението Ние сме контрадвижението
Като акционер, служител или купувач на жилище вие също така ставате част от движението срещу много негативни тенденции в нашето общество, които са в ущърб на оцеляването ни.


40 W фотоволтаици на жител и година
Мащабът на развитието на слънчевата енергия: какво може да направи едно четиричленно семейство в малко по-слънчева страна с определено количество фотоволтаици?


Енергия от въглища вместо ядрена енергия - безумие
Атомните електроцентрали възпрепятстват енергийния преход в Европа. Как стигате до такива безсмислени твърдения? Много просто - чрез отричане на батериите.


Състояние на технологиите за батерии
Литиево-железен фосфат над 200 Wh/kg - натрият е като морска сол - CATL обявява 500 Wh/kg.


Легитимни искания на защитниците на климата
Субсидии за производство на фотоволтаици и батерии - Земя за енергия - Рестартиране на всички действащи атомни електроцентрали


Германия не трябва да се превръща в Северна Корея
Кое е по-важно? Оцеляването на демокрацията или оцеляването на човечеството? Ще бъде ли оправдана една климатична диктатура, ако тя спаси човечеството?


Истинската цена на Green Felt
Грайхен е само върхът на айсберга. Усещането доведе до негативно оптимизиран по отношение на разходите енергиен преход.


Термопомпа: пазарна икономика срещу икономика на принудата
Обновяване на термопомпа вместо газова горелка в стара сграда? Не получих оферта: Фирмите за термопомпи са производители на череши, тортата не е достатъчно добра.


Разкриване и овластяване на шарлатани
Проблемът с изменението на климата стана толкова голям, защото шарлатаните се преструват, че могат да го решат. Време е да се справим с проблема по научен път!


Пълна лудост: забравени батерии
Износ на електроенергия на отрицателни цени през деня и внос на положителни цени през нощта. Последици от идеологическата заблуда и догматичната упоритост.


Термопомпата и старата сграда
Когато се разглеждат статистическите данни за термопомпите в стари сгради, трябва да се има предвид, че преминаването към термопомпи е направено по икономически причини.


Конференция на кметовете в Горна Австрия Конференция на кметовете в Горна Австрия
Глобален просперитет и възстановяване на планетата, вместо да разрушаваме обществото с постоянни искания за "спасяване, ограничаване, отказване".


Контратези на основните догми на защитниците на климата Контратези на основните догми на защитниците на климата
Наистина ли има само един начин за получаване на 100 възобновяеми енергийни източници? Има ли наистина само един начин за опазване на климата? Достатъчна и постижима ли е целта?


Неутрален по отношение на приходите данък върху CO2 срещу забрани Неутрален по отношение на приходите данък върху CO2 срещу забрани
Забрани вместо свободна пазарна икономика. Ограничения и принуда вместо ефективно намаляване на емисиите на CO2. Всичко това може да се обобщи с една-единствена дума: Мизантропия.


Русия 1917 - Калифорния днес
Ако гледате само БНП на глава от населението, Калифорния би трябвало да е раят на земята. Но ако се вгледате в детайлите, тя е ад на земята.


Проектиране на психически оръжия за масово унищожение
Пример с изменението на климата: създайте изкуствен спор за него по такъв начин, че независимо дали печелят климатичните активисти, или отрицателите на климата, и в двата случая това е катастрофа.


Разрешаване на спора отново
Има "учени за бъдещето", но на въпроса как и кога ще бъдат достигнати отново 350 ppm CO2 се отговаря с тъпо мълчание.


Колко разширяване на мрежата е необходимо?
Сравнението на разходите е невъзможно, тъй като няма работно допускане. Не можете да сравнявате дървен модел с автомобил, защото дървеният модел не може да се движи.


Програма "1 милион хектара Програма “1 милион хектара
Функционален енергиен преход, достъпни жилища, истинска защита на климата, намаляване на нуждите от земя, намаляване на бедността сред възрастните хора, увеличаване на раждаемостта, която е твърде ниска.


Penny и разходите за въздействие върху околната среда
И така, дали допълнителната такса от 2,35 евро филтрира от атмосферата CO2 за производството на тази храна и предотвратява замърсяването на почвата?


Данъчна система, вредна за хората, околната среда и икономиката
Хората вече не могат да си позволят хора. Ето защо тази данъчна система е вредна за хората. Данъчната система възпрепятства необходимите бързи промени.


Даване на надежда за по-добро бъдеще
Ако подкрепите тези напълно нови начини на мислене, като закупите акции, след няколко години ще можете не само да кажете "Аз допринесох".


Издирване на човек в Германия: Aiwanger
Ето 3 изказвания, които поставят под съмнение квалификацията на Айвангер за министър на икономиката. Но с какво го преследват? С една странна статия от ученическите му години.


Гърция и Мароко
На всяка цена трябва да се предотврати налагането от страна на политиците на допълнителни ограничения върху наличните строителни площи, защото в противен случай жилищата ще станат недостъпни.


Науката е подкопана
Възможна ли е била критика на социалистическата биология на Лисенко по времето на Сталин? Възможна ли е критика на енергийния преход без съхранение сред необразованите зелени догматици?


Неправилно развитие на енергийния преход
Всеки, който не е 100% за нас, е враг, платен лобист на компаниите за изкопаеми горива и не можете да говорите с него. С тази нагласа корекциите са невъзможни.


Културен упадък в техническите съвети
Посетих голяма верига за електроника, името е напълно без значение, защото няма да има съществена разлика за другите.


Елон Мъск: Хуманизмът срещу изтребителите
Докато страните с хуманистично управление се справят повече от добре със собствените си проблеми, сме свидетели на рязък спад в регионите, където последната група доминира.


Различни политики в Европа за еднофамилни къщи
За строителството на къщи с площ до 70 кв.м не се изискват разрешителни за строеж и формалности. Властите са лишени от възможността да се противопоставят на инвестицията.


Откраднато бъдеще, общество в края
От почти две десетилетия пиша за Германия като за "Страната на тежките проблеми". Бремето на грижите е толкова тежко, че те почти се сриват.


Осигуряване на повече слънчева енергия чрез по-добра организация
Дори ако операторът на мрежата смята, че 4 kW е максималната мощност, 24 часа по 4 kW все още са 96 kWh. Дневен добив на система с мощност 16 kW в слънчев летен ден.


План "Маршал" за палестинците План “Маршал“ за палестинците
Учете се от историята! Във всеки случай размиването на конфликта е много по-евтино, отколкото рискът от трета световна война. Това би струвало само 1,25 години от военния бюджет на САЩ.


Оптимизиране на разходите при енергийния преход чрез синергия
Цената за наемане на 1 милион хектара земя за енергийната програма на Германия ще бъде 600 TWh електроенергия. Какво ще направи държавата с цената на наема, е политическо решение.


Необходима е нова цялостна философия
Едно общество е в края си, когато все повече хора не могат или не могат да си позволят основната нужда от жилище. GEMINI следващото поколение е много повече от една къща.


Оптимизиране на разходите при енергийния преход
Срещу щедро изчислени разходи от 200 милиарда евро, което би означавало 20 евро на квадратен метър закупена пасищна площ, германската държава ще получи 600 TWh годишно под формата на наем.


COP 28 и какво е необходимо
Фалшиви цели като нулеви нетни емисии водят до катастрофално погрешни прогнози и възпрепятстват инвестициите в жизненоважни нови отрасли.


Алтернатива на катастрофата на COP 28 - визия за света и Германия
Не, още при първия поглед върху това съобщение за пресата всеки журналист от 45-те средства за масова информация в Австрия и Германия разбра, че то не съответства на редакционната линия.


Обновяване на исторически ценни сгради, в противен случай много ново строителство
Новата технология за къщата от следващо поколение GEMINI може да се използва и при обновяването на стари сгради с ценни фасади.


За къщичките от карти и къщичките на бъдещето
"Къщичка от карти": успешни краткосрочни спекулации и данни за несъстоятелност. Къща на бъдещето: положителна промяна в цивилизацията, дългосрочен успех.
          2023 – Planetary Engineering Group Earth – PEGE.org – bulgarian: Новини и изявления по актуални теми, свързани с енергийния преход, опазването на климата и необходим https://2023.pege.org/bulgarian.htm