2023 – Planetary Engineering Group Earth – PEGE.org – hungarian

Hírek és nyilatkozatok az energetikai átállással, az éghajlatvédelemmel és a globális jóléthez szükséges fejlődéssel kapcsolatos aktuális témákról.


Politikai javaslatok és vitatémák
A politika csak azzal tud dolgozni, ami a technika jelenlegi állása szerint lehetséges. Mi drasztikusan megváltoztatjuk a technika jelenlegi állását, és ezzel új lehetőségeket teremtünk.


Az alapvetően eltérő filozófia
A gondolkodásmód határozza meg, hogy milyen termékfejlesztések lehetségesek egyáltalán. A mentális akadályok sokkal fontosabbak lehetnek, mint a technikaiak.


Hogyan leszel tudatlan?
A fotovoltaikáról és az építésről különböző fórumok léteznek. Az ottani szakértők nagyon gyorsan egyetértenek abban, hogy én csak hülyeségeket írok.


A magas energiaárak megfizethetőbbé teszik a lakástulajdont
A GEMINI következő generációs házak számlája a magánrész és az energiarendszer között oszlik meg. Az energiarendszer előzetesen felszámított adó levonására jogosult vállalkozásként van bejegyezve.


Az EFH halott, éljen az új EFH! Az EFH halott, éljen az új EFH!
De miért koncentrálódik minden olyan közel a 0-vonalhoz? Ez a hiba a rossz célbeállítás miatt van. A hangsúly csak a helyiségek fűtési igényének csökkentésére összpontosított.


Az elektromos üzemanyagok nem CO2-semlegesek
E-fuels optimista a jövőbeni tökéletesített termeléssel: 17 kWh literenként benzin 19 kWh literenként dízel


Rendkívül tudománytalan klímaváltozás-aktivisták
A javasolt intézkedéseknek a lakosság számára elfogadhatónak kell lenniük. Figyelembe kell venni a technikai és gazdasági lehetőségeket.


A hagyományos autóiparnak nincs túlélési szándéka A hagyományos autóiparnak nincs túlélési szándéka
Egy körút során világossá vált az uniós és japán autógyártók új hozzáállása: "Csak prémiumot vegyél" és "A szegénységed felbosszant".


Mi vagyunk az ellenmozgalom Mi vagyunk az ellenmozgalom
Részvényesként, alkalmazottként vagy lakásvásárlóként Ön is részese lesz a társadalmunk számos negatív, a túlélésünket veszélyeztető fejleményével szembeni ellenmozgalomnak.


40 W fotovoltaikus energia lakosonként és évente
A napenergia-fejlesztés léptéke: Mit tud egy négytagú család egy valamivel naposabb országban egy bizonyos mennyiségű fotovoltaikával?


Szénenergia helyett atomenergia-őrület
Az atomerőművek akadályozzák az európai energiaátállást. Hogyan jutnak eszébe ilyen értelmetlen kijelentések? Egész egyszerűen az akkumulátorok tagadásával.


Az akkumulátortechnológia jelenlegi állása
Lítiumvas-foszfát 200 Wh/kg felett - a nátrium olyan, mint a só a tengerben - a CATL 500 Wh/kg-ot jelent be.


Jogos követelések az éghajlatvédők számára
A fotovoltaikus és akkumulátorgyártás támogatása - Földterület az energiáért - Az összes működő atomerőmű újraindítása


Németország nem válhat Észak-Koreává
Mi a fontosabb? A demokrácia túlélése vagy az emberiség túlélése? Indokolt lenne egy klímadiktatúra, ha ezzel megmentenénk az emberiséget?


A zöld filc valódi költségei
Graichen csak a jéghegy csúcsa. A filc negatívan költségoptimalizált energiafordulathoz vezetett.


Hőszivattyú: piacgazdaság kontra kényszerítő gazdaság
Gázégő helyett hőszivattyú felújítása régi épületben? Nem kaptam ajánlatot: A hőszivattyú cégek cseresznyeválogatók, a torta nem elég jó.


A sarlatánok leleplezése és megfosztása hatalmától
Az éghajlatváltozás problémája azért vált ekkora méretűvé, mert a sarlatánok úgy tesznek, mintha képesek lennének megoldani a problémát. Itt az ideje, hogy a problémát tudományosan kezeljük!


Teljes őrület: elfelejtett elemek
Napközben negatív áron exportálja a villamos energiát, éjszaka pedig pozitív áron importálja. Az ideológiai téveszme és a dogmatikus makacsság következményei.


A hőszivattyú és a régi épület
A régi épületek hőszivattyúira vonatkozó statisztikákat vizsgálva azt is szem előtt kell tartani, hogy a hőszivattyúkra való átállás gazdasági okokból történt.


Polgármesterek konferenciája Felső-Ausztriában Polgármesterek konferenciája Felső-Ausztriában
Globális jólét és a bolygó helyreállítása ahelyett, hogy a társadalmat tönkretennénk az állandó "ments, korlátozz, mondj le" követelésekkel.


A klímavédők központi dogmáinak ellentézisei A klímavédők központi dogmáinak ellentézisei
Tényleg csak egyféleképpen lehet 100 megújuló energiát felhasználni? Tényleg csak egyetlen módja van az éghajlat védelmének? Elégséges és elérhető a cél?


Bevételsemleges CO2-adó vs. tilalmak Bevételsemleges CO2-adó vs. tilalmak
Tilalmak a szabad piacgazdaság helyett. Korlátozások és kényszerítés a hatékony CO2-csökkentés helyett. Mindez egyetlen szóban is összefoglalható: Embergyűlölet.


Oroszország 1917 - Kalifornia ma
Ha csak az egy főre jutó GNP-t nézzük, Kalifornia a földi paradicsom lenne. De ha a részleteket nézzük, akkor ez a földi pokol.


Mentális tömegpusztító fegyverek tervezése
Példa éghajlatváltozás: mesterséges érveket kreálni róla úgy, hogy mindegy, hogy a klímaaktivisták vagy a klímatagadók győznek, mindkét esetben katasztrófa.


Engedélyezze a vita újra
Vannak "tudósok a jövőért", de arra a kérdésre, hogy hogyan és mikor érjük el újra a 350 ppm CO2-t, csak mormogó csenddel válaszolnak.


Mekkora hálózatbővítésre van szükség?
A költségek összehasonlítása lehetetlen, mert nincs működő feltételezés. Nem lehet összehasonlítani egy fából készült makettet egy autóval, mert a fából készült makett nem tud vezetni.


Az 1 millió hektáros program Az 1 millió hektáros program
Funkcionális energetikai átállás, megfizethető lakhatás, valódi éghajlatvédelem, a földigény csökkentése, az idősek szegénységének csökkentése, a születési ráta növelése, amely túlságosan alacsony.


Penny és a környezeti hatás költségei
Tehát a 2,35 eurós felár kiszűri a légkörből az élelmiszer előállításához szükséges CO2-t, és visszafordítja a talajszennyezést?


Az emberekre, a környezetre és a gazdaságra káros adórendszer
Az emberek már nem engedhetik meg maguknak az embereket. Ezért káros ez az adórendszer az emberekre nézve. Az adórendszer megakadályozza a szükséges gyors változásokat.


A jobb jövő reményének megteremtése
Ha részvényvásárlással támogatja ezeket a teljesen új gondolkodásmódokat, akkor néhány év múlva nem csak azt mondhatja majd, hogy "hozzájárultam".


Embervadászat Németországban: Aiwanger
Íme 3 kijelentés, amely megkérdőjelezi Aiwanger gazdasági miniszteri képesítését. De mivel is üldözik őt? Egy furcsa papírral az iskolás éveiből.


Görögország és Marokkó
Mindenáron meg kell akadályozni, hogy a politikusok további korlátozásokat vezessenek be a rendelkezésre álló építési területekre, mert különben a lakhatás megfizethetetlenné válik.


A tudományt aláásták
Lehetséges volt-e Sztálin alatt Liszenko szocialista biológiájának kritikája? Lehetséges-e a tárolás nélküli energiaátállás kritikája a tanulatlan zöld dogmatikusok körében?


Téves fejlesztések az energiaátalakításban
Bárki, aki nem 100%-ban mellettünk áll, ellenség, a fosszilis tüzelőanyag-vállalatok fizetett lobbistája, és nem lehet velük beszélni. Ezzel a hozzáállással a korrekció lehetetlen.


Kulturális hanyatlás a műszaki tanácsadásban
Meglátogattam egy nagy elektronikai láncot, a név teljesen lényegtelen, mert mások számára nem lenne jelentős különbség.


Elon Musk: Humanizmus az exterminátorok ellen
Míg a humanista irányítású országok bőven megoldják saját problémáikat, addig azokban a régiókban, ahol ez utóbbi csoport dominál, meredek hanyatlásnak lehetünk tanúi.


Különböző politikák Európában az egycsaládos házakra vonatkozóan
A házépítés 70 négyzetméterig nem igényel építési engedélyeket és formalitásokat. A hatóságoknak nincs lehetőségük kifogást emelni a beruházás ellen.


Ellopott jövő, egy társadalom a végén
Közel két évtizede írok Németországról, "A nehézsúlyú aggodalmak országáról". A gondok olyan súlyos terhei, hogy szinte összeomlanak.


Több napenergia lehetővé tétele jobb szervezéssel
Még ha a hálózatüzemeltető úgy is gondolja, hogy 4 kW a maximum, 24 óra szorozva 4 kW-tal, az még mindig 96 kWh. Egy 16 kW-os rendszer napi hozama egy napos nyári napon.


Marshall-terv a palesztinoknak Marshall-terv a palesztinoknak
Tanuljatok a történelemből! Mindenesetre a konfliktus hatástalanítása sokkal olcsóbb, mint egy harmadik világháborút kockáztatni. Csak 1,25 évnyi amerikai katonai költségvetésbe kerülne.


Az energetikai átállás költségoptimalizálása szinergiák révén
Az 1 millió hektár földterület bérleti díja a németországi energiaprogramban 600 TWh villamos energia lenne. Az, hogy az állam mit kezd a bérleti díjjal, politikai döntés.


Átfogó új filozófia szükséges
Egy társadalom a végét járja, ha egyre több ember nehezen vagy egyáltalán nem engedheti meg magának a lakhatás alapvető szükségletét. A GEMINI következő generációja sokkal több, mint egy ház.


Az energetikai átállás költségoptimalizálása
Nagyvonalúan kiszámított 200 milliárd eurós kiadásért, ami 20 eurót jelentene a megvásárolt gyepterület négyzetméterenként, a német állam 600 TWh/év bérleti díjat kapna.


COP 28 és a szükséges intézkedések
Az olyan hamis célok, mint a nettó nulla kibocsátás, katasztrofálisan téves előrejelzésekhez vezetnek, és megakadályozzák a létfontosságú új iparágakba történő beruházásokat.


Alternatíva a COP 28 katasztrófájára - Vízió a világ és Németország számára
Nem, a sajtóközleményt első pillantásra megnézve Ausztria és Németország 45 tömegtájékoztatási eszközének minden újságírója rájött, hogy ez nem felel meg a szerkesztőségi irányvonalnak.


Történelmileg értékes épületek felújítása, egyébként sok új építésű épület.
A GEMINI új generációs ház új technológiája a régi, értékes homlokzatú épületek felújításánál is alkalmazható.


A kártyaházakról és a jövő házairól
Kártyavár: sikeres rövid távú spekuláció és fizetésképtelenségi rekordok. Jövő háza: pozitív civilizációs változás, hosszú távú sikerek.
          2023 – Planetary Engineering Group Earth – PEGE.org – hungarian: Hírek és nyilatkozatok az energetikai átállással, az éghajlatvédelemmel és a globális jóléthez szükséges fejlődéssel kapcsolatos aktuális témákról. https://2023.pege.org/hungarian.htm