2023 – Planetary Engineering Group Earth – PEGE.org – slovenian

Novice in izjave o aktualnih temah, povezanih z energetskim prehodom, varstvom podnebja in potrebnim razvojem za globalno blaginjo.

Predlogi in teme za razpravo o politiki
Politika lahko deluje le na podlagi tega, kar je mogoče glede na stanje tehnike. To stanje tehnike drastično spreminjamo in s tem ustvarjamo nove možnosti.


Bistveno drugačna filozofija
Način razmišljanja določa, kateri razvoj izdelkov je sploh mogoč. Duševne ovire so lahko veliko pomembnejše od tehničnih.


Kako postaneš nevednež?
Obstajajo različni forumi o fotovoltaiki in gradnji. Tam se strokovnjaki zelo hitro strinjajo, da pišem neumnosti.


Zaradi visokih cen energije je lastništvo stanovanja bolj dostopno
Račun za hišo naslednje generacije GEMINI se razdeli med zasebni delež in energetski sistem. Energetski sistem je registriran kot podjetje, ki je upravičeno do odbitka vstopnega davka.


EFH je mrtev, naj živi novi EFH! EFH je mrtev, naj živi novi EFH!
Toda zakaj je vse tako blizu črte 0? To je neuspeh zaradi napačne določitve cilja. Poudarek je bil le na zmanjšanju povpraševanja po ogrevanju prostorov.


E-goriva niso nevtralna glede CO2
E-goriva so optimistična glede prihodnje izpopolnjene proizvodnje: 17 kWh na liter bencina 19 kWh na liter dizelskega goriva


Skrajno neznanstveni zaščitniki podnebja
Predlagani ukrepi morajo biti sprejemljivi za prebivalstvo. Upoštevati je treba tehnične in ekonomske možnosti.


Uveljavljena avtomobilska industrija nima volje za preživetje Uveljavljena avtomobilska industrija nima volje za preživetje
Obisk je jasno pokazal nov odnos avtomobilskih proizvajalcev v EU in na Japonskem: "Kupujte samo premium" in "Vaša revščina me jezi".


Mi smo nasprotno gibanje Mi smo nasprotno gibanje
Kot delničar, zaposleni ali kupec stanovanja postanete tudi del gibanja proti številnim negativnim pojavom v naši družbi, ki ogrožajo naše preživetje.


40 W fotovoltaike na prebivalca in leto
Obseg razvoja sončne energije: kaj lahko štiričlanska družina v nekoliko bolj sončni državi naredi z določeno količino fotovoltaike?


Energija iz premoga namesto jedrske norosti
Jedrske elektrarne ovirajo energetski prehod v Evropi. Kako pridete do takšnih nesmiselnih izjav? Preprosto, z zanikanjem baterij.


Najsodobnejša tehnologija baterij
Litijev železov fosfat več kot 200 Wh/kg - natrij je kot sol v morju - CATL napoveduje 500 Wh/kg.


Legitimne zahteve za varuhe podnebja
Subvencije za fotovoltaiko in proizvodnjo baterij - zemljišča za energijo - ponovni zagon vseh delujočih jedrskih elektrarn


Nemčija ne sme postati Severna Koreja
Kaj je pomembnejše? Preživetje demokracije ali preživetje človeštva? Ali bi bila podnebna diktatura upravičena, če bi rešila človeštvo?


Resnični stroški zelenega filca
Graichen je le vrh ledene gore. Filc je pripeljal do negativno stroškovno optimiziranega energetskega preobrata.


Toplotna črpalka: tržno gospodarstvo proti prisilnemu gospodarstvu
Prenova toplotne črpalke namesto plinskega gorilnika v stari stavbi? Nisem dobil ponudbe: Podjetja za toplotne črpalke izbirajo češnje, torta ni dovolj dobra.


Razkriti in onemogočiti šarlatane
Problem podnebnih sprememb je postal tako velik, ker se šarlatani pretvarjajo, da ga lahko rešijo. Čas je, da se problema lotimo znanstveno!


Popolna norost: pozabljene baterije
Izvoz električne energije po negativnih cenah podnevi in uvoz po pozitivnih cenah ponoči. Posledice ideološke zablode in dogmatične trdovratnosti.


Toplotna črpalka in stara stavba
Pri pregledu statističnih podatkov o toplotnih črpalkah v starih stavbah je treba upoštevati tudi, da je bil prehod na toplotne črpalke narejen iz ekonomskih razlogov.


Konferenca županov Zgornje Avstrije Konferenca županov Zgornje Avstrije
Globalna blaginja in obnova planeta namesto uničevanja družbe z nenehnimi zahtevami "rešiti, omejiti, odreči se".


Nasprotne teze osrednjim dogmam zagovornikov varstva podnebja Nasprotne teze osrednjim dogmam zagovornikov varstva podnebja
Ali res obstaja samo en način za pridobivanje energije iz obnovljivih virov? Ali res obstaja samo en način za zaščito podnebja? Ali je cilj zadosten in dosegljiv?


Davek na CO2 z nevtralnimi prihodki v primerjavi s prepovedmi Davek na CO2 z nevtralnimi prihodki v primerjavi s prepovedmi
Prepovedi namesto svobodnega tržnega gospodarstva. Omejitve in prisila namesto učinkovitega zmanjševanja CO2. Vse to lahko povzamemo z eno samo besedo: Mizantropija.


Rusija 1917 - Kalifornija danes
Če gledamo le BNP na prebivalca, bi morala biti Kalifornija raj na zemlji. Če pa pogledate podrobnosti, je to pekel na zemlji.


Oblikovanje duševnega orožja za množično uničevanje
Primer podnebne spremembe: ustvarite umeten spor o njih tako, da ne glede na to, ali zmagajo podnebni aktivisti ali zanikovalci podnebnih sprememb, v obeh primerih gre za katastrofo.


Ponovno omogočite spor
Obstajajo "znanstveniki za prihodnost", vendar na vprašanje, kako in kdaj bo ponovno doseženih 350 ppm CO2, odgovarjajo z grobim molkom.


Kako močno je treba razširiti omrežje?
Primerjava stroškov je nemogoča, ker ni nobene delovne predpostavke. Lesenega modela ne morete primerjati z avtomobilom, ker leseni model ne more voziti.


Program 1 milijon hektarjev Program 1 milijon hektarjev
Funkcionalen energetski prehod, cenovno dostopna stanovanja, resnično varstvo podnebja, zmanjšanje potreb po zemljiščih, zmanjšanje revščine med starejšimi, povečanje rodnosti, ki je daleč prenizka.


Penny in stroški vpliva na okolje
Ali torej doplačilo v višini 2,35 evra filtrira CO2 za proizvodnjo te hrane iz ozračja in preprečuje onesnaževanje tal?


Davčni sistem škoduje ljudem, okolju in gospodarstvu
Ljudje si jih ne morejo več privoščiti. Zato je ta davčni sistem škodljiv za ljudi. Davčni sistem preprečuje potrebne hitre spremembe.


Omogočanje upanja za boljšo prihodnost
Če boste z nakupom delnic podprli te popolnoma nove načine razmišljanja, boste čez nekaj let lahko rekli "prispeval sem".


Lov na človeka v Nemčiji: Aiwanger
Tukaj so tri izjave, ki postavljajo pod vprašaj Aiwangerjevo usposobljenost za ministra za gospodarstvo. Toda s čim ga preganjajo? S čudnim papirjem iz njegovih šolskih dni.


Grčija in Maroko
Za vsako ceno je treba preprečiti, da bi politiki še naprej omejevali razpoložljiva stavbna zemljišča, saj bodo v nasprotnem primeru stanovanja postala nedostopna.


Znanost je bila spodkopana
Ali je bila kritika Lyssenkove socialistične biologije mogoča pod Stalinom? Ali je med neizobraženimi zelenimi dogmatiki mogoča kritika energetskega prehoda brez skladiščenja?


Napačen razvoj na področju energetskega prehoda
Vsakdo, ki nas ne podpira stoodstotno, je sovražnik, plačani lobist podjetij za fosilna goriva, in z njim se ne smete pogovarjati. S takšnim odnosom so popravki nemogoči.


Kulturni propad v tehničnem svetovanju
Obiskal sem veliko verigo elektronike, ime je popolnoma nepomembno, saj za druge ne bi bilo bistvene razlike.
          2023 – Planetary Engineering Group Earth – PEGE.org – slovenian: Novice in izjave o aktualnih temah, povezanih z energetskim prehodom, varstvom podnebja in potrebnim razvojem za globalno blaginjo. https://2023.pege.org/slovenian.htm